Massey 265 mi Fiat 640 mı

Millet burada gelmiş sana sorular sormuş, öneriler vermiş beyefendi kendini ne sanıyorsa lütfedip bir cevap bir tepki yok, işine gelmeyen mesaj olunca artist artist cevap. Senin gibilere parmak yormaya değmez.
Özel mesaj listemize baktık.
57*25 = 1425 adettir.
Foruma 700 mesaj katkınız olmuş.
Yetişebildiğimiz kadar cevap yazmaya çalışıyoruz.

Turbo480 Fiat efsane olacak

Arkadaşlar kabinde yerine takıldı. Hidrolik akşamlar kaldı. Pazartesi yada salı günü nasip olursa traktör teslim edilecek. Efsane film başlıyor. Yüksek faizle krediyle traktör satan tüm firmalara bankalara resti çektim artık. Hadi bakalım hodri meydan 😁

Resimler ve ekler

  • IMG-20240531-WA0085.jpg
    IMG-20240531-WA0085.jpg
    146.5 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20240531-WA0056.jpg
    IMG-20240531-WA0056.jpg
    142.9 KB · Görüntüleme: 3
  • Beğen
Tepkiler: h.ilerigiden

Steyr 768-8073

Steyr traktör hakkında bilgiler verir misiniz? Bu traktörlerin çıktıkları zaman reklamı verilmedi mi internette araştırıyorum sonuç alamıyorum bu traktör fabrikasının sahibi kimdi, nerede üretiliyordu…. Elinde çok temiz steyr olan varsa bana haber verebilir mi?
Adapazarı'nda üretiliyordu TZDK yani Şimdiki Başak Traktör tesislerinde montajlanıp parçaları Avusturyadan geliyordu. Reklamları elbette var ama bulmak çok zor. 768 Modeli 8+8 8073 Modeli 16+8 Şanzımana sahiptir.
images (78).jpeg
images (77).jpeg
images (76).jpeg
images (75).jpeg

Çiftçi kredilerine geriye dönük faiz mi geldi?

Mayıs bitti ve desteklemeler hesaplara yatmadı. Geçen yıl mayısın 5 inde yatmisti. Bakan Şimşek e takıldı herhalde.
Oğlum 7.sinif öğrencisi. Bu yil dersanesine 2 bin tl taksitle 18 bin TL ödedim.Gecen yıl bu rakam 6 bin,ondan önceki yıl 2 bin TL idi. Her yıl 3 kat artan dershane ücreti icin bu yil 4.5 kat ücret istiyorlar.Sonrada enflasyon yüzde 3,ne güzel hesap.Bu enflasyonist piyasada bizim için bir gün, bir günken alamadigimiz 2023 desteği her gün eriyor...
Bir ay once Bicip tüccara teslim ettiğimiz bugday içinse hala fiyat bekliyoruz...

Havalı yerli mibzer önerisi. 5li Diskli Sadece Mısır ve Ayçiçeği ekimi için yerli hangi marka en sorunsuz ?

İrtem beş para etmez. Olduğu yerde çürür adamın ocağina incir ağacı dikmeyin
EZBERE KONUŞMAYIN.sizin dediğiniz gibi olsa fabrika mal satamaz Bölgemde tahmini 20 yıllık üzerine sadece çadır çekili dışarıda duran piyasaya da çalışan irtemin makinaları var.hiç beğenmediğimiz markalar bile yıllardır iş görürken irtem gibi makina olduğu yerde çürüyüp çiftçinin ocağına incir ağacı mı dikecek ?

Gercüş'te Bereketli Mercimek Hasadı

6.png

Gercüş'te Bereketli Yıl: Mercimek Hasadı Çiftçiyi Sevindirdi

Batman'ın Gercüş ilçesinde, bu yılki yağışların iyi olması sayesinde mercimek kalitesi yükseldi ve çiftçiler bereketli bir sezon geçirdiklerini belirtti. Gercüş ilçesinde hasadına başlanan mercimek, alınan verimle çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çiftçilerden Abdülkerim Kaya, bu yıl yağışların tam zamanında ve yeterli miktarda gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu sene çiftçilerin yüzü güldü. Yağışlar güzel ve tam zamanında oldu. Allah'ın rahmeti ve bereketiyle bu yıl bütün çiftçilerin yüzü gülecek," dedi. Kaya, hububatta istedikleri verimi elde ettiklerini ve tüm mahsullerinin güzel olduğunu vurguladı.

Bir diğer çiftçi, Ziver Aslan ise bu sene mercimekteki verim kalitesinin arttığını belirterek, hasadın yeni başladığını söyledi. Aslan, "Buğday, arpa ve bütün mahsul güzel oldu. Çiftçiler için bereketli bir yıl oldu. Çiftçilerin yüzü güldü. Üzüm ve meyve ağaçları da iyi olur inşallah. Herkese hayırlı olsun," diye konuştu.

Gercüş ilçesinde bu yılki yağışlar, çiftçilerin umutlarını artırdı ve tarımda bereketli bir yıl geçirilmesini sağladı. Çiftçiler, mercimek hasadından elde ettikleri verimle mutlu olduklarını ve yılın geri kalanında da iyi sonuçlar beklediklerini ifade ediyorlar.

Çeltikli Köyü'nde Geleneksel Çeltik Ekimi

3.png

Bitlis'in Çeltikli Köyü'nde Yüzyıllık Gelenek: Çeltik Ekimi


Bitlis'in Çeltikli köyünde çiftçiler, yüzyıllardır süregelen geleneksel yöntemlerle çeltik ekimi yapmaya devam ediyor. İmece usulüyle bir araya gelen köylüler, düz arazilerde traktörle, engebeli arazilerde ise insan gücüyle çeltik tarlalarını hazırlıyor.


Merkeze bağlı Çeltikli köyünde yaşayanlar, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyerek çeltik üretiminde iş birliği yapıyor. Düz arazilerde traktör kullanarak çeltik ekimi yapan köylüler, yüksek rakımlı dağlardan gelen doğal kaynak suyunu açtıkları kanallarla tarlalarına yönlendiriyor. Sürülen tarlalarda, imece usulüyle küreklerle çeltik havuzları oluşturuluyor.


Hasat döneminde biçilen çeltikler, köydeki değirmenlerde öğütülerek kabuklarından ayrılıyor. Elde edilen pirinçler hem köylüler tarafından tüketiliyor hem de satılarak geçim kaynağı oluyor.


Köyde pirinç ekimi yapan Ferhat Kın, çeltik üretiminin köylerinde yüzyıllardır devam ettiğini belirterek, "Kalite ve lezzet bakımından en iyi pirincin bizde olduğunu düşünüyoruz. Düz arazide traktörle harmanlama yapıyoruz. Toprağı hamur kıvamına getirip sertleşmesini bekliyoruz. Yardımlaşarak tarlayı ekmeye başlıyoruz. Tohumları suya attıktan sonra yaklaşık 4 aylık bir sürecin sonunda hasat ediyoruz. Hasat sonrası traktör, pirinç sapları üzerinde işlem yaparak pirincin ayrışmasını sağlıyor," dedi.


Köylülerden Maşallah Demir ise, "Bu iş yüzyıllardır imece usulü ile yapılıyor. Pirinç ekme süremiz, 20 gün sürüyor. Daha sonra 4 ay bekliyoruz. Hasat zamanı geldiğinde biçtiğimiz çeltikleri değirmene götürüp pirinç haline getiriyoruz. Buranın pirinci tamamen yerli üretim olduğu için katkı maddesi yoktur," diye konuştu.


Çeltikli köyünün bu eşsiz üretim yöntemi, geleneklerin korunması ve dayanışmanın yaşatılması açısından önemli bir rol oynuyor. Köylülerin birlikte çalışarak elde ettikleri ürünler, hem lezzeti hem de doğal yapısıyla dikkat çekiyor.
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Hergleri bitirdim , yeşillikleri biçtim, müşteriler uyku uyutmuyor gece balyaya devam

Resimler ve ekler

  • IMG-20240529-WA0015.jpeg
    IMG-20240529-WA0015.jpeg
    177.1 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG-20240530-WA0006.jpeg
    IMG-20240530-WA0006.jpeg
    285.3 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG-20240530-WA0009.jpeg
    IMG-20240530-WA0009.jpeg
    273.2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG-20240530-WA0028.jpeg
    IMG-20240530-WA0028.jpeg
    69.9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20240531-WA0002.jpeg
    IMG-20240531-WA0002.jpeg
    80.4 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG-20240531-WA0004.jpeg
    IMG-20240531-WA0004.jpeg
    91.6 KB · Görüntüleme: 49

FİMAKS fmr440 Ot Toplama Tırmığı 9 kollu (3.3m)

9 kollu 3.5 metre kullanıyoruz.
Yan köyden bir amcamız tırmığın perdesini açarken parmağı kaybetmiş, üzerine kol düşmüş.
Perde açıp kapamayı pistonlu yapsanız, zarara mı girerdiniz.
Hoca yazına beğen vermek istedim, parmak işi olunca üzgün vermem gerekiyor. onu için bu cevabı yazdım.
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

2. El Havalı Mibzer

Balta ayaklı ve şaftlı mibzerden biz memnunuz.
Tarla zaman geliyor, kuruyor , yumurta gibi kesekli yerde ekim yapmak gerekiyor.
Direk anıza ekim yapacak durum çoğu zaman olmaz.
Yüzeysel toprak işlemeden sonra ekim yaparız.


Zamanında ithal mibzerler 7000 euro + KDV ile alınabiliyordu,
Destekli ekipmanlar 3500 euro + KDV ile alınmıştı.
Yerli modeller 4000 euro fiyatla alınmaya başlandı.
Hatta geçmiş yıllarda Gaspardo havalı mibzer 18000 TL , yaklaşık 4000 euro fiyatla alınmıştı.
Çok işi olmayan kişi uygun fiyatlı ikinci el makine alıp yaptırıp kullanabilir.
Kesinlikle doğru bilgi baltalı mibzer her yere eker. Taşlı camurlu kuru topacli her yere eker

Trakya'da kullanılan Balta Ayak ve Diskli mibzerler hk. istişare

Tercihte ki belirleyici etken toprak yapısıdır. Kumsal yapılı arazilerde diskli tercih edilir. Tohumun derine gitmemesinde etkendir. Balta ayaklı olanlar ise trakyanın güney tarafları, toprak yapısı agır bünyeli kara kepir dediğimiz bölgelerde tercih edilir. Diskli makina bu bölgelerde agır tav ekimlerinde sıkışmalar yapar. Kuru ekim zamanlarında yeteri derinlikte ekim yapamaz.
Trakyanin kumsalı sarı killidir sülük gibi demire yapışır. Kuzey Trakya ve Tekirdağ toprağında baltalı kullanım zorunludur

Buğday tanesini yiyen böcek.

Bugün bir arkadaş resim çekmiş gösterdi, kahverengi rengi var büyüklüğü küçük karınca kadar başakta taneye yapışmış, başağı salladığın zaman düşmüyormuş. ziraat mühendisi bir karışım yapmış dron ile atmayı düşünmüşler fazla tutuyor diye 2 saat sulama suyu ile vermişler. Başağı sallayınca dökülmüş. Yani ölmüş

Tarımsalda Sulama Ücretsiz Dönem

6.png

Balıkesir'de Tarımsal Sulama Ücretsiz ve Su Tarifelerine İndirim​


Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Ahmet Akın tarafından sunulan önerge doğrultusunda önemli bir karar alındı. 2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması ve su tarifelerine %15 indirim yapılması, oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karar, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek.


Tarımsal Sulama ve Su Tarifelerinde Değişiklikler:


  • Tarımsal Sulama:
    • 0-20 dekar arası tarlalarda ücretsiz.
    • 20-40 dekar arası tarlalarda %50'si Büyükşehir Belediyesi, %50'si abone tarafından karşılanacak.
  • Su Tarifeleri:
    • Konutlar, iş yerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayan %15 indirim uygulanacak.

Bu değişiklikler, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla kabul edilerek, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Marmara Bölgesi'nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesirliler için bu indirim, hane halkı ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak.

Pioneer 130 karda köse

Sulama yaptınız mı geçen sene Cemil bey
Son beş altı senedir ,kuraklik ciddi boyuttaydi.Çoğunlukla bir,Su varken iki sulama yaptım.150 den 260 kg ye kadar farklı verimler aldım.Gecen yıl derede de su artık birikmez oldu.Zor bir su verdim.Bu yıl sulama işine gözüm kesmedi,Allahtan yagislar iyi gidiyor.
Bende tohum değiştirerek ilerliyorum.Bir kaç çeşit lg,son iki yıl es bella bu yılda 130 ektik bakalım...

Filtrele