Arpa Üreticisi Haneye Zarar Yazsın

Kazan kaldırma huyumuz yok, sürekli harman kaldıralım derdindeyiz, ee bedavaya bu derdi edinmişleri bulanlar ne yapacaktı, hazıra konacak senin malını düşürecek tabiykide, sen ne derttesin umurundamı kimsenin, kimse kimseye dönüp bakmaz, devlette ananı alda git diyenlerden oluşunca sonuç malum, mecburen başının çaresine bakacaksın ama nasıl?

Gençler ağlıyor abi mazot ciddi çok pahalı yaa bi şekil düşmeli falan diyor, durun bakalım bu neki, daha ne enflasyonlar faizler devalüasyonlar göreceksiniz.

New Holland Fiyat Listesi | Haziran 2024

🚜 New Holland'dan Haziran Fiyat Listesi🌾

Tarım sektörünün öncü markalarından New Holland, Haziran ayı için güncellenmiş fiyat listesini yayınladı ve fiyatlar %2,50 oranında yükseliş gösteriyor.
MasterDrive geçtiğimiz ay %6 fiyat gerilemesi olmuştu ve bu ay ise fiyatı %5,40 oranında zamlandı..
İşte modeller ve güncellenmiş fiyatlar:
🌱 T580B Tarımın önemli modeli T580B TMR, başlangıç fiyatı olarak %6 zamlanarak 1.151.948 TL fiyatına yükseldi.
🌐 T580B Faz 5 giriş fiyatı %2,50 zamlanarak 1.020.052 TL bandına yükseldi.
💪 66S Serisi - Güç ve Donanım Klasik model olan 66S'in en güçlü ve en donanımlı versiyonu olan 75-66 %2,50 oranında zamlanarak 1.858.709 TL fiyat seviyesine yükseltilmiş durumda.
🚀 TD110 BlueMaster - Güçlü ve Büyük TD serisinin en büyük ve güçlü modeli olan TD110 BlueMaster, %6 zamlanarak 2.617.561 TL fiyatı ile dikkat çekiyor.
🌱 TDD MasterDrive’ın en büyüğü TD110Dmodelinin ise fiyatı %5,45 zamlanarak 2.853.223 TL fiyat etiketine sahip.
🌐 TR6.170S - Yerli Dev "Yerli Dev" olarak adlandırılan ve Türkiye'de üretilen en büyük yerli traktör olan TR6.170S, fiyatı %2,50 oranında zamlanarak 5.317.018 TL’ye yükseldi.
🌿 T3S Serisi - Yeni Fiyatla! T3S serisi, %2,50 zamlanarak yeni fiyatıyla 1.469.048 TL'den satışa sunuluyor.
💼 T4.100F Serisi - Yüksek Performans T4.100F serisinin en yüksek fiyatlı modeli %6 zamlanarak 2.219.985 TL bandına yükseldi.
🔵 T5.Bluemaster – 90 Beygirlik giriş modeli %2,50 zamlanarak 2.631.930 TL fiyatıyla tarımın mavi gücünü sürdürüyor.
💪 Listelere yeni eklenen T4s Faz5 modeli ise %2,50 zamlanarak 1.161.290 TL’den satışa sunuluyor.

🔗Bir önceki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

1-2.png

3.png

4.png

5.png

6-7.png

8.png

9.png

10.png

11-12.png

13.png

14.png

15.png

16.png

17.png

18.png

19.png

20.png

21.png

22.png

23.png

24.png

25.png

26.png

27.png

Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Abilerim kusura bakmayın şimdi eve geldim ve telefona baktım...
İsmail hocam biçer 5.90 di. Arazide düz yer olmakla beraber dalgalı ve eğimli yerler var.
H.ilerigiden abi biçerin döktüğü bunlar abi de zannımca zayıf buğdaylar eleğin üzerinde fan gibi bir şeyler üflüyor sa dışarı atabilir.
Murat kardeşim bravo diyorum, ince hesaplamışsın. Hocam biz 30 kg olarak ekeriz. Tarla 32 dekar tamamı değil ama bir 10 dekarı böyle. Biz buradan 460 kg biçtik, bende yaklaşık 15 kiloyla ekilmiş gibi diye düşündüm. O da yüzde 3 falan yapar.
Abartmama gerek yok yani...
Cümlenize teşekkür ederim
New Holland TC 5070 biçerlerde orijinal elekler otsuz tarla biçecek gibi dizayn edilmiş, elekleri değişmek gerekiyor.
Claas Tucano 320 modellerin bazısında karıştırıcı aparatı bulunmuyor, haliyle döküyor.
Rampa yukarı biçer hızlı biçmemeli, birazda şoförün elinden kaynaklanan işler olur.
Biçerdöverin yan camına ayak dayayarak biçilen tarlalarda gördük.
Düz tarlada %1 lik kayıp normal karşılanabilir.
Ofise geçmiş yıllarda buğday götürmüştük, içinde az bir kavuz vardı , ganım yandı , hemen yemlik yazmışlardı.
Şoföre nasıl dersek öyle biçer, hiç kayıp olmasın dersek üründe bir miktar kavuz olabiliyor.
Üründe %5 kayıp olsa şoför biçme parasını tarlaya atıyor, demektir ama tarlanında şekli yoksa şoför ne yapsın.

2024 tmo buğday alım fiyat tahmini

Birisi bana anlatsın lütfen, buğday tarımıyla aile geçindirmek bir yana alet edevat nasıl alıyorsunuz? Benim fidan arası 15 dekar yer geliyor, toplamda 35,000-40,000 arası masraf olmuş, toplamda 10 ton buğday çıktı. 9 TL’den 90,000 lira yapıyor. Bu hesabı orantılayacak şekilde nasıl oluyor bu iş?
45 dönüm yer olsa masraflar düşüldükten sonra 150,000 lira para kalıyor.

Cizel onerisi

Bu
Ben sonbaharin taban taşını kırıp yazın pullukla sürmeyi dusunuyorum doğanlar yaylı var aklimda arazi taşlı biraz
Yeni tiplerin hepsi aynı kalite aynı sistem füvi görğnüyor.bende de tarımöz var.
Yılan dili bıçaklı olsun, kanatlı bıçak olmasın, onunla taban falan kırılmaz, kanatlı bıçakla 10 cm derinliği çekemez traktör.bacak üzerinde L bıçaklar var, onlara da gerek yok.hem işlevsiz hem de traktörü tutuyor.sadece toprağı yırtmak için enerjiyi ve yakıtı harcarsınız böylece.
Derin sürüm yapacaksanız 9lu büyük gelir, hakkını vererek 7liyi ancak çeker td100.yine alacaksanız 9lu alın ama 9luyla derin sürüm yapamazsınız

hasad mevsimi yaklaşıyor, 2023 de hububat fiyatları ?

Otokrasilerde tüm yetki devleti yöneten zümrenin elindedir
Polis, asker, yargı, bürokrasi, iş dünyası, halk velhasıl devlet tüm unsurlarıyla beraber otokratların adeta kişisel malıdır.
Bir demokraside ise 20-25 yıl aynı zümrenin devleti bizim ülkemizdeki gibi yönetmesi mümkün değildir, içinde bulunduğumuz yönetim şekli demokrasiden otokrasiye dönmüştür.
Bu seçimle beraber parti otokrasisine geçişimiz tescillenmiştir.
İçinde bulunduğumuz deprem, hırsızlık, ekonomik buhran gündeminde yine aynı şekilde yönetilmek istiyor olmamız otokratların manipülasyon gücünün ne kadar yüksek olduğunu ve mücadele edilemez boyutta güçlü olduklarını net şekilde ortaya koyuyor(görmek isteyene)
Sonuç olarak buğday fiyatları ne olacak?
Bundan kelli özellikle çiftçinin ürettiği malların tamamının fiyatı otokratlar çalmaya doyduktan sonra arta kalan kısımdan çiftçilerin paylarına düşen kadar olacak.
Özellikle çiftçi kesimi otokratların vicdanı altında ezilen kesimlerden biri olacak çünkü köylü ve çiftçi kesiminin eğitim seviyesi, olayları kavrayış ve sorgulama kabiliyeti düşünüldüğünde manipüle edilebilirlikte en basit kesim olduğu ortada.
Ne pancara, ne buğdaya, ne diğer mahsullere fiyat verilmemesinin sebebi budur.
Birileri 'ama çaya fiyat verildi' falan diyebilir, hükümdarın inisiyatifidir, hükümdarımız keyfiyetle bu fiyatı açıklamış olabilir.karadeniz çiftçisinin demokratik hakkını arayarak başka yöne oy vereceğinden korktuğu için falan değil.padişahımızın canı hemşehrilerine cülus dağıtmak istemiş, o kadar.
Evet hemşehrimi tebrik ediyorum, bu yazıyı alıntılıyorumki aynı şeyleri tekrar takrar yazmış olmıyalım, çünkü bundan kelli çiftçinin durumu her yıl aynı olmaya devam edecek, bakın yine çaya fiyat verildi 17+2 = 19 lira culüs dağıtıldı, yine buğdaya fiyat verilemiyor, verse ne olacak bakan şimddien o fiyat çok bu fiyat çok diyor, pancara fiyat yok zaten vs.. vs..

velhasılı kopyala yapıştır her yıl aynı devam edeceğiz tabiyki, çiftçi çalmaya doymayanların arta kalan kısmıyla idare edebilecekmi?, geçen yıl idare edemedi bırakan bıraktı çiftçiliği, bu yılda arta kalanla idare olmaz, ama idare edilmesi beklenilecek, sonraki yıllardada aynı durum devam edecek vesselam.


Aslında bu yazıyı 2024 fiyat tahmini topiğinde paylaşmak gerekirdi

Aydın'da Çiftlik Baskınında 1 Ton Yaban Domuzu Eti Ele Geçirildi

6.png

Aydın'da Çiftlik Baskınında 1 Ton Yaban Domuzu Eti Ele Geçirildi

Aydın’ın İncirliova ilçesinde bir çiftliğe yapılan baskında yaklaşık 1 ton kesilmiş ve parçalanmış yaban domuzu eti ele geçirildi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, dondurucularda saklanan domuz etlerini buldu ve olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

İhbarı Alan Ekipler Harekete Geçti

İncirliova ilçesi Hacıaliobası Mahallesi’nde meydana gelen olayda, jandarma ekipleri bir çiftlikte yaban domuzu kesildiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine İncirliova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İncirliova İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çiftliğe baskın düzenledi.

Dondurucularda Muhafaza Ediyorlarmış

Çiftlikte yapılan kontrolde yaklaşık 1 ton kesilmiş ve parçalanmış yaban domuzu eti, poşetlere doldurulmuş halde dondurucularda muhafaza edilirken ele geçirildi. Ele geçirilen etler imha edilmek üzere İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Olayla İlgili 1 Kişi Gözaltında

Gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları | 30 Mayıs 2024

Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.

Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;

Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

Screenshot_2.png

Patetes yetiştiriciliği - Gübreleme ve ilaçlama hk bilgi almak istiyorum.

Arkadaşlar bu sene ilk defa deneme amaçlı 3 dönüm kadar patetes ekimi yaptık. Bizim buralar kumsal olmayan sert kara toprak yapısına sahip fakat bu sene yağışların azlığı ve kar yağış oranının düşük olması hasebiyle toprak nispeten daha yumuşak ve ekime uygundu. Ekim öncesi toprak analizi yaptırdım. Değerler şu şekilde,
-Saturasyon % 82,5 - Killi
-pH 7,7 - Hafif Alkali
-Tuz 0,04 - Tuzsuz
-Kireç 3,87 - Kireçli
-Organik Madde 3,64 - İyi
-Alınabilir Fosfor 33,19 - Çok iyi
-Alınabilir Potasyum 233,28 - Yüksek

Bu değerlere göre tabana gübre istemediği üst gübresi olarak 33kg azotlu gübre ihtiyacı olduğu söylendi. Ben toprağı kabartması ve ne olur ne olmaz düşüncesi ile 25-30 kg 15-15 tabana ekimden önce gübreleme yaptım. İlk olması hasebiyle patetes yetiştiren arkadaşlardan devamında hangi adımları izlemem gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum.

1. Sulama periyodu ne olmalı ( Yağmurlama yapacağım, kuyu suyu çok soğuk olduğu için salma sulamada zararlı oluyor)
2. Gübreleme nasıl ve hangi dönemlerde yapılmalı
3. Çapalama ve kök doldurma hangi dönemlerde yapılmalı
3. Hangi ilaç hangi dönemlerde uygulanmalı


Şimdiden paylaşacak olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Arkadaslar, baslik pek dikkat cekmedi :)

Yinede yardimci olacak birileri varsa fikir almak isterim. Yagislarin gec gelmesinden dolayi patateslerimiz cikim surecini ancak bitirdi. Suan yaklasik 10-15 cm yesil aksami. Bugun ara capasini yaptik ama ara yinede ot ilaci istiyor. Ot ilaci ne kullanmaliyim ve vitamin protein vs olarak hangi donemde ne onerirsiz ?
  • Beğen
Tepkiler: cemilAltan

Yapay Mera Projesi ile Kuzu Eti Ucuzlayacak

Ekli dosyayı görüntüle 81451
OMÜ ve KTAE'nin 'Yapay Mera' Projesi ile Kuzu Eti Fiyatları Düşecek


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünün (KTAE) iş birliği ile yürütülen "Yapay Meralarda Botanik ve Fitokimyasal Çeşitliliğin Ot Verimi, Toprak Özellikleri ve Kuzularda Canlı Ağırlık Artışı ile Antihelmintik Etkilerinin Belirlenmesi Projesi" kapsamında, yem verilmeden yapay merada beslenen kuzuların canlı ağırlık artışı sağlandığı ve kuzu etinin fiyatının düşürülmesi hedeflendiği belirtildi.


OMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Ayan, projenin Tarla Günü Etkinliği'nde yaptığı açıklamada, yapay meralarda yem verilmeden beslenen kuzuların canlı ağırlıklarının oldukça iyi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ayan, "Yapay meradan kastımız, bitkileri biz seçerek oluşturduğumuz bir alan. Bu meralarda yem verilmeden kuzuların beslenmesi sağlanıyor ve bu sayede kuzu etinin fiyatının düşürülmesi hedefleniyor," dedi.


Proje kapsamında kullanılan bitkilerin doğal meralarda bulunan bitkilere benzer olduğunu belirten Prof. Dr. Ayan, "Çayır üçgülü ve gazal boynuzu gibi protein ağırlıklı bitkilerle hazırladığımız karışımlar, kuzularda canlı ağırlık artışını sağlamakta ve bağırsaklardaki helmint parazitlerini azaltıcı etkide bulunmaktadır," diye konuştu.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, projede az bir topraktan yüksek verim alınmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Proje, üreticilerin daha küçük alanlarda daha fazla üretim yaparak kar elde etmelerini sağlıyor. Bu projeler, gelecekte desteklenecek öncelikli alanlar arasında olacaktır," dedi.


Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kaba yem kullanımının bu proje ile azalacağını dile getirerek, "İlimizde 250 bin adet küçükbaş hayvan var ve yıllık 1 milyon 240 bin ton kaba yeme ihtiyacımız var. Bu proje ile küçükbaş hayvanlarda canlı ağırlık artışının nasıl etkileneceğini göreceğiz," şeklinde konuştu.
Duyda inanma

Goble de merdane seçeneği

Hidrolikli goblede iş derinliğini arkadaki merdane sayesinde ayarlayabiliyorsun. Merdane olmazsa makine derine kaçıyor, işçilik derin oluyor fazladan akaryakıt yakıyorsun. Biz bazen tırmık niyetine ( 5-8 santim) yüzlek işçilik için gobleyi kullanıyoruz. Bunun için merdane bence olmazsa olmaz. Yumşak toprakta da merdaneyi kullanmazsak, goble gümülüyor tıkanma yapıyor ya da traktörü gerdiriyor.
  • Beğen
Tepkiler: Emraherdogan06

Massey 265 mi Fiat 640 mı

Özel mesaj listemize baktık.
57*25 = 1425 adettir.
Foruma 700 mesaj katkınız olmuş.
Yetişebildiğimiz kadar cevap yazmaya çalışıyoruz.
Herkese de cevap vermeye, yardım etmeye değmiyor İrfan abi. Adam/çocuk her kimse artık, bu forumun bilmem kaç bin üyesi paşamızın emrine amadeymiş gibi bir üslup içinde. 2011’den beri değişik hesaplarla bu forumdayım, tek bir kişiye de böyle saygısızlık etmedim.
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Steyr 768-8073

Steyr traktör hakkında bilgiler verir misiniz? Bu traktörlerin çıktıkları zaman reklamı verilmedi mi internette araştırıyorum sonuç alamıyorum bu traktör fabrikasının sahibi kimdi, nerede üretiliyordu…. Elinde çok temiz steyr olan varsa bana haber verebilir mi?
Adapazarı'nda üretiliyordu TZDK yani Şimdiki Başak Traktör tesislerinde montajlanıp parçaları Avusturyadan geliyordu. Reklamları elbette var ama bulmak çok zor. 768 Modeli 8+8 8073 Modeli 16+8 Şanzımana sahiptir.
images (78).jpeg
images (77).jpeg
images (76).jpeg
images (75).jpeg

Çiftçi kredilerine geriye dönük faiz mi geldi?

Mayıs bitti ve desteklemeler hesaplara yatmadı. Geçen yıl mayısın 5 inde yatmisti. Bakan Şimşek e takıldı herhalde.
Oğlum 7.sinif öğrencisi. Bu yil dersanesine 2 bin tl taksitle 18 bin TL ödedim.Gecen yıl bu rakam 6 bin,ondan önceki yıl 2 bin TL idi. Her yıl 3 kat artan dershane ücreti icin bu yil 4.5 kat ücret istiyorlar.Sonrada enflasyon yüzde 3,ne güzel hesap.Bu enflasyonist piyasada bizim için bir gün, bir günken alamadigimiz 2023 desteği her gün eriyor...
Bir ay once Bicip tüccara teslim ettiğimiz bugday içinse hala fiyat bekliyoruz...

Havalı yerli mibzer önerisi. 5li Diskli Sadece Mısır ve Ayçiçeği ekimi için yerli hangi marka en sorunsuz ?

İrtem beş para etmez. Olduğu yerde çürür adamın ocağina incir ağacı dikmeyin
EZBERE KONUŞMAYIN.sizin dediğiniz gibi olsa fabrika mal satamaz Bölgemde tahmini 20 yıllık üzerine sadece çadır çekili dışarıda duran piyasaya da çalışan irtemin makinaları var.hiç beğenmediğimiz markalar bile yıllardır iş görürken irtem gibi makina olduğu yerde çürüyüp çiftçinin ocağına incir ağacı mı dikecek ?

Gercüş'te Bereketli Mercimek Hasadı

6.png

Gercüş'te Bereketli Yıl: Mercimek Hasadı Çiftçiyi Sevindirdi

Batman'ın Gercüş ilçesinde, bu yılki yağışların iyi olması sayesinde mercimek kalitesi yükseldi ve çiftçiler bereketli bir sezon geçirdiklerini belirtti. Gercüş ilçesinde hasadına başlanan mercimek, alınan verimle çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çiftçilerden Abdülkerim Kaya, bu yıl yağışların tam zamanında ve yeterli miktarda gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu sene çiftçilerin yüzü güldü. Yağışlar güzel ve tam zamanında oldu. Allah'ın rahmeti ve bereketiyle bu yıl bütün çiftçilerin yüzü gülecek," dedi. Kaya, hububatta istedikleri verimi elde ettiklerini ve tüm mahsullerinin güzel olduğunu vurguladı.

Bir diğer çiftçi, Ziver Aslan ise bu sene mercimekteki verim kalitesinin arttığını belirterek, hasadın yeni başladığını söyledi. Aslan, "Buğday, arpa ve bütün mahsul güzel oldu. Çiftçiler için bereketli bir yıl oldu. Çiftçilerin yüzü güldü. Üzüm ve meyve ağaçları da iyi olur inşallah. Herkese hayırlı olsun," diye konuştu.

Gercüş ilçesinde bu yılki yağışlar, çiftçilerin umutlarını artırdı ve tarımda bereketli bir yıl geçirilmesini sağladı. Çiftçiler, mercimek hasadından elde ettikleri verimle mutlu olduklarını ve yılın geri kalanında da iyi sonuçlar beklediklerini ifade ediyorlar.

Çeltikli Köyü'nde Geleneksel Çeltik Ekimi

3.png

Bitlis'in Çeltikli Köyü'nde Yüzyıllık Gelenek: Çeltik Ekimi


Bitlis'in Çeltikli köyünde çiftçiler, yüzyıllardır süregelen geleneksel yöntemlerle çeltik ekimi yapmaya devam ediyor. İmece usulüyle bir araya gelen köylüler, düz arazilerde traktörle, engebeli arazilerde ise insan gücüyle çeltik tarlalarını hazırlıyor.


Merkeze bağlı Çeltikli köyünde yaşayanlar, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyerek çeltik üretiminde iş birliği yapıyor. Düz arazilerde traktör kullanarak çeltik ekimi yapan köylüler, yüksek rakımlı dağlardan gelen doğal kaynak suyunu açtıkları kanallarla tarlalarına yönlendiriyor. Sürülen tarlalarda, imece usulüyle küreklerle çeltik havuzları oluşturuluyor.


Hasat döneminde biçilen çeltikler, köydeki değirmenlerde öğütülerek kabuklarından ayrılıyor. Elde edilen pirinçler hem köylüler tarafından tüketiliyor hem de satılarak geçim kaynağı oluyor.


Köyde pirinç ekimi yapan Ferhat Kın, çeltik üretiminin köylerinde yüzyıllardır devam ettiğini belirterek, "Kalite ve lezzet bakımından en iyi pirincin bizde olduğunu düşünüyoruz. Düz arazide traktörle harmanlama yapıyoruz. Toprağı hamur kıvamına getirip sertleşmesini bekliyoruz. Yardımlaşarak tarlayı ekmeye başlıyoruz. Tohumları suya attıktan sonra yaklaşık 4 aylık bir sürecin sonunda hasat ediyoruz. Hasat sonrası traktör, pirinç sapları üzerinde işlem yaparak pirincin ayrışmasını sağlıyor," dedi.


Köylülerden Maşallah Demir ise, "Bu iş yüzyıllardır imece usulü ile yapılıyor. Pirinç ekme süremiz, 20 gün sürüyor. Daha sonra 4 ay bekliyoruz. Hasat zamanı geldiğinde biçtiğimiz çeltikleri değirmene götürüp pirinç haline getiriyoruz. Buranın pirinci tamamen yerli üretim olduğu için katkı maddesi yoktur," diye konuştu.


Çeltikli köyünün bu eşsiz üretim yöntemi, geleneklerin korunması ve dayanışmanın yaşatılması açısından önemli bir rol oynuyor. Köylülerin birlikte çalışarak elde ettikleri ürünler, hem lezzeti hem de doğal yapısıyla dikkat çekiyor.
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Filtrele