Yozgat Arıcılarına 40 Bin Arı Çıtası Dağıtıldı

6.png

Yozgat Arı Yetiştiricileri Birliği Üyelerine 40 Bin Arı Çıtası Dağıtıldı

Yozgat Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Ali Sarı, kentte arıcılıkla uğraşan birlik üyelerine 40 bin arı çıtası dağıtıldığını duyurdu. Yeni sezon hazırlıklarına başlayan arıcılar, kovanları kontrol ederek bal çıtalarını takmaya başladı.

Birlik üyelerine dağıtılan arı çıtalarının yol masrafları, üyeler tarafından karşılandı. Sarı, arıcılara kolaylıklar dileyerek, kazasız ve verimli bir yıl geçirmelerini temenni etti.

Yeni Sezon Hazırlıkları Başladı

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Yozgat’ta arıcılar, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Kovanların bazıları değiştirilirken, her kovandaki arılar ayrı ayrı kontrol edilerek bal çıtaları yerleştiriliyor.

Siparişler Ordu’dan Geldi

Ali Sarı, yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını ve geçen yıl eylül ayında Ordu’dan sipariş verdikleri 40 bin arı çıtasını üyelerine dağıttıklarını belirtti. Sarı, herhangi bir kar amacı gütmediklerini ve yalnızca yol masraflarının birlik üyeleri tarafından karşılandığını ifade etti.

Sarı, arıcılara yeni sezonda başarılar dileyerek, “Kazasız ve belasız bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum,” dedi.

Tarımda Mazot Vergileri: Çiftçilerin Talebi

3.png

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarımda kullanılan mazottaki ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasını istedi. Bahçeli, tarımsal üretimdeki girdi fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekerek, çiftçilerin sorunlarının köklü çözümünün bu vergilerin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirtti. Bir litre mazotun satış fiyatının yaklaşık yüzde 38’inin vergilerden oluştuğu göz önüne alındığında, tarımsal üretimin sürdürülmesinin ve sorunun köklü çözümünün tarımda kullanılan mazottaki ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasına bağlı olduğu da görülecektir. Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek için bu adımların atılması önemlidir. Bizi doyuran çiftçilerimizin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. dedi.

*** Tarım Kredi, Trakya'da 20.000 başlık hayvancılık tesisi kuruyor ***

Lütfen yazıya geçmeden önce sizden ricam 2 dakikanızı ayırıp yukarıdaki videoyu izleyebilir misiniz...

Bu video, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programından ilgili bölümü kesilerek alındı.

Aydın, Trakya’da yapacakları hayvancılık yatırımını açıkladı. Ancak bu açıklama çiftçi adına, ülke adına Tarım Kredi adına ne derseniz deyin tam bir fecaat!

Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Ne sperma ile ilgili verdiği bilgi doğru ne de embriyo transferi ile ilgili hiçbir bilgisi yok.

Bilgisinin olmaması normal çünkü bir sığırdan bile yılda bir defa buzağı alındığını daha yeni öğrenen bir genel müdürden bahsediyoruz. İşin en acı tarafı, bu yönetici maalesef her hangi bir kurumun değil, Türkiye’nin tarımsal üretiminde en stratejik kuruluşların başında gelen bir çiftçi kuruluşunda 2 yıldır genel müdürlük yapıyor!

Düşünün, bir sığırın yılda bir kere doğum yaptığını bile bu yaşına kadar öğrenememiş bir genel müdürün görev yaptığı kurum Trakya’da 20 bin başlık hayvancılık yatırımı yapacak, bu işletmede yılda 1 milyon ton sperma üreterek (!) ülkeyi ithalattan kurtaracak, bununla da kalmayıp embriyo transferi ile yılda bir kez doğum yapan sığır 15-20 doğum yapar hale gelecek ve ülkenin hayvancılıkta yaşadığı sorunlar da bu yolla çözülecek!!!


Tamam sperma, embriyo nedir bilmiyor olabilirsiniz. Ancak böyle 'tarihi bir açıklama!' yapacaksınız, insan program öncesi en azından dersine çalışmaz mı!

Dersine bile çalışmaktan aciz bir yönetici nasıl olacak da ülke hayvancılığına bir katkı sunabilecek!

Geçmişte yine bugün Hüseyin Aydın’ın yaptığı gibi TİGEM’de ülke hayvancılığını ithalattan kurtarmak için embriyo transferi konusunda milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Binlerce hayvan ithal edilmişti. Ama bu yatırımların hepsi liyakatsız yöneticiler yüzünden çöp olmuştu. İthal edilen hayvanların hepsi kesime gitmiş, TİGEM çiftlikleri hastalıktan geçilmez olmuş, kurum milyonlarca dolar zarara uğratılmıştı. Kamu zararının hesabı hiçbir yöneticiye sorulmadan da konunun üstü kapatılmıştı!

İnanın Hüseyin Aydın’ın bu yaşanmış acı tecrübeden bile haberi yoktur. Ancak gördüğümüz kadarıyla kendi koltuğunu koruyabilmek için Tarım Kredi’yi de embriyo transferi işine sokacak! Yaptığı tarihi açıklama (!) bunu gösteriyor. Olan yine çiftçinin ve ülkenin kaynaklarına olacak!

Fakat şunu belirteyim bu yatırım, TİGEM'in ki gibi unutulmayacaktır! Sığırın yılda kaç doğum yaptığından bile haberi olmayan genel müdürden nitelikli bir sığıra yılda 15-20 doğum yaptıracak embriyo transferi yatırımı diye tarihe geçecektir!!!

Akıllara kazınacaktır...


Türkiye, 'tarımda neden bir yol alamıyor' denildiğinde artık uzun uzun cümle kurmak zorunda kalınmayacak!

Hüseyin Aydın'ın bu 'tarihi açıklaması!' zaten hap niteliğinde bir cevap olacaktır.

'Kepek ekin' diyen Bakanımızdan sonra bir de 'embriyo transferi ile sığıra yılda 15-20 doğum yaptıracak' genel müdürümüz oldu!

Ne diyelim vatanımıza, milletimize hayırlı olsun!!!

COMMON RAİL HAKKINDA

Merhaba hemşerim ,
Orman içinde dağda kullanmak için CRDi motor kullanmak gerekmez.
Çekiş konusunda Kubota 5072 , M9540 Hi Lo Low Profile (Alçak versiyon) iyi sayılır.
Bunların yaptığı işleri Başak 2073S , klasik kasa traktörde hayli hayli yapar.
Çamurculuk konusunda Steyr, Ford, Fiat, Same, JD traktörleri genelde tercih edilir.
Simpson CRDİ motor haritasında ,
1000-1300 rpm sabit tork aralığı , 2100 rpm max güç devri bulunuyor.
Motorun tork çizgisi çamurculuğu iyi olanlarda 1300-1500 rpm sabit tork aralığı tercih ediliyor.
Perkins 1104D-44TA motorda ise rölanti devirlerinde 250 n.m. tork tercih edilmiş.
Same Explorer 70 Special traktörde motoru 1000 rpm devire kadar ezme yapabiliriz.
Steyr traktörü de benzer şekilde bayıltma yaparsak daha iyi tutunma alırız.

Acil Yardım

Kuraklık stresi var gibi duruyor.
Pas ilaçlaması genelde Nisan ayı içinde yapılırdı.
Hocam haklısınız geç kalınmış, lakin yapraktaki pas bariz belli gibi, geçen sene bir kaç çuval birine yemlik vermiştim buğdaydan sanki kömür çuvallamış gibi simsiyah çıkmıştım

Helezon yaylı ünlü pulluk. İnç ayarı

Ünlü pulluk inç ayarı nasıl yapılır.30cm 35cm 40cm civata delikleri var.
30. 35. 40 cm hani incte ayarladıktan sonra yan kolu traktörü düz götürecek şekilde traktörün önünü sürülmüş yere çekmeyecek ve çizinin dışınada çekmeyecek traktör düz gidecek ona göre uzatıp kısalacak
  • Beğen
Tepkiler: xmoath9

Tümosan şanzıman yağı kaç numara

A. S. Bildiğim kadar
Önce Şanzıman ile defransiyel yağı ayrı
Şanzıman yağı ile hiç işim olmadı
Defransiyel 422 kullanıyoruz hidrolik sistemi fren balataları aynı yağı kullanır defransiyel 30 lt civarı bildiğim kadar yağ alır arkadaki yağ çubuğundan kontrol edilir
  • Beğen
Tepkiler: Cihan doğan0606

En iyi combi yaprak gübresi ve aminoasit nedir?

Hayvansal menşeli amino asit olarak uniba grower kullanıyorum isabion muadili, combi olarak cmc organik all mix iki üründen de memnunum. Koli bazında aldığınızda fiyat bi nebze daha uyguna geliyor
Litre fiyatına bakarsak isabiondan pahalıya geliyor sanki

YÜKSELEN TARLA KİRASI(İCAR) FİYATLARI VE GİRDİLER

SELAMLAR uzun zamandır girmedim. Geçen sene biz yerleri tekirdağ saray kuru tarıma 1800 tl ila 2000 tl arasında vermiştik dönümünü. Bazı tepkiler olmuş. Arkadaşlar bu tarlarlar para verilip alınıyor. Buğday fiyatı 300 tl den 10.000 ne gelmiş: Köylüye bıraksan halen sana 500 tl ödeme yapmak ister. Bu sene fiyatlar en az dönümüne 3000 taban 3750 tavan olacak gibi.
gel ben sana veryim 2500 tl ye 2000 dekar yer var yerin kralı edirnede

DSİ, Bilecik’te 42 Bin Dekar Tarım Arazisini Sulayacak

6.png

DSİ, Bilecik’te 42 Bin Dekar Tarım Arazisini Sulayarak 345 Milyon TL Katkı Sağlayacak​

Bilecik, Türkiye’nin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi ve geliştirilmesi amacıyla projeler üreten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün odak noktası haline geldi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 2024 yılında Bilecik’te 42 bin dekar tarım arazisinin sulanarak 345 milyon TL katkı sağlanacağını açıkladı.

Balta, modern sulama projelerinin uygulanmasının verimli toprakların bereketine katkı sağladığını belirtti. Bu projeler sayesinde tarımda verim artışları sağlanırken, çiftçi gelirleri de doğrudan ve dolaylı olarak artıyor. Kırsal kalkınmanın hedeflerinden biri olan yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunurken, yaşam standardını da yükseltiyor.

2024 yılı sulama sezonu Bilecik’te başladı. Toplam 42 bin dekar tarım arazisi sulu tarım ile sulanacak ve bu sayede ülke ekonomisine 345 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor. DSİ, çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezonu dilerken, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve su tasarrufunun önemini vurguluyor.

DSİ, ülke tarımı ve ülke insanı için özveriyle çalışmaya devam ediyor ve tarım arazilerinin suya kavuşmasını sağlamak için kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

Et ve Süt Kurumu Alım Fiyatları | Mayıs 2024

Et ve Süt Kurumu Alım fiyatlarında bu ay değişiklik yapmadıi. En son güncellemeyi yılın ilk çeyreği olan Mart ayında yapmıştı.

Son güncellemeye göre Büyükbaş, Küçükbaş ve Tavuk alım fiyatları ve kalite standartları şu şekilde;


Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Screenshot_11.png

Screenshot_12.png

Çizelden çapa olurmu

Aleyküm selam ,
9 bacaklı, üçgen ayaklı , kaz ayağının arka iki sırası ayarlanabilen tipine çapa ayakları takıp kullandık.
Üzerine gübre sepeti de takmıştık. Arkasına demir ızgaralı 50 cm çapında dişli bir teker ve zincir tertibatıyla üst gübresi atarız.
Mısır kaleme kalkmadan 10-15 cm boyda iken fırfırla üre serpip, tarlaya tırmık çekeriz.
Mısır kaleme kalkmışsa , sıra başlarında ezilen mısır çat diye kırılıyor ve kalkamıyor.
Mısıra ara çapa 40-50 cm gibi çekilirse dönüm başında zarar çok olur.
Binaenaleyh , 20-25 kg üre atıp tırmık çekmek bize daha cazip durur.
Küçük parsellerde hâl budur,

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları | 9 Mayıs 2024

Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.


Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;


Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

Screenshot_7.png

Finike Portakalı ve Tarımda Karşılaşılan Zorluklar

3.png

Batı Antalya Tarımı Paneli: Tarımda Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen 27. Hasyurt Tarım Fuarı'nda gerçekleştirilen "Batı Antalya Tarımı" panelinde tarım sektörünün karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu'nun açıklamalarıyla panelde, Finike portakalının düşük satış fiyatları ve çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorluklar ön plandaydı.

Tarım sektöründe yaşanan sorunlara değinen panelin moderatörlüğünü Antalya Ticaret Borsası Basın Danışmanı Vahide Emel Yanık üstlendi. Panelde Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, Elmalı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Büyükçetin, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, ve Demre Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin gibi sektör temsilcileri tarımın geleceği üzerine görüşlerini paylaştılar.

Nazif Alp, tarımda yaşanan işçi sıkıntısına dikkat çekerken, kendi işgücümüzü harekete geçirerek bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aile çiftçiliğinin önemine değinen Alp, bu modelin tarımın sürdürülebilirliği açısından teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Toprak satışının önemine işaret eden Alp, bu konuda ciddi bir hassasiyetin olması gerektiğini ve toprak satışının durdurulması çağrısında bulundu. Alp, tarımın ülkenin ekonomik çıkış noktalarından biri olduğunu ifade ederek, tarım sektörüne verilen desteklerin artırılması gerektiğini savundu.

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ise, Finike portakalının düşük satış fiyatlarına dikkat çekerek, çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorluklara değindi. Sarıçobanoğlu, para kazanmayan çiftçilerin üretimden çekilme eğiliminde olduğunu ve bu durumun tarım sektörü için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Panelde diğer konuşmacılar da tarım sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüşlerini paylaştılar. Üretim maliyetlerinin altında satış yapmanın çiftçileri zorladığına dikkat çekilirken, tarımda verimliliği artırmak ve çiftçilere daha fazla destek sağlamak için politika değişikliklerine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Tarım sektörünün geleceği ve sürdürülebilirliği için çiftçilere yönelik yapılan desteklerin artırılması ve tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiği üzerinde birleşildi. Tarımda yaşanan sorunların çözümünde sektör temsilcileri, devletin aktif bir rol oynaması gerektiğini vurgulayarak, tarımın ülke ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade ettiler.

Resimler ve ekler

  • 3.png
    3.png
    882.9 KB · Görüntüleme: 38

Erkunt 100 kuyruk mili dişlisi kırma sorunu

18 ve 24 yılları 6 sene 70e+ modelini kullandım balyada motor 600 sattw iken kuyruk vitesten atmaya başladı garantiden yapıldı 22 de tekrar aynı arızayı verdi ayağım.uzerinde bekleyerek 22 ve 23 sezonunu bitirdim sonra motor deistim bayinin bilgisi var 200 lira masraf çıkarıyorlar. Yani demem.o ki erkun çok güzel yakıt açısından motor açısından sanzimana bisi diyesim yok ama debriyaj çatalı piminden ve kuyruktan bizi üzüyor. Kalın sağlıcakla. Hepinizin işi gücü rast gelsin
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Filtrele