Pas ilacı yulaf ilacı

Buğdayları Aralık ayı sonları gibi ekebildik.
Şubat ayı başlarında 15 kg/dk üre attık.
Bu günde 25 kg/dk CAN 26 attık,
Şimdi yağmur başladı, iyi geldi.
Ot ilaçlaması daha yapmadık.
İnce ve kalın yapraklı ot ilacını karıştırıp atarız.
Tarlada kara yulaf görürsek onu da karıştırıp atarız.
Buğdaylar bizde bir karış uzunlukta.
Pas ilacı ile iz mineral karıştırıp atarız.
Kara yulaf ilacı ile pas ilacı karıştırıp atmışlığımız yoktur.
Muhtemel ilaçlama zamanımız Bayram önü olacak gibi duruyor.
Geç ekim olduğundan tarlada pek ot görünmüyor.

Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Eskişehir'de pancar ekimine başladık
Ekim derinliğimiz 5 cm sıra üzeri mesafemiz 20 cm.
bu tarlada ekim sıklığı denemesi yapıyorum.tarlayı 4 parçaya böldüm, üç bölgüde 16 20 24 cm ve bir bölgüde de 14 cm ekilip 28cm'ye elle teklenecek
Dünya rekor denemeleri dekarda 7000bitkiyle yapılıyor.sıra üzerinde 32 cm mesafeye denk gelir.pancarda ortalama %10-15 çimlenme firesi olur, bu durumda sıra üzeri 28 cm ekimle tarlada 7000 bitki civarı çıkış yakalanır.
Bölgede en verimli ekim sıklığının 16 cm(dekara 19bin tohum düşer) olduğu yönünde bir kanı var, belki bu kanılar %50 fireli çıkış yakalayıp yine tarlada 8000 civarı bitkiyle mahsül yetiştirip iyi verim alanlar yüzünden oluşmuştur bilemiyorum, iyi verim dediğimiz de dekarda 8 tonlar falan, dünya rekorları 20 tonlar düzeyinde.
Avrupa'da sıradan yetiştiriciler için iyi verim demek 12 13 tonların üzerinde
İşletmenin potansiyel verimini yakalamak için herkes kendi denemelerini yapmalı.

Resimler ve ekler

  • IMG_20240328_110746.jpg
    IMG_20240328_110746.jpg
    419.5 KB · Görüntüleme: 12

Mazot gubre destekleri

Bir günde en fazla 100bin çekilebiliyor. Tüm petrollerde geçerli olması lazım çok yerde denedik hiç sorun çıkmadı. Normal kredi kartı çeker gibi çekilmiyor ama posu kullanan kişide bitiyor iş.
Malesef koye yakin petrolerin hepsini denedi shell opet tp ve diyerleri cogu anlasmamiz yok diyip gonderdi

Jant farkının artısı eksisi nedir

Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar kubota MK 5000 kullanıcısıyım traktörün lastikleri 24 jant görüntü olarak hoşuma gitmiyor 28 ile değiştirmek istiyorum ama orjinalini de bozmaya korkuyorum yakıt çekiş farkı olur mu ne gibi artısı eksisi olur.

Resimler ve ekler

  • IMG-20230530-WA0011.jpg
    IMG-20230530-WA0011.jpg
    266.5 KB · Görüntüleme: 7

Bakan Yumaklı: Türkiye, Tohumculukta Dünya Liderleri Arasında

Screenshot_6.png

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tohumculuk sektöründeki lider konumunu ve tarımsal başarılarını anlattı. Yumaklı, ülkenin tohumlarının yüzde 97'sini kendi topraklarında ürettiğini ve dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ettiğini belirtti.

Programda konuşan Bakan Yumaklı, Türkiye'nin tohumculuk alanında dünya liderlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Ülkemiz, dünyada tohumculukta ilk 10 ülkenin arasında yer alıyor. Bu, tohumculuk alanında Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ülkemizin tohumlarının yüzde 97'sini kendi topraklarımızda üretiyoruz ve bu tohumları dünyanın 117 ülkesine ihraç ediyoruz. Bu, Türkiye'nin tarım ve tohumculuk alanındaki liderliğini kanıtlıyor." dedi.

Ayrıca, Tosya ilçesine son 22 yılda yaklaşık 800 milyon liralık tarımsal destek ve yatırım yapıldığını belirten Bakan Yumaklı, bu desteklerin çiftçilere büyük katkı sağladığını ve tarım sektörünün gelişimine önemli bir destek olduğunu ifade etti. Yumaklı, "Tosya, tarımsal üretimde öncü bir ilçemizdir. Bu nedenle buraya yapılan tarımsal desteklerin ve yatırımların artarak devam etmesi önemlidir." şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, Tosya'nın çeltik üretiminde öne çıktığını ve çeltik tohumu temini programının önemine değinen Bakan Yumaklı, çiftçilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Tosya'da çeltik tohumu dağıtımının yanı sıra patates tohumu dağıtımının da yapılacağını ve çiftçilere sera örtüsü desteği sağlanacağını açıkladı.

Programa, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve çiftçiler de katıldı.

Bakan Yumaklı'nın açıklamaları, Türkiye'nin tarım sektöründeki başarılarını ve çiftçilere yönelik yapılan destekleri gözler önüne seriyor. Tarımın ve tohumculuğun ülke ekonomisindeki stratejik önemini vurgulayan bu açıklamalar, sektörün geleceği hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Ayçiçeği ekimi için tecrübelerinizi yazarmisiniz

Merhaba öncelikle iç anadolu şartlarında ilkbahar geç donlarından kaçmak için sulu tarımda nisan 15 den sonra ekim yapmak daha doğru olur.Ekim derinliği tarla tavını bulacak şekilde 5-6 cm ye yapılmalı.Gübre kesinlikle 4-15 kullanın.Üstten duruma göre üre nitropower yada amonyum sülfat olabilir.Fazla azot ayçiçeğini boylanmaya teşvik eder.Buda sulama esnasında yatma riskini ciddi oranda artırır.Onun iç
Bilgi için teşekkür ederim

td100 12 tonluk veya 18 tonluk tir tipi cift dingil romorku cekebilir mi?

Bizim buralarda çift dingil dönerli oku bulunan römorklara 10 ton ile 13 ton arası mal yükleriz ve çift römork yani 20 ton civari yükü Asfalt yolda oldukça dik yokuşları seri 1 ile çıkarız Ben şuan 25 ton yük alacak çift dingil 8 tekerlek römork yaptırmak üzereyim tek römork ile tek seferde 25 ton yük çekerek zamandan ve maliyetten tasarruf ederek kazançlı çıkmayı düşünüyorum
  • Beğen
Tepkiler: ilyas35

STRESE KARŞI BUĞDAYLARA BİTKİSEL MENŞELİ AMİNOASİT TAKVİYESİ - NEW HOLLAND TD 100D & PARLAYAN 1000 LT 2K24...!!!

Bereketli olsun bende bu yıl ilkdefa aminoasit atacam herbisit ve combi ile karışabilirmi bilginiz varmı
Hepimize inşallah. Karışmaya karışırda ot ilacı atarken bunu atmak biraz mantıksız olur. Çünkü otu öldürmek için Herbisit atınca yanında stres önleyici aminoasit veya yaprak gübresi atmak mantıksız. Otu hem öldürmeye, hemde kuvvetlendirmeye çalışmak oluyor. Fungusit ile karışırsa daha mantıklı olur. Kökboğaz ve pas ilaçları ile atılabilir. Ya da ot ilacını attıktan 1 hafta sonra atmanız daha uygun olacaktır.

Power shuttle mı mekanik shuttle mı

Arkadaşlar merhaba traktör alma arefesindeyiz mevcut traktörümüz power shuttle lı traktör yolda biraz hantal kalıyor servis atak olmasını istiyorsan mekanik shutle almalısın diyor sizin görüşleriniz nelerdir
Yolda hızlı traktör istiyorsan sdf alacaksin
  • Beğen
Tepkiler: sinansahin

besi rasyonu hesaplama, dengeleme...

besicilikte (hayvanların et üretmek amaçlı beslenmesinde) yemler günlük ne miktarda kullanılır...
bunun tespiti, hesaplanması için...bir yazılım kullanmak işleri kolaylaştırır...
büyükbaş hayvanların (dana-düve) rasyon hesabı için basit bir yazılım var...

bu yazılım, besicilerle paylaşılacaktır...
isteyenler özelden yazabilir...

gerekli: ofis programı olan bir bilgisayar...

Dönerli pulluk

TD 110 traktörde de 4lü 14lü kullanırız
9lu yaylı çizel ve 30 cm sürüm derinliğinde 4lü 14lü TD 110un ciğerini söker.
Yerli 100lük 110luk traktörlere 150-160 cm iş genişliğinden fazla pulluk takılmasına anlam veremiyorum.
Pullukta tabak boyuna göre verimliği çalışma derinliği vardır.kişisel tecrübeme göre tabak boyutunu 2 ile çarpmak verimli derinliği veriyor.yani 14 tabaklı pullukta 28cmden daha az derinlikte pulluk iyi çalışmaz.
5li 18 tabaklı pullukla; 200-210 cm iş genişlikli 35 cm derinlikli sürümde 6714 traktörün ciğeri sökülüyor.
Traktör hangi tabakla verimli çeki yapacaksa o tabağı almak gerek.
4 14lü size uygun görünüyor.
Uzun bacak opsiyonu alpler aydın ünlü hepsinde var, mısır anızında işe yarar.eski otomatiklilee 60 araydı, ilk model yaylı ünlü pulluklar genelde 75 aralıydı, mısırda tıkama yapıyor.85ten azı 95ten fazlasına yönelmemek lazım bence.
şuan ki motorumuz 85 beygır ama kısmet olursa degiştirirz 110 degilde olsa olsa 100 olur
iş genişliği de 140 cm oluyor zaten.
inç ayarlı isteme sebebım de olası durum cekmedı dıyelım 12 numara zorlarım veya evde tek çekerde var gerekırse onla da süreriz. gibi gibi

Bakan Yumaklı: Keban Barajı'ndaki Yüzer GES, Türkiye'nin Enerji Potansiyelini Artırabilir

Screenshot_6.png

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ ziyaretinde Keban Barajı üzerinde yer alan Yüzer GES (Güneş Enerjisi Santrali) projesini inceledi ve Türkiye'nin enerji potansiyelini artırabilecek yenilikçi adımların önemine dikkat çekti.

Bakan Yumaklı, ziyaretleri sırasında Elazığ Valiliği, Keban Barajı'ndaki Yüzer GES Projesi, Elazığ Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek şehirdeki tarım ve enerji projelerini yakından inceledi. Keban Barajı'nda yapılan çalışmaların Türkiye'nin enerji ve sulama alanlarındaki geleceğini şekillendireceğini vurgulayan Bakan Yumaklı, şunları söyledi:

"Keban Barajı, ülkemizin en büyük barajlarından biridir ve hem elektrik üretimi hem de sulama için stratejik bir öneme sahiptir. Özellikle su rezervuarlarının üzerinde güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasıyla elde edilen güneş enerjisi, temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak ön plana çıkmaktadır. Bu sistemler, karasal sistemlere göre daha verimli olup su rezervuarlarının verimli kullanımıyla Türkiye'nin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılayabilir."

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin enerji bağımsızlığını artırmak ve temiz enerji kaynaklarına daha fazla odaklanmak için yapılan AR-GE çalışmalarının önemini vurguladı. Keban Barajı üzerinde yapılan güneş enerjisi sistemlerinin, Türkiye'nin yıllık elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, şunları ekledi:

"Su rezervuarlarının üzerindeki güneş enerji sistemleri, karasal sistemlere göre yüzde 10 daha verimli olup enerji üretiminde önemli bir rol oynayabilir. Bu sistemler ayrıca sulama projeleri için gerekli olan enerjiyi de karşılayarak tarım sektöründe de önemli bir katkı sağlayabilir."

Bakan Yumaklı'nın açıklamaları, Türkiye'nin yenilenebilir enerji ve su kaynaklarını daha verimli kullanarak enerji bağımsızlığını artırma hedeflerine ışık tutuyor. Bu çalışmaların ilerleyen dönemde daha da yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir bir enerji politikasının oluşturulması bekleniyor.

Tarım Bakanı Yumaklı, Şeker Fabrikaları İçin Yatırım Sözü Verdi

Screenshot_3.png

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde şeker fabrikalarının üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan Yumaklı, ziyaretleri kapsamında Elazığ Valiliği, Keban Barajı'ndaki Yüzer GES Projesi, Elazığ Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek şehirdeki tarım ve enerji projelerini inceledi.

Bakan Yumaklı'nın Elazığ Valiliği ziyareti sırasında, tarım ve enerji sektörlerindeki son gelişmeleri değerlendirdiği belirtiliyor. Ardından, Keban Barajı'ndaki Yüzer GES Projesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, yenilenebilir enerji kaynaklarına verilen önemin altını çizdi.

Elazığ Belediyesi'nde Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüşen Bakan Yumaklı, şeker fabrikalarının üretimini artırmak amacıyla yapılacak yatırımları açıkladı. Özellikle şeker pancarı ekimi yapan üreticilerin taleplerini değerlendiren Bakan Yumaklı, 15 bin tonluk ilave ek kota tahsis edildiğini duyurdu. Bu adımın, tarım sektöründeki üreticilere ve ekonomiye olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'ndaki temasları sırasında partililerle bir araya gelen Bakan Yumaklı, tarım politikaları ve sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bakan Yumaklı, ziyaretlerin sonunda Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Sektör Paydaşları' toplantısına katıldı. Burada sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Yumaklı, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki gelecek planları hakkında bilgi verdi ve paydaşlarla görüş alışverişinde bulundu

Bakan Yumaklı'nın Elazığ ziyareti, tarım ve enerji sektörlerindeki stratejik adımları ve şeker fabrikalarının üretimine yönelik planlarıyla ilgili önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.
  • Beğen
Tepkiler: xmoath9

Filtrele