Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı: Çiğ Süt Fiyatlarındaki Zam Üreticiyi Zorluyo

Screenshot_3.png

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı: Çiğ Süt Fiyatlarındaki Zam Üreticiyi Zorluyor

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süt fiyatlarına yapılan zamı eleştirerek üreticilerin zor durumda olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, çiğ süt fiyatlarına 1 lira 5 kuruşluk zam yapıldığı ve bu durumun üreticilerin maddi sıkıntılar yaşamasına neden olduğu ifade edildi.

Suiçmez, yaptığı açıklamada, "Sonumuz hüsran. Üretici, '10 tane satarım, 1 milyon toplarım. Bankaya faize yatırırım, her ay 50 bin TL alırım' diyor" şeklinde konuştu. Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarındaki artışın, üreticilerin yaşadığı zorlukları artırabileceği ve hayvan kesimlerini artırabileceği uyarısında bulundu.

Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ sütün fiyatı, yüzde 8,5 oranında zam yapılarak 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 14,65 TL olarak belirlendi. Bu artışın üreticiler üzerindeki etkilerini değerlendiren Suiçmez, "Üretici, '10 tane satarım, 1 milyon toplarım. Bankaya faize yatırırım ben her ay 50 bin TL alırım' diyor. Doğru bir yaklaşım değil ama ne yapsın adam, son çare" ifadelerini kullandı.

Çiğ süt fiyatlarındaki artışın yanı sıra yem maliyetlerindeki yükselişin de üreticileri zor durumda bıraktığını belirten Suiçmez, çiftçilerin sütün litresini daha yüksek bir fiyata satması gerektiğini vurguladı.

Hidrolik kaydırmalı kültivatör

Şanlıurfa/Siverek yapımı Karaçalı markasına da bir bakın isterseniz. Çok kaliteli işçilikleri var bu konuda.
Alplere karar verdim zor buldum ege bölgesini tamamen aradım hep 3 ay sonraya tarih verdiler sipariş üzerine yapılıyormuş en sonunda manisada bi bayisinde buldum 51 e anlaştık

Resimler ve ekler

  • IMG_20240416_193637.jpg
    IMG_20240416_193637.jpg
    180.1 KB · Görüntüleme: 12
  • Beğen
Tepkiler: kazanliii

En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Savaş olmasını kınıyoruz.
Tarım arazilerinin bombalanmasını da kınıyoruz.
Savaş bitince buralarda insanlar yaşayacak.
Buğday çok para etsin derdinde insan değiliz.
Sürdürülebilir bir tarım yapabilelim, bize yeter.
Çiftçi, on dekar buğday ekeyim,
On çuval unumu alayım, yeter gözüyle bakar.
Unun çuvalı (50 kg) , 900 TL iken
Buğday 7,5 TL/kg olursa buğday ekin diyemeyiz.
Hocam galiba "hey millet hadi yine yaşadık, burdan bize ekmek çıkar " şeklinde yanlış anlaşıldım galiba.Yazdigim mesajı tekrar okudum. Mesajım maksadını aşan bir ifade şeklinde anlaşılıyor olabilir.Özür diliyorum.
Savaşın her türlüsüne de,ve onu alet edip savaşan,savaşmayan insanları sömüren, kullanan kirli siyasete de karşıyım. Filistin,Ukrayna yada Afrika farketmez çocuklar öldürülüyorsa,bu cinayettir.Gücü nispetinde karşı durmayan da ayni oranda onun suç ortağıdır.
Yalnız fiziki yasalar vardır. İster sebeb sonuç deriz,ister etki tepki veyahut kelebek etkisi vs.Suya taş atılınca halkalar olmayacak demek yada ummak hayalperestliktir.Dinledigim adam tarım alanlarının bombalanmasi konusunda doğru söylüyorsa bu durumunda buğday yada diğer tarım ürünlerinin fiyatlanmasina etki edeceği öngörülebilir.
Yanlış anlaşılmasın"iyi ki yapıyor "kafasında değilim...

New Holland TD100 klima fanı sigorta sorunu

Benimde klima yı kapattığın zaman kompresör boşa çıkınca ses yapıyor kısa süreli. Acaba kompresör kasnağında ki bilya mı yapıyor sesi kafama takıldı da onun için sordum parça fiyatını
Benim sadece bobin değiştı şuan ses falan yok şimdilik ama masraf cok derlerse yenisini al kasnak daha pahalı diye biliyorum kompresorde 10 bin civari ortalama
  • Beğen
Tepkiler: ilyas35

MF165 212 İspanyol Kara Duman Atıyor

Depo ve pompa arasında olan borular mazot hattı.
Deponun tabanında pislik birikmiştir. Komple söküp temizlerseniz güzel olur. Yakın zamanda aynı uygulamayı bende yaptım. Depo, depo musluğundaki filtre, mazot otomatiğinin içindeki filtre, 2 tane normal mazot filtresi var zaten birde pompa girişinde filtre var buralara bakmak lazım. Pompa girişinde olanı sökerken dikkat edin küçük parçalar var. Yanlış takarsanız çalışmayabilir. Enjektörün uç kısmı tıkanıyor. 2 ay önce 800tl ye 4 tane enjektör temizliği ve ayarı yaptırdım.

Hattat Traktör Listesi Stage 3 | Stage V | Nisan 2024

📌Hattat Traktör 2024 Nisan Fiyat Listesi


📌
Tarım sektörünün önemli markalarından Hattat, 2024 Nisan ayı fiyat listesini yayınladı. Geçtiğimiz ay da tüm modellerde fiyat güncelleyen Hattat bu ay fiyat değişikliği yapmadı.

▶️ 240G serisi 935,061 TL‘den başlayan fiyat etiketine sahip.

▶️Bahçecilerin favorisi olan B3000 Serisi, bahçe işleri için tercih edilen bu seri, 1.268.107 TL seviyesine yükseldi.

▶️Orta ölçekli tarım işleri için tasarlanan Stage 3 C3000 Serisi’nin giriş fiyatı 1.316.082 TL seviyesinde.

▶️Stage 3 T4110 modeli listelerden kalktı.

📌Ayrıca, Stage V Serisi’nde de fiyatlar güncellendi:

▶️Stage V 200 Serisi’nin giriş modeli 240, 1.064.409 TL fiyatla sunuluyor.

▶️Hattat’ın en güçlü bahçe motoru olan B3085 ise 1,401,194 TL fiyatla listelendi.

▶️Stage V C3000 Serisi, 1.338.112 TL fiyatından başlayarak sunuluyor.

▶️Stage V T4105 Serisinin en güçlü modeli, 2,305,784 TL fiyatla listeye eklendi.

🔗Bir önceki Stage 3 | Stage V fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Stage 3 Fiyat Listesi
1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png


Stage V Fiyat Listesi


1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png


7.png

Manisa'nın Selendi İlçesinde Tütün Ekimi Artıyor

Screenshot_2.png

Manisa'nın Selendi İlçesinde Tütün Ekimi Artıyor​

Manisa'nın tarım potansiyeli yüksek ilçelerinden Selendi, tütün ekiminde yeniden canlanıyor. Son yıllarda tütün ekiminde artış gözlenen ilçede, çiftçiler yoğun bir sezon geçiriyor.

Selendi'de uzun süredir tarımın önemli bir parçası olan tütün, kota nedeniyle 2000'li yılların başında azalmıştı. Ancak son yıllarda kota uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte tütün ekimi yeniden ivme kazandı. Selendili çiftçiler, tarlalarına toprakla buluşturdukları tütün fideleriyle verimli bir sezon geçirmeyi hedefliyor.

Kota Kalkışıyla Yeniden Yükselen Tütün Ekimi​

Tarımın bel kemiği olan tütün, Selendi ilçesinde tekrar yükselişe geçti. Kota uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte çiftçiler, tütün ekimine yeniden ağırlık verdi. İlçe genelinde yaklaşık 2 bin 500 çiftçi, 55 bin dekar arazide tütün ekimi gerçekleştiriyor.

Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tütünün Selendi topraklarında en kaliteli şekilde yetiştiğini belirtti. Akyıldız, tütün ekiminin çiftçilerin en gözde tarım ürünlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu yıl verimli bir sezon geçmesini diledi.

Üreticiler Yüksek Verim ve Fiyatlar Bekliyor​

Selendi'de tütün ekimiyle ilgili konuşan üreticiler, ekonomilerinin büyük ölçüde tütüne bağlı olduğunu ifade etti. Tütün ekiminin masraflı bir süreç olduğunu belirten çiftçiler, bu yıl yüksek verim ve fiyatlar beklediklerini dile getirdi.

Üretici Mehmet Kızılarslan, "Tütün ekimi bizim için çok önemli. İnşallah bu yıl bereketli bir sezon olur ve yüksek fiyatlarla ürünümüzü satarız" dedi.

Sezon Sonuna Kadar Devam Edecek​

Selendi'de tütün ekimi yıl sonuna kadar sürecek. Üreticiler, tütün dikimi, çapa, kırım ve kurutma gibi işlemlerle sezon sonuna kadar meşgul olacaklarını belirtti. Bu süreçte tütün üretiminin ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Buğdayda süne ilaçlaması için en uygun zaman nedir?

Resimdekiler yaprak biti, 20 SP tarzı ilaç atılıyor bunlara.
Aynen, dediğim gibi özellikle basaklarin daha yeşil olduğu bölgelerde sinek,bocek yoğunluğu daha fazlaydı. Malesef Uğur boceklerine yazık oldu.Yine bit yoğunluğu bölgesel olarak vardı.Bizde bu zamanlarda artık insektisit ilaclamasi standart oldu.Hava sicak ve nemli,tam bocek populasyonu icin uygun ortam oluyor. İlacin İçine potasyumlu besleme de katıp yapıyorum...

SÜT ÇİTLİĞİ Mİ, BESİ ÇİFTLİĞİ Mİ

Ben süt ve Eti bir arada yürüyorum lakin bir iki sene içersinde tamamen süt isletmesine döneceğim. Bu konu birazdaha şahsi bir mesele çevremde bir çok kişi süt işinde başarılı değil lakin düzgün yaptigizda ve tek bu işle uğraşdıgınızda süt daha kazançlı.
Besi hayvanın veriminin yüzde 30 u ilk altı aylık periotta belirleniyor. Kaliteli buzağı bulması zor. Ve buzağı fiyatları oldukça yüksek süt hayvanın bir miktar sütten para kazandırıyor buna ek olarak buzagidan ve gebe düveden güzel kar sağlıyor. Buna ek olarak sıcak para alkısınız oluyor. Besi işinde sıcak para ve hayvan alımı sıkıntı oluyor.

etırkı inek sürüsü bakmak ekonomik mi...

sağılmayan inek sürüsünden, besi danası/besi düvesi elde etmek kazançlı mı...

yerli besi danası, 80 000 lira...230 kg besi danası satış fiyatı...
etırkı gebe düve...2500 dolar...75 000 -80 000 lira...gebedüve/inek alış fiyatı
yıllık yem gideri, 25 000-30 000 lira...

bu durumda, 20 baş inek (angus, limuzin, şerole) sürüsünden...
17-18 buzağı üretilirse...
9 dana x 80 000 lira=720 000 lira
8 düve x 60 000 lira=480 000 lira
tamamı-->1200 000 lira
yem gideri: 25 000 x20-->500 000 lira
15-16 ayda gelir-->1200 000-500 000-->700 000 lira

hesapta, yem fiyatları (saman, 2500, arpa 7500, arpaküspesi, 2000 tl) kabul edildi...

dikkat: hayvan ve yem satınalmak için, yeni başlayanlar, kıredi durumunu iyi hesaplamalı...
yüksek kıredi faizi, kazancı silebilir....

Denizlerde Trol ve Gırgır Yasağı Başladı

Screenshot_6.png


Su Ürünleri Avcılığı Yasağı Başladı: Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Avcılık Düzenlemeleri

Türkiye'de su ürünleri kaynaklarının korunması ve ekonomik olarak verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında, denizlerde ve iç sularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yasağı başladı. Bu yasak, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsarken, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıları ise muaf tutuyor.

15 Nisan itibarıyla başlayan yasağın 1 Eylül'e kadar süreceği belirtilirken, bu dönemde denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için geçerli olacak. Ancak, kıyı balıkçılığı yapanlar bu kısıtlamadan muaf tutulacakları için avcılık faaliyetlerine devam edebilecekler.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Poyrazköy Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştirdiği törenle açılan 2023-2024 balıkçılık av sezonu 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu dönemin hamsi gibi birçok türün avcılığı açısından verimli geçtiğini belirtti.

Yasağın endüstriyel avcılık yapan gemileri kapsadığını vurgulayan Bakan Yumaklı, küçük ölçekli kıyı balıkçılarının bu dönemde avcılık yapmaya devam edebileceklerini söyledi. Ayrıca, uluslararası sularda avlanmak isteyen balıkçıların izin alarak ve belirlenen kurallara uyarak avcılık yapabilecekleri bilgisi verildi.

Bu yılki av yasağının amacı, su ürünleri kaynaklarının korunması ve stoklarının artırılması olarak belirtiliyor. Balıkçılar ise yasak döneminde ekonomik faaliyetlerine devam etmek ve uluslararası sularda avcılık yapabilmek için Bakanlık'tan izin alacaklar.

Bakan Yumaklı, geçen dönemde yakalanan balık miktarının artmasının yanı sıra yetiştiriciliği yapılan balıklarla yaz sezonunda halkın balık ihtiyacını karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.

Başak Traktör Fiyat Listesi | Nisan 2024

📌 Başak Traktör, 2024 Nisan ayı Fiyat listesiini yayınladı. Başak Traktör bu ay da fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapmadı Son fiyat güncellemesi Ocak ayında olumuştu. 4 aydır aynı fiyat listesi üzerinden satışlara devam ediyor.

2024 model traktör serileri için ise şu fiyatlar geçerli:

▶️ Bahçe traktörü serisi 1.001.328 TL’den başlıyor.
▶️ 2050 Kompakt serisi 1.074.743 TL fiyatla sunuluyor.
▶️ 2024 model tarla serisinin en yüksek donanımlı modeli ise 2.212.782 TL’ye satışa sunuluyor.
▶️ 2024 model 5120 serisinin en yüksek donanımlı modeli 3.642.063 TL fiyatla alıcılarını bekliyor.

2023 Model Yılı

▶️ 2023 model 5120 serisinin en donanımlı modeli, 3.518.902 TL fiyatla sunuluyor.
▶️ En uygun tarla serisi modeller ise 1.315.145 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.
▶️ 2110 S serisinin en yüksek donanımlı modeli ise 2.068.020 TL fiyat etiketi taşıyor.
🔗 Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

⬇️ Tüm modellerin güncel fiyatları şu şekildedir:

2024 Model Yılı

1.png


2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png


2023 Model Yılı
1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

Binali Yıldırım: "Mazot, tohum, gübre ve yemde anlamlı destekler yolda"

0.01 gramlık altın banknot basılmış, hazır bunu dayanıklı nylon ile kaplamışken, ortasınada nano chip yerleştiriverseler, akıllı cihaza yaklaştırınca o anki TL değeri yada dolar değeri her nerede yada ülkedeysen beliriverse, diyelim japonyada yen karşılığı alışverişte kullanabilsen, harika olur, yaklaştır tekefonu altın banknotun o anki değeri belirsin, yada yaklaştır pos cihazı gibi cihaza, o anki değerinden alışveriş yap, güzel olur, kimse TL yada değersiz para kullanmaz😁


Gerçek paraya bu şekil dönülür, altın işiyle uğraşanlar böyle teknolojik bir para basma işini yaparsa, hem dua alır insanlıktan, hemde köşeyi döner.

Bizim gibi parasının değerini hiç eden ülkelerin vatandaşıda rahat bir nefes alır, maaşıda fiyarlarıda bu paraylan belirkereteceksinki, yönetici dediğin işbilmezler paranın değeri ile oyun oynamak neymiş akılları başına gelsin.



1713252280325.png

TARLA TİPİ KÜÇÜK AMA ETKİLİ TRAKTÖR HANGİSİ

evet arkadaşlar. sıfır sabit fakat 2.elde değişken. 2.elde traktörün yaşına göre vade koyuyor. mesela traktör iki yaşındaysa 3 yıl vade verip traktör 5 yaşına gelinceye kadar vade uyguluyor seneden seneye ödemeli olacak şekilde.
pekı hocam şuan case 100 jx maxpro 1.750.000 tl buna 750.000 ödeme yapsak gerisi kredi çok faiz öder mıyız sizce

İlaçlama makineleri hakkında önemli bilgiler

@argeonal

merhabalar,

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz. Bahçe için kullanılabilecek Elektrostatik ilaçlama makineleri hakkında yorumunuz nedir?
merhaba ben geçen hafta fiyat araştırması yaptım
1 firma 65 1 firma 75 1 firma 11.000 euro istedi
ben burada holder üretimi yapan bir yere yaptırdım
ilerleyen zaman da yanlarına o fırça modelını de yapazagız allah izin verirse malzemeleri topluyorum
pistonsuz 2 metresi sabit sağ ve sol kanatları 1 er metre olacak şekılde agaca takılınca kapanan ve yol da kapanan bir model yaptırdım 30 cm de 1 t jet meme kullandılar 5.000 tl yaptırdım üzerinde de bi kaç oynama yapacagım daha dar alanlarda kullanmak için planı çizdim 2 somun ve 1 halat ile gerdirme yaparak
yükseklık ayarı da motora baglanan yere ya piston atarım yada 'H' harfı seklınde şase yapıp delıkler ekleyecegım bahçeye göre uygun deliği takarak yapacagım
hatalarım ney dersenız bızım bahçe sıra arası 5 metre bunu 4 yerıne 4.5 metre ürettirmek gerekmiş.

Resimler ve ekler

  • WhatsApp Image 2024-04-16 at 09.27.54.jpeg
    WhatsApp Image 2024-04-16 at 09.27.54.jpeg
    524.3 KB · Görüntüleme: 55
  • WhatsApp Image 2024-04-16 at 09.27.37.jpeg
    WhatsApp Image 2024-04-16 at 09.27.37.jpeg
    548.5 KB · Görüntüleme: 59

Filtrele