PNÖMATİK (havalı) EKİM MAKİNESİNDE 4 SIRALI MI 5 SIRALI MI ALALIM?

Eski makinenizin bakım ihtiyaçları nelerdir?
Eskiden olduğu gibi havalı mibzer fiyatları yedi bina + KDV .
Dört binaya makine alınabiliyordu.
İki bin dekar yer ekip amortismanı çıkarmak mümkün olabiliyordu.
Beş sıralı Şakalak mibzeri , mısır, ayçiçek, süpürge ekimlerinde kullanıyoruz.
Mısır ve ayçiçek sıra arası 70 cm , süpürge de ise 45 cm ara kullanırız.
Mısır ve ayçiçekte 4 kursla, süpürge de 5 kursla ekim yaparız.
Süpürge de mibzer sırasının lastik izine basması sorun olmaz.
Mısır ve ayçiçekte tarlanın tav durumu değişkense sorun olabilir.

1990 model havalı mibzerler kullanılmaya devam ediliyor.
Piyasaya da biraz çalışırız derseniz, onu bilemeyiz.

Çiftçiliğe Başlamak İsteyen Genç Çiftçiler Hakkında

Merhabalar, forumda yeniyim. Bir fabrikada tam zamanlı olarak çalışıyorum masa başı beyaz yaka olarak, aynı zamanda ailem küçük ölçekte tarım ve hayvancılık yapıyor onlara yardımcı oluyorum hafta sonları. Trakya bölgesinde ikamet ediyoruz. Traktör ve ekipmanlarımız mevcut ama ben bu işe tam anlamıyla hakim olmak istiyorum. Çok fazla yeteneğim ve isteğim yok gibi gelse de bu işe tamamen hakim olup ilerletmem gerektiğini biliyorum.

Ama küçüklükten beri okullar sebebiyle hep yarım yamalak iş yaptım ve hep eksik kaldı. Tam anlamıyla iş yapamıyorum, toprağa - ekipmana - traktöre tam anlamıyla hakim değilim. Tarlaların yerini bile karıştırıyorum bulmak zor oluyor bazen, ayrıca hata yapıp traktörü devirmekten vs korkuyorum eğimli arazilerde ve arkasında yük varken falan.; yani konuya oldukça uzağım ve bazı endişelerim var. Bu konuda gelişme kaydetmek ve sorunları aşmak adına önerileriniz nelerdir?

Kağıt üzerinde plan yapıp ve gerekli notları alıp çalışmayı seviyorum; tarlaların ayçiçek ve buğday mahsullerine göre işlenme - ekim - ilaçlama, gübreleme, hasat vs baştan sona tüm süreçlerini yılın dönemleri dahil içeren bir tablo - şema vs işi kolaylaştırabilecek materyaller sağlanması işimi kolaylaştırır. Bu sebeple konuyla alakalı okumak araştırmak fikir alışverişi yapmak amacıyla buraya üye olmaya karar verdim. Tarlaların yerini bulmak - karıştırmamak adına uygulama mevcut mudur? Ayrıca var mı bilmiyorum ama haritadan tarlaları işaretleyip ekilen mahsulleri girip yapılan işlem datalarını girebileceğimiz ve süreci yöneten bir uygulama olsa çok iyi olurdu diye de aklıma geldi, varsa böyle bir uygulama yine tavsiyelere açığım.

*****Okumaya Vakti Olmayanlar İçin Özet***** Başlangıç için yeterli imkanları olan bir beyaz yaka çalışanın, çiftçiliğe başlamak, konuya hakim olup yorumlayıp gelişme kaydetmek için (bir miktar teknolojik anlamda) tavsiyelere ihtiyaç duyması.
  • Beğen
Tepkiler: behcet arı

Buğday ve arpada boy farkı

Bereketli olsun Yusuf abi. Tek tük sığ ekilmiş olmasını anlarım da, tek tük nasıl derine gitmiş ki?
Çakı da iyiymiş ha. :D
Bende anlamadım 😁
Çakı güzel evet,, çok merakım var.
Bu, tohumun derinliği ile ilgili değil de toprağın derinliği ile daha çok alakalı sanki. Çünkü verimli ve toprak derinliği iyi olan yerlerde bitkiler daha iyi boy da veriyor daha iyi gelişiyor da. Ben de bunu defalarca gözlemledim.
Bazı tecrübeler, geçen yıldan kalma hayvan dışkısı yeri dediler, oda mantıklı geldi. Takip edecem bu işi. Hayırlısı..

Zeytin Çiçek Açtığı Zamanlarda Yağmur Zarar Verir mi ?

Bizde daha çiçekler açmadı ama en geç bir haftaya kadar açarlar. Çiçeklenme dönemi en hassas dönemdir. Kısa süreli yağışlar pek etki etmese de uzun süreli yağışlar elbette zarar verir.
ya normalde endişelenmem fakat ağaçların hepsi daha açmasa da açanlar var biraz yağdı bir 40 dk kadar. Birde yarın gösteriyor ama yer yer sağanak ve uzun süreli değil

Nohut Tarımı Hakkında Bilgi

Allah razı olsun kardeşim, Allah emeğini boşa çıkarmasın İnşaAllah... Hayırlısıyla hasat zamanı verimi ve ek tavsiyelerini de bekliyoruz 🙂
Teşekkür ederim Allah hepimize bol kazanç versin inşallah. Verimi de yazarım, ayrıca nohut tarımı ile ilgili de üretimin başından sonuna kadar genel bir konu da açarım.
  • Beğen
Tepkiler: by_siverekli

Satılık 2021 model Case Farmall 110A

New Holland Bayisi VSB Başer 4.900e sıfır T7.245 satıyor. Bayiler daha traktörleri kapı kapı gezdirecekler liste fiyatına satmayı vs geç… Acele etmeyin. Hatta almayın. Pandemiden bu yana traktör yok diyerek milleti 1 sene bekleterek 1 liralık malı 2 liraya sattılar. Ziraat bankasının düşük faiziyle 1 liralık malı 2 liraya satarak devletide soydular çiftçiyide soydular. Şimdi 4 milyon kredi 5 yılda 10 milyon oluyormuş meydan ortada hadi kazıklayın bakalım milleti. DEVLETİN ÇİFTÇİYE FAİZ SÜBVANSİYONUNU KESİNLİKLE BİTİRMESİ LAZIM. Memleketin yamyam esnafları cahil çiftçiyi kandırarak devleti soyuyorlar.
Avrupa’da olan enflasyon belli %5-6. Türkiyedeki efendiler 100 bin euroluk traktörü 150 bin euro yaptılar ama inşallah 100 bin euronunda altına düşer. Massey fiyatları Fendt fiyatlarını geçmişti bu memleket öyle bi memleket işte

Erkunt Traktör Fiyat Listesi | Mayıs 2024

🚜📊 Erkunt Traktör 2024 Mayıs Ayı Fiyat Listesi!

⛔ Erkunt Traktör, 2024 Mayıs ayı fiyat listesini yayınladı. Ortalama olarak fiyatlara %1 ile 2 arasında zam geldi. Erkunt traktör en son fiyat güncellemesini Şubat ayında yapmıştı.

Güncel listeye göre fiyatlar.


▶️ Standart M serisinin giriş modeli %2 zam ile 1.146.000 TL fiyatına yükseldi.

▶️ E serisi, tarım işleriniz için ideal bir seçenek sunuyor. Bu serinin en güçlü modeli olan Kudret 105E, %1 zam ile 1.873.600 TL fiyat etiketine sahip.

▶️ Lüks serisinin giriş modeli Bereket 65 Lüks, %2 zamlandı ve 1.144.300 TL fiyatına yükseldi.

▶️ Lüks serisinin güçlü modeli olan Hasret 125 Lüks, %1 zamlandı ve 3.279.400 TL fiyatıyla performans ve lüksü bir araya getiriyor.

▶️ CRD Serisinin en düşük M modeli olan Bereket 65 M 2WD %2 zamlandı 1.261.500 TL´lik fiyat etiketine sahip.

▶️ CRD Serisinin Servet 80E+ modelinin en dolu modeli %1,50 zamlanarak 1.824.300 TL´den satışa sunuluyor.

▶️ CRD Serisinin Kudret 105E+ modelinin giriş fiyatı %1 zamlandı 1.788.700 TL oldu.

▶️ CRD Serisinin Haşmet 110 Lüks modeli ise %2 zamlandı ve 2.575.200´lik fiyat etiketine sahip.

▶️ CRD5 serinisinin Misket modeli 595.000 TL fiyat etiketine sahip.

▶️ CRD5 Nimet 75 E+ modeli ise 1,841,800 TL'den satılıyor.

🔗 Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

1.png

2.png

3.png

4.png


CRD SERİSİ

1-1.png

2-2.png

3-3.png



CRD5 SERİSİ

1.png
  • Beğen
Tepkiler: gocabolulu

faiz artışı, enfilasyonu azaltmadı...

Cenap abi sen misin bu hesap
Ben bu siteyi 2013 yılından beri takip ediyorum. 1-2 yıl sonra üye oldum. Çiftçinin hayatını kolaylaştıracak bir çok mekanik ve teknik bilgi paylaştım. Gübre ve toprak kimyasıyla ilgili bilgim dahilinde yine bir çok yazı yazdım.

Gün oldu gübre formlarını yazdık, gün oldu yokuş aşağı dörtçekerin fren sistemini yazdık. Ve bunların hepsi de yaşanmış tecrübelerdi, sahada yapılmış çalışmalardı, hepsi gözlem sonucu oluşmuş verilerdi.

Şu an bile bana bir atölye sunulsun, dünyada hiç üretilmemiş ekipmanları tasarlayabilirim ya da bunların üzerinde köklü değişiklikler yapabilirim. Çünkü işin içinde hem tecrübe var hem de aşk var. Tarımın her detayını not ederim, sahada karşılaştığım her olumsuzluğu kafamda tutarım ve günün sonunda buna mutlaka bir çare bulurum. Zaten benim kullanıcı adımın çevirisi: tarım aşktır!

Fakat darende Nikli bir arkadaş, etnik kökenim üzerinden burdan defalarca bana hakaret etti, bir kaç arkadaş dışında kimse beni savunmadı.

Herhangi bir saldırıya uğramadığımız sürece buradayız! Tarımın kimyasını ve mekanizyonunu yazmaya devam edeceğiz, tabi bilgimiz dahilinde.

Esperia buğday

Esperia buğdayı uzun yıllardır eken arkadaşlar kıraç ta iyi verim alıyorlar komşu köy ama yan yana tarlalar var biz sönmez ekiyorduk geçen yıl çok şiddetli pas oldu sönmez buğday esperia buğdaylar pastan az etkilendi.
Ayrıca kurak yılda ve yağışlı yılda esperia 300 - 500kg arası verim alınıyor biz sönmez de 250-350 arası verim alıyoruz o yüzden bu sene esperia ektik genel olarak memnunum benim buğdaylarım köydeki diğer buğdaylara göre iyi diyebilirim. Neredeyse Nisan da 1 ay yağmur yağmadı ama dayandı esperia
IMG_20240502_224531.jpg
IMG_20240502_225745.jpg
  • Beğen
Tepkiler: Emraherdogan06

Fiat 640 hidrolik yardımcı lift uygulaması

Selamınaleyküm cümleten
Benim Fiat 640 traktörüm var arazinin taşlı olmasından dolayı otamatik yaylı ünlü 3.14 pulluk kullanıyorum ağırlığı 650kg pulluğun uzamasıylada 1tonu geçiyor 3 kere hidrolik iç contasını patlattı pistonu gömleği çizdi dün yine başımıza geldi en son çare yardımcı liftte bulduk Fiat traktörlere taktıran varsa yardımcı olursa çok sevinirim yağ çıkışı almak için bugün beyni deldirdim diş çektirip çıkış aldık pistonun alt mesnetlerini yapmaya çalışıyoruz piston elimizde daha yok yardımcı olabilecek arkadaşlar yorumlarsa iyi olur pistonu nerden bulabiliriz çift takmaya gerek varmı tek yetermi hidrolikpompayı büyütmek istermi
  • Beğen
Tepkiler: Emraherdogan06

Traktör Yağ Değişimi Fiyatları

Bakım Kit işçiliksiz 3.900 TL aynı işi işçilikli benim usta maksimum 2000 TL. Şuan 4.500 alıyorlarmış kite. Kafam karışık bi kaynak yaptııryorum atıver bin lira diyende var lastiğe bir büyük yama 1.800 fiyatlar karışık kim kime ne tutturursa. Çiftçi de ürün satacağı zaman fiyatı alıcıya belirletmese anca öyle adalet sağlanır
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Türkiye 8 Ayda 205 Bin Ton İç Fındık Sattı

Screenshot_6.png

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı: Türkiye 8 Ayda 205 Bin Ton İç Fındık Sattı
Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük, Türkiye'nin 2023-2024 ihracat sezonunun 8 aylık döneminde 205 bin ton iç fındık sattığını açıkladı. Bölük, ayrıca benzer bir ihracat hacmiyle bu yıl da 1,8-2 milyar dolar gelir beklendiğini ifade etti. Bu gelişmelerle birlikte çikolata sektöründeki değişimlerin fındık ihracatını nasıl etkileyebileceği konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

İhracat Sezonunda İç Fındık Satışları
Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük, 1 Eylül 2023'te başlayan ihracat sezonunun 31 Ağustos 2024'te sona ereceğini belirtti. Geçen sezon 294 bin ton fındık ihracatı gerçekleştirilirken, bu yıl da benzer bir hacmin yakalanmasını öngördüklerini ifade etti. 2023-2024 ihracat sezonunun 8 aylık diliminde ise 205 bin ton iç fındık satıldı.

Gelir Beklentileri ve Çikolata Sektörü Etkisi
Hamza Bölük, bu yılki ihracatın da geçen yıla yakın seviyelerde olacağını ve 1,8-2 milyar dolar gelir elde edilmesini beklediklerini belirtti. Ancak, çikolata sektöründeki gelişmelerin fındık ihracatını etkileyebileceğine dikkat çekti. Kakao fiyatlarındaki artışın çikolata üretim maliyetlerini yükseltmesi ve bu durumun tüketim üzerinde olumsuz etki yaratması, fındık ihracatının da bu etkiden nasibini alabileceğini vurguladı.

Fındık ve Çikolata İlişkisi
Fındık, çikolatanın en önemli ham maddelerinden biri olarak biliniyor. Çikolata üretiminde kullanılan kakao fiyatlarındaki artışlar, çikolata fiyatlarını yükseltiyor ve bu da tüketici talebini azaltabiliyor. Dolayısıyla, çikolata tüketiminde yaşanan azalışlar doğrudan iç fındık ihracatını etkileyebiliyor. Hamza Bölük, çikolata sektöründeki bu gelişmelerin fındık ihracatını olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Önümüzdeki Dönem İhracat ve Gelir Beklentileri
Bölük, Türk fındık ihracatının artarak devam etmesi ve elde edilen gelir miktarının artması hedefinde olduklarını vurguladı. Ancak, çikolata sektöründeki gelişmelerin yanı sıra uluslararası ticaret dengeleri ve tüketici tercihleri gibi faktörlerin de fındık ihracatını etkileyebileceğini sözlerine ekledi. Önümüzdeki dönemde fındık ihracatında yaşanacak olası değişimleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük'ün açıklamaları, Türkiye'nin iç fındık ihracatında yaşanan gelişmeleri ve gelecek beklentilerini yansıtıyor. Çikolata sektöründeki değişimlerin fındık ihracatını nasıl etkileyeceği konusu, hem fındık üreticileri hem de sektör analistleri tarafından yakından takip ediliyor.

Diyarbakır'da 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Screenshot_3.png


Diyarbakır'da Düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı

Diyarbakır, tarım sektöründeki yenilikleri ve gelişmeleri tanıtmak amacıyla düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya getiriyor.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyeline vurgu yaparak, tarımın bölge için stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Kaya, tarımın tarihi süreçte bölgede önemli bir yere sahip olduğunu ve bu değeri gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Geçen yıl 300'ün üzerinde katılımcı ve 116 bin ziyaretçiyle gerçekleşen fuarın bu yıl daha da geniş bir katılımcı ve ziyaretçi kitlesine ulaşmayı hedeflediği belirtildi. Türkiye'nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Diyarbakır Tarım Fuarı, bu yıl 322 katılımcı firma ve yaklaşık 120 firma temsilcisiyle gerçekleşiyor.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil de fuarın önemine vurgu yaparak, tarımın modernizasyonu ve gelişmelerin çiftçilere, üreticilere ve sektördeki diğer paydaşlara tanıtılmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Yeşil, fuarın sadece Diyarbakır değil, bölge tarımı ve ticaretine de katkı sağlayacağını dile getirdi.

Fuar kapsamında çeşitli etkinlikler ve tanıtımlar da gerçekleştiriliyor. Özellikle jandarma personelinin cihaz tanıtımları ve bilgilendirmeleri, fuarın teknolojik yönüne dikkat çekiyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan Hatun, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları, Erbil Valisi ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı gibi önemli isimlerin de fuara katılımı, etkinliğin bölgesel önemini vurguluyor.

Fuarın tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikleri tanıtması, bölgedeki üreticilerin ve firmaların bir araya gelerek iş birliklerine olanak sağlaması bekleniyor. Tarım sektöründeki gelişmelerin ve teknolojik yeniliklerin fuar boyunca ziyaretçilere sunulmasıyla, bölgenin tarım potansiyeline dair daha geniş bir perspektif oluşturulması hedefleniyor.

Filtrele