Değişken devir rotovatör ve traktör uyumu

Devir tutmayınca yakıt artar, derler.
Örneğin ;
Lombardini motor su pompasında 3000 devir çevirebildiğinden daha uzak mesafeye su basabilir.
Fiat motor, 1900-2300 rpm en az yakıt bölgesi olduğundan 540 ve 1000 rpm kuyruk mili 2200 rpm motor devri tercih eder.
Balye makinesinde 600 rpm deviri geçince makine düzenli çalışmaz.
Mısır silaj makinesinde kuyruk mil 750 devir kullanıp , 200 rpm fazla devirli çalışırsak , silaj makinesi 650 rpm üzerini görmeye başlarsa bir süre sonra mısırları içine çekmez oluyor.
Makinenin dayama bıçağı laçkalaşıyor, sıkmak gerekiyor.

Traktörün motor haritasını görmeden ve kuyruk mili devir konumlarına bakmadan yorumda bulunamayız.

Rotovatör bin devirde , traktör yedi yüz elli devirde , motor haritası uygunsa yakıt artırmadan uyumlu çalışabilir.

Aysan marka mini tiller kullanan varmı

Yaylı kültüvatörden mini tillere geçtik. Mini tiller ile iş yapınca Yaylı kültüvatörleri hemen sattım. İkiside İtalyan ayaktı kırılma sadece tapladığında falan kaldırmadan geri gidersen oluyor. Onun haricinde kırılma olmaz. Yaylı kültüvatörler aysan markaydı. Mini tiller Hayrabolu yapımı.

Sıvı Gübre

Yapılması gereken bu zaten. Tarla tarımında ithal gübre kullanmak artık makul değil. Bahçe tarımı için ise durum farklı. Arazi büyük olunca afakî fark oluşuyor.
Fiyat performans ürünleri var.İthal olup yerli ürünlerle aynı maliyete gelen ürünler var.Tamamen araştırma konusu yani.Şu ürün mesela ithal olmasına rağmen dekar maliyeti 30 tl civarında.

Resimler ve ekler

  • IMG_20240214_135523.jpg
    IMG_20240214_135523.jpg
    129.7 KB · Görüntüleme: 33
  • Beğen
Tepkiler: ÜNSALDI

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları | 28 Mart 2024

Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.

Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;

Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.
Screenshot_7.png

Çubuk İlçesinde Tarım ve Çiftçilere Yönelik Destekler Artıyor

Screenshot_3.png

Ankara'nın Çubuk ilçesinde tarım sektörüne yönelik yapılan destekler, çiftçilerin ve tarımsal üretimin gelişimi açısından önemli bir rol oynuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilçede gerçekleştirilen destekler kapsamında, çiftçilere 52 ton sertifikalı nohut tohumu dağıtıldı. Dağıtım törenine Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Can ile birlikte çiftçiler de katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Demirbaş, ilçede tarım ve hayvancılığı desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını ve çiftçilere destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Ekim alanlarının desteklemelerle 110 bin hektardan 190 bin hektara yükseldiğini vurgulayan Demirbaş, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alıyor olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Gülle ise dağıtılan 52 ton sertifikalı nohut tohumunun 264 üreticiye ulaştığını ve bu desteklerin çiftçilere büyük katkı sağladığını belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akbayrak ise Tarım ve Orman Bakanlığından yüzde 50 hibeli tohumların, 5 bin dekar alana ekileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Demirbaş'ın açıklamalarında, tarımın ve çiftçilerin öneminin vurgulanması, ilçedeki tarımsal potansiyelin desteklenmesine yönelik yapılan çalışmaların önemini ortaya koyuyor. Ayrıca, tarımsal üretimin artmasıyla birlikte ekonomik anlamda da ilçenin güçlenmesi ve çiftçilerin refah düzeyinin yükselmesi hedefleniyor.

Çubuk ilçesinde tarım sektörü ve çiftçilere yönelik yapılan desteklerin artarak devam etmesi, bölgenin tarımsal üretim kapasitesini ve ekonomik büyümesini olumlu yönde etkilemeye devam edecek.

148 Massey Ferguson belli bir devirde titreme sorunu hakkında!

İyi günler sevgili dostlar.1976 model 148 massey ferguson sahibiyim.2021 yılı başında kopmle rektefiye yaptırdım.Motor.debriyaj,volant dişlisi dahil herşey yenilendi.Geçen yazdan beri boşta,yolda veya işte 1400 devire gelince titreme yapıyor traktörüm.1300 devirde ve altında - 1400 deviri de geçince titreme duruyor.Daha öncede yazdığım gibi acaba debriyaj veya şanzımanda mı diye durduğum yerde 1400 devire getirdim yine titreme yapıyor.Bu durumla karşılaşan oldumu acaba? cevap ve önerileriniz bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

4wd traktör

HP işi tamamen matematik işi.
1 kw = 1,341 hp
motorun ürettiği kw elektirik miktarına bakılıyor. onu hp (horse power / beygir gücü) çeviriyorlar.
zaten broşürlerde hem kw hem hp değeri yazıyor.
avrupada çoğunlukla kw ölçü birimi olarak kullanılır.

önemli olan ürettiği bu enerjiyi
toprağa ne kadar yansıtabiliyor.

çekiş nelere bağlıdır?
1- zemine tutunmaya
a) zemine temas eden yüzey, tekerlek genişliği
b) ağırlık
c) sürtünme
2- motorun ürettiği enerji (kw)
3- tork

Power shuttle mı mekanik shuttle mı

Arkadaşlar merhaba traktör alma arefesindeyiz mevcut traktörümüz power shuttle lı traktör yolda biraz hantal kalıyor servis atak olmasını istiyorsan mekanik shutle almalısın diyor sizin görüşleriniz nele
Arkadaşlar merhaba traktör alma arefesindeyiz mevcut traktörümüz power shuttle lı traktör yolda biraz hantal kalıyor servis atak olmasını istiyorsan mekanik shutle almalısın diyor sizin görüşleriniz nelerd
Arkadaşlar merhaba traktör alma arefesindeyiz mevcut traktörümüz power shuttle lı traktör yolda biraz hantal kalıyor servis atak olmasını istiyorsan mekanik shutle almalısın diyor sizin görüşleriniz nelerdir
Traktörün hantalligi genellikle
1- Pompa enjektör ayarı %50 yakıt ve çekişi etkiler çekiş artar yakıt azalır bunun sebebi ise yakıt pompasındaki rotor basincidir traktör zorlandığında yakıt artar
2 subap ayarı ustalık ister herkes yapamaz çoğu ustada yapamaz genellikle 500-750 saat arası kesinlikle yapılması gerekir yakıt ve çekişi hissedilecek derecede etkiler
3- bu iki ayar yapıldığında traktör gerçek cekisine verimliliğine kavuşur sağlamlık ve ilerideki bazı problemler kalkmış olur
Motor yağ bakımı koyulan yağın markası zamanında yağ değişimi hava filtresi değiştiği sürece çoğu problem kalkar

***Konya Tigem etrafındaki tarlalar toplanıyor***

Geçen gün çeşmelisebil köyünden biri bu konudan bahsetmişti. Anlam veremediğini söyleyerek alan kişilerin tarların toprak yapısı konumu vb ile ilgilenmediğini, tarlayı dahi görmeden normal piyasa fiyatının üzerinde paralar ödeyerek aldıklarını söyledi. Kim oldukları bilinmiyor ama yabancı oldukları kesin.
Neden olarak ise Marmara bölgesindeki bazı sanayi kuruluşlarının Konya civarına taşınacak olmasından söz edildi. Teyit edemedim ama bir teşvik yasasından da bahsedildi.

Jant farkının artısı eksisi nedir

Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar kubota MK 5000 kullanıcısıyım traktörün lastikleri 24 jant görüntü olarak hoşuma gitmiyor 28 ile değiştirmek istiyorum ama orjinalini de bozmaya korkuyorum yakıt çekiş farkı olur mu ne gibi artısı eksisi olur.

Resimler ve ekler

  • IMG-20230530-WA0011.jpg
    IMG-20230530-WA0011.jpg
    266.5 KB · Görüntüleme: 32

Bakan Yumaklı: Türkiye, Tohumculukta Dünya Liderleri Arasında

Screenshot_6.png

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tohumculuk sektöründeki lider konumunu ve tarımsal başarılarını anlattı. Yumaklı, ülkenin tohumlarının yüzde 97'sini kendi topraklarında ürettiğini ve dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ettiğini belirtti.

Programda konuşan Bakan Yumaklı, Türkiye'nin tohumculuk alanında dünya liderlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Ülkemiz, dünyada tohumculukta ilk 10 ülkenin arasında yer alıyor. Bu, tohumculuk alanında Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ülkemizin tohumlarının yüzde 97'sini kendi topraklarımızda üretiyoruz ve bu tohumları dünyanın 117 ülkesine ihraç ediyoruz. Bu, Türkiye'nin tarım ve tohumculuk alanındaki liderliğini kanıtlıyor." dedi.

Ayrıca, Tosya ilçesine son 22 yılda yaklaşık 800 milyon liralık tarımsal destek ve yatırım yapıldığını belirten Bakan Yumaklı, bu desteklerin çiftçilere büyük katkı sağladığını ve tarım sektörünün gelişimine önemli bir destek olduğunu ifade etti. Yumaklı, "Tosya, tarımsal üretimde öncü bir ilçemizdir. Bu nedenle buraya yapılan tarımsal desteklerin ve yatırımların artarak devam etmesi önemlidir." şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, Tosya'nın çeltik üretiminde öne çıktığını ve çeltik tohumu temini programının önemine değinen Bakan Yumaklı, çiftçilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Tosya'da çeltik tohumu dağıtımının yanı sıra patates tohumu dağıtımının da yapılacağını ve çiftçilere sera örtüsü desteği sağlanacağını açıkladı.

Programa, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve çiftçiler de katıldı.

Bakan Yumaklı'nın açıklamaları, Türkiye'nin tarım sektöründeki başarılarını ve çiftçilere yönelik yapılan destekleri gözler önüne seriyor. Tarımın ve tohumculuğun ülke ekonomisindeki stratejik önemini vurgulayan bu açıklamalar, sektörün geleceği hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Deutz fahr

Çok merak ettiğim için soruyorum sadece arka jantta ağırlık var ve öndeki orjınal ağırlığı ile deutz fahr 6135c warrior kaç ton gelir
Katalogda posershift modeli 5000 kg rvshift ve ttv modeli 5500 ek ağırlıkları ne kadar bilmiyorum onları ekleyince 6 tonu geçiyordur

Ayçiçeği ekimi için tecrübelerinizi yazarmisiniz

Merhaba öncelikle iç anadolu şartlarında ilkbahar geç donlarından kaçmak için sulu tarımda nisan 15 den sonra ekim yapmak daha doğru olur.Ekim derinliği tarla tavını bulacak şekilde 5-6 cm ye yapılmalı.Gübre kesinlikle 4-15 kullanın.Üstten duruma göre üre nitropower yada amonyum sülfat olabilir.Fazla azot ayçiçeğini boylanmaya teşvik eder.Buda sulama esnasında yatma riskini ciddi oranda artırır.Onun iç
Bilgi için teşekkür ederim

td100 12 tonluk veya 18 tonluk tir tipi cift dingil romorku cekebilir mi?

Bizim buralarda çift dingil dönerli oku bulunan römorklara 10 ton ile 13 ton arası mal yükleriz ve çift römork yani 20 ton civari yükü Asfalt yolda oldukça dik yokuşları seri 1 ile çıkarız Ben şuan 25 ton yük alacak çift dingil 8 tekerlek römork yaptırmak üzereyim tek römork ile tek seferde 25 ton yük çekerek zamandan ve maliyetten tasarruf ederek kazançlı çıkmayı düşünüyorum
  • Beğen
Tepkiler: ilyas35

Filtrele