Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Arpalar bir karış boyuna bakmadan başak çıkardı
Sulu veya kıraç çoğu arpa başağa kalktı
Kıraç buğdaylar yanıyor, sulu arazide şimdiye kadar sulanmış olanlar buğdaya verilen su can suyu yerine geçti, verim için en az bir veya 2 su daha ister

Resimler ve ekler

  • IMG_20240420_152645.jpg
    IMG_20240420_152645.jpg
    192.2 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_20240420_152401.jpg
    IMG_20240420_152401.jpg
    201.9 KB · Görüntüleme: 0

tavsiye lazım newholland TD4.65 vs kubota 6040 veya 7040

Bende td4.65b var. bizim tarla komşusunda var td4.100f o söylüyordu. Benim 65'lik 1900-2100 arası giderim yolda. Çapa veya diskaro çekerken de 1700 sabit giderim. Bana bu aralıklar hep ekonomik gelir.
Çok yakıyorsa hemen değiştirsin, iyisini alsın.
  • Beğen
Tepkiler: kaplanemral

HALKI BORÇLU YAPMAK VE BORÇLU TUTMAK SİYASETİ

hemen hemen bütün emekliler, büyük çiftçiler hariç, sabit gelirli çalışanlar (çiftçi, işçi, memur) kıredi kartı alarak ya da tüketici kıredisi çekerek borçlu yaşıyor...
halkı borçlu yaşatmanın yolu belli...
aylıklarının, verilmesi gereken aylığın yarısı olarak verilmesi halinde, insanlar borç alır, borçlu yaşar, borçları artar zamanla...
çiftçiler de, ürettikleri ürün değerinden ucuza alınırsa, borç alır, borçlu yaşar...
uzun yıllar, memleketimizde de izlenen bu siyasetin hedefi nedir...

Rötovatör Tavsiyesi

Rotovatör yatay olduğunda dönerken dönüş çapı dışında kalan (toprak yüzeyinden yaklaşık 10-15 cm derinlik sonrası) kısımda vurma etkisinden dolayı sıkışmaya ve bir katman oluşmasına sebep oluyor. Üst kısımda toprak havalanmış işlenmiş olmasına karşın alt kısımlar sert olduğundan su geçişi su tutma zor oluyor. Uzun yıllar pullukla işlenmiş arazilerde de benzeri bir pulluk katmanı oluşuyor. Dipkazan gibi ekipmanlarla bu oluşan katmanı kırmak suyun daha derinlere inebilmesini sağlamak gerekebiliyor.
Merhaba. Çok güzel bir bilgi. Zeytin sıra arası işlemede ne önerirsiniz peki?

Şahinbey Belediyesi Çiftçilere Destek İçin 10 Milyon Fide Dağıttı

Screenshot_6.png

Şahinbey Belediyesi Tarımı Desteklemek İçin 10 Milyon Fide Dağıttı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla Şahinbey Belediyesi tarafından 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtıldı. Kapacağız Mahallesi'nde başlayan dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

Belediye Başkanı Tahmazoğlu, çiftçilere yönelik sağlanan destekleri artırarak devam edeceklerini ve bu kapsamda fidelerin yanı sıra arpa, buğday, yem, gübre, arılı kovan desteği, zeytin fidanı, fıstık fidanı, canlı hayvan desteği gibi birçok desteği verdiklerini ifade etti. Tahmazoğlu, çiftçilere en iyi tohumları ve gübreleri sağladıklarını ve şimdiye kadar belediyenin sağladığı destek miktarının 1 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Dağıtılan fidelerin bölgeye uygun özel olarak üretildiğini vurgulayan Tahmazoğlu, bu desteğin Gaziantep'in yanı sıra Güneydoğu Anadolu'nun da desteklenmesi anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca, Şahinbey'in çiftçilerinin bu desteklerle büyük kazançlar elde ettiğini ve dağıtılan ürünlerin en az 15 kat fazla destek olacağını ifade etti.

Başkan Tahmazoğlu ayrıca, tarladan doğrudan ürün alımını ve pazarcılar aracılığıyla tüketiciye satışını planladıkları yeni bir projeleri olduğunu belirterek, bu sayede aracıların ortadan kaldırılmasıyla hem çiftçilerin hem de tüketicilerin kazanacağını söyledi. Ayrıca, Fırat'ın suyunun Gaziantep'e getirilmesi gerekliliğine de vurgu yaptı ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Şahinbey Belediyesi'nin tarımsal destekleri ve çiftçilere yönelik sağladığı katkılar bölgedeki tarımsal üretimin ve ekonomik kalkınmanın güçlenmesine önemli bir katkı sağlıyor.

DEUTZ FAHR 4100E NASIL

images (1).jpeg
DEUTZ 4100E ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNCELİKLE 30 JANT OLMASI 100 LÜK OLARAK GAYET KİBAR VE ALÇAK OLMASI YANİ KOMPAKT BİR TRAKTÖR SERANIN İÇİNDE İŞ YAPABİLİR VE AÇIK ARAZİDEDE BENİ TATMİN EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM AMA KRONİK ARIZASI SIKINTISI VARMIDIR BİLMİYORUM KULLANAN VEYA DENEMİŞ OLAN ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİNE İHTİYACIM VAR
  • Beğen
Tepkiler: cemilAltan

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları | 18 Nisan 2024

Bayram tatili dolayısıyla fiyat paylaşmayan UKON bu hafta fiyat listesini tekrar güncelledi.
Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.

Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;

Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

Screenshot_7.png

BAŞTAN - SONA DETAYLI NOHUT EKİMİ / GÜBRE, İLAÇ, SÜRÜM, EKİM VE TAPAN ÇEKİMİ 2K24....!!!

Aydınlatıci bilgilerinizden dolayi tesekkur ederim...
Çayın kenarinda kumsal tarlam var.
Çiy yaşı çok düşüyor. Yagış yıĺlık 600 mm civarı.
Rakım 1200. Bu tarlaya nohut ekimi uygunmudur.

Eksem nelere çok dikkat etmeliyim.
Kumsal tarlada nohut pek verimli olmaz. Ayrıca nem varsa hastalık riski çok olur. Yukarıda belirttiğim gibi: mümkünse nohut tarımı taban arazilerde yapılmalı ki verimler yüzleri güldürsün. Eğer tarlanız bildiğimiz gibi kumsal yapıdaysa kesinlikle nohut olmaz, arpa falan belki kurtarır.

-Kumsal tarlalar geçirgen bir yapıya sahip olup organik maddece fakir topraklardır.
-Bitki besin elementleri bu tür topraklarda tutunamayıp yıkanır.
-Söz konusu arazi tiplerinde bitkiler erken olgunlaşır.
-Yağışsız ve sıcak dönemlerde bitkiler sararıp bozulur.
-Bitkilerin bu gibi topraklarda kardeşlenme eğilimi de az olur.

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı: Çiğ Süt Fiyatlarındaki Zam Üreticiyi Zorluyo

Zamanında süt fiyatı hakkında eleştiri de bulunduk.
18 TL olması gerektiğini söyledik.
Karkas kırmızı et kesim fiyatı 400 TL.
Günün şartlarında 20 TL altında fiyat oluşması kesimi hızlandıracaktır.
Süte, 1 TL fark verildi, yeme 30 TL fiyat düzenlemesi gördük.
Bir çuval TKK 18 Süt yemi 498 TL/adet.

TARLA TİPİ KÜÇÜK AMA ETKİLİ TRAKTÖR HANGİSİ

bu tip agır şahse diye geçer ortadan tekerli modeller biz tarla tarımında kullanırız
bence agır gelir 65 e bizim burada 100 lükler çekiyor
td4 100 f çok guzel ancak yakıtlı dıyorlar kullanmadım bilemıyorum ama çok hoş motor
uzun yolda su gibi içiyor td4.100f bahçe de tarla da ayarlı gidersen gerektiği gibi yakıyor diye biliyorum.

Biotrinsic Faydalı Bakteri Ayçiçek Mısır Kaplama

Ön yargılı olmamak lazım. Hep aynı uygulamaları yapıp farklı sonuç beklemek mantıklı değil. Ben IT calisaniyim ve ek isim olduğundan 90 donum yerde denemeler yapıyorum. Tek işi olanlar riske girmekten çekinmesi normal. Bu yıl pioneer 130 indigo i30 3500 tl aldım 1 kg cinko 250gr k humat 15.15 15 28kg/dkr ekim yaptım 7 güne çıktı. Yer kirklareli 1 sulama yapmayı planlıyorum. Normal verimler kurak 170 kg 1 sulama 250 kg yaptım 2 yıl önce bu yıl farkı göreceğiz. Tüm ciftci dostlara bereketli kazançlar.

Kırmızı Orman Karıncaları: Doğal Mücadelede Narlısaray'a Taşındı

Screenshot_6.png


Kırmızı Orman Karıncaları Biyolojik Mücadele için Narlısaray'a Taşındı

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Orman İşletme Müdürlüğü, orman zararlılarıyla mücadelede biyolojik yöntemlere odaklanarak kırmızı orman karıncalarını Narlısaray Orman İşletme Şefliği'ne nakletti.

Kırmızı orman karıncaları, ormanlardaki zararlı böcekleri yiyerek biyolojik dengeyi sağlamada önemli bir rol oynuyor. Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak, karıncaların 80-100 metrekarelik alanlarda zararlı böceklerle mücadelede etkili olduğunu belirtti. Bu nedenle, kırmızı orman karıncalarının başka bölgelere taşınmasıyla ormanlarda doğal mücadele gücünün artması hedefleniyor.

Nakil operasyonunda özel eğitimli personel tarafından hazırlanan özel sandıklar kullanıldı. Karıncalar, yeni yuvalarına kraliçe karıncalarla birlikte yerleştirilerek beslenmeleri için toz şeker verildi. Bu yöntemle, karıncaların yeni yerleştikleri alanda faaliyetlerine hızla adapte olmaları sağlanmış oldu.

Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Patan ve Narlısaray İşletme Şefi Dilek Aksoy'un da katıldığı operasyonda, karıncaların doğal yaşam alanlarının korunması için tel örgülerle çevrili özel yuvalar oluşturuldu. Böylece, hem karıncaların etkin bir şekilde zararlı böceklerle mücadele etmeleri sağlanacak hem de orman ekosistemi korunmuş olacak.

Bu tür biyolojik mücadele yöntemleri, çevre dostu ve doğal dengeyi koruyan önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Orman zararlılarına karşı kimyasal kullanımın yerine biyolojik mücadele yöntemlerinin tercih edilmesi, doğal yaşamın sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

Patetes yetiştiriciliği - Gübreleme ve ilaçlama hk bilgi almak istiyorum.

Arkadaşlar bu sene ilk defa deneme amaçlı 3 dönüm kadar patetes ekimi yaptık. Bizim buralar kumsal olmayan sert kara toprak yapısına sahip fakat bu sene yağışların azlığı ve kar yağış oranının düşük olması hasebiyle toprak nispeten daha yumuşak ve ekime uygundu. Ekim öncesi toprak analizi yaptırdım. Değerler şu şekilde,
-Saturasyon % 82,5 - Killi
-pH 7,7 - Hafif Alkali
-Tuz 0,04 - Tuzsuz
-Kireç 3,87 - Kireçli
-Organik Madde 3,64 - İyi
-Alınabilir Fosfor 33,19 - Çok iyi
-Alınabilir Potasyum 233,28 - Yüksek

Bu değerlere göre tabana gübre istemediği üst gübresi olarak 33kg azotlu gübre ihtiyacı olduğu söylendi. Ben toprağı kabartması ve ne olur ne olmaz düşüncesi ile 25-30 kg 15-15 tabana ekimden önce gübreleme yaptım. İlk olması hasebiyle patetes yetiştiren arkadaşlardan devamında hangi adımları izlemem gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum.

1. Sulama periyodu ne olmalı ( Yağmurlama yapacağım, kuyu suyu çok soğuk olduğu için salma sulamada zararlı oluyor)
2. Gübreleme nasıl ve hangi dönemlerde yapılmalı
3. Çapalama ve kök doldurma hangi dönemlerde yapılmalı
3. Hangi ilaç hangi dönemlerde uygulanmalı


Şimdiden paylaşacak olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

550 Marka ile Aydın Tarım ve Ticaret Fuarı Heyecanı

Screenshot_3.png

Aydın'ın Tarım ve Ticaret Fuarı, 550 Markayı Ağırlıyor

Aydın'ın tarım ve ticaret alanındaki önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 11'inci kez gerçekleştirildi. Fuar, 550 markanın katılımıyla büyük bir ilgiyle karşılandı.

Aydın, Türkiye'nin tarım potansiyeli yüksek kentlerinden biri olarak bilinirken, bu yıl düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Aydın Ticaret Borsası önderliğinde 18-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarın açılışı, yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

Fuarda, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinden ulusal ve uluslararası birçok firma bir araya geldi. Ayrıca, vatandaşların da ilgi gösterdiği fuar, tarımın geleceği ve yeniliklerinin sergilendiği önemli bir platform oldu.

Fuarın açılışını Aydın Valisi Yakup Canbolat ve beraberindeki protokol üyeleri gerçekleştirdi. Vali Canbolat, fuar alanında bulunan stantları gezerek firmalardan bilgi aldı. Fuarın bu yılki ziyaretçi hedefi 500 binin üzerindeydi ve katılımcı firmaların sayısında da ciddi bir artış görüldü.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, fuarın büyüklüğüne ve önemine vurgu yaparak, tarım sektöründeki yeniliklerin ve teknolojilerin fuar kapsamında tanıtıldığını belirtti. Ayrıca, fuarın Aydın ve çevre iller için ticari canlılık sağlayacağını dile getirdi.

Fuar, 21 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek ve tarım sektöründeki son gelişmelerin ve ürünlerin sergilendiği bir platform olarak önemini koruyacak.

Kuru fasülye yetiştiriciliği ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

1- kuru fasülye yemeğinde tanelerin yumuşacık ve lezzetli olması ile ekilen toprağın çok alakası var.
2- topladıktan sonra kurutmak için havadar güneşli bir yere serip kurutmanızı tavsiye ederim. suni kurutma (sıcak hava + fan) sistemlerinde taneler kurusunlar da yüksek sıcaklıkta havaya maruz kaldıkların için bir nevi kavrulmuş oluyor. bu da tanelerin yemekte erimemesine, sert kalmasına taş gibi olmasına sebep oluyor. ayrıca tanelerin içindeki çivdiklenmeyi sağlayan canlı kısmı öldürdüğü için o fasülyeler tohum özelliğini yitiriyor.
3- toplanıp kurutuldaktan sonra çuvallara konulup içlerine tüp benzeri bir ilaç atılıyor. böceklenmesini önlemek için, yoksa hepsi çöp olur.
4- kuru karanlık serin bir yerde muhafaza etmek önemli.
  • Beğen
Tepkiler: sametgulhan

Perkins Motor Nedir

Evet deutz ve new holland şikayetlerine bakarsanız pompa kaynaklı çekiş düşüklüğü ve aşırı yakıt problemlerini duymuşsunuzdur.bunlar perkinste çok nadir olur.
Hocam bende erkunt haşmet 110 traktör var. Perkıns 110 beygir gücünde motor, yeni motor, su kaynatıyor çalışırken ve yakıtı çok. Bu sorunun çözümü var mıdır, nedir? Yardımcı olabilir mısınız?

MARKETLER, SÜT SANAYICISI, SÜT ÜRÜNÜ FİYATLARINI İNDİRMELİ...

Ocak 2024’de en yüksek organik çiğ süt fiyatları: Güney Kıbrıs’ta (102,5 c/kg), İspanya’da (62,2 c/kg), Bulgaristan’da (61,9 c/kg), Polonya’da (62,0 c/kg) ve İtalya’da (59,6 c/kg) olarak gerçekleşmiştir.

iç anadoluda, konyada-ankarada, balkabağı olur mu...

Bizde ak gabak ekimleri devam ediyor.
Geç ekim denememiz olmadı ama
Genellikle , Hıdrellez ' den (mayıs 6 ) önce ekim işleri bitmiş olurdu.
Eski Mart yeni çıktı, toprak ısınır.
Ekimi, eskimiş hayvan gübresini ocak altına yastık yaparız.
Ocakları kapattıktan sonra üzerine bir avuç taban gübresi (20.20) serperiz.
Ocakların üstüne kırağı durumuna göre naylonla kapatırız.
Kabak, narin bir bitkidir ve dondan korkar.
Geç kalınmış değil, tabi ki ekilebilir.
  • Beğen
Tepkiler: h.ilerigiden

İLAÇLAMA MAKİNAMIN MEMELERİNİ YENİ SİSTEMLE YENİLEDİM.

Buyur akif sana yeni bi iş çıkartayım😅 bu vanalardan alip pirinç nozulsuz haliyle bunlara yeniden L şeklinde hortum yaprak memelerini baglayabilirsin üstüne her memeye ayrı ayar yapabilirsin.

Resimler ve ekler

  • images (46).jpeg
    images (46).jpeg
    19.2 KB · Görüntüleme: 28

HANGİ YEMLER İLE SÜTVERİMİNİ ARTIRABİLİRİZ...

hangi yemler ile ineklerin sütverimini artırabiliriz...

rasyonlarda hangi yemleri kullanarak sağılan ineklerden elde edilen sütverimini artırabiliriz...
ineklerin sağlığını etkilemeden (asidoz, subakut rumen asidozu-SARA, ayak rahatsızlıkları-topallık)...
rasyonlara hangi yemleri ilave ederek, süt verimini artırabiliriz (rasyonda daha çok sütyemi kullanabiliriz)...

a-soya kabuğu
b-pamuk tohumu
c-pancar küspesi
d-bu yemlerden birini kullanarak
e-bunlara gerek olmaz, süt verimi ineklerin sütverme gücü ile ilgilidir

Filtrele