PNÖMATİK (havalı) EKİM MAKİNESİNDE 4 SIRALI MI 5 SIRALI MI ALALIM?

Köyümüzde 1990 lı yıllardan beri kullanılan havalı mibzerler ;
Mertsan, Güngör, Çelmak, İrtem , zincirli çeşitleri ,
2010 lu yıllardan sonra ise ,
Şakalak , gübresiz 4 sıralı , gübreli 4 ve 5 sıralı , şaftlı tipler.
Gaspardo , İrtem, Şakalak , Başak Agri, Halit Ünlü , 4 sıralı gübreli çeşitleri var.
Komşu köyde ise arazi çok düz olduğundan 6 sıralı havalı mibzerde bulunuyor.
Kioti DK551C traktörde gübresiz 500 kg ağırlıkta Şakalak mibzer var .
Rampa arazi dönüşlerinde makine dolu olursa bir ton üzeri ağırlığa çıkar.
Dar lastikli kısa traktörlerin dönüşü sıkıntılı olur.
Tek çeker balon lastikli Başak 2073SHB veya MF 285 gibi salı iyi olan traktör gerekir.
Şakalak boş ağırlık 830 kg , Gaspardo boş ağırlık 700 kg .
Ekipmanın boş ağırlığı rampa arazide çalışan için seçicilik taşır.
Mısır yerlerinde taban gübresini kesekli tarlaya fırfırla saçarız.
Kesek inceltmesini tırmık, diskaro veya tiller ile yaparız.
Böyle tarlada gübreli makineye ihtiyaç duymayız.
Rampa arazide ayçiçek gübresini de banda vermek iyi oluyor.
Kayran yapıdaki toprak gübreyi dökme yapsan, doymaz.
6 sıra gübresiz makine al diyeceğiz, toprak yapısı bilgimiz yok.
Ayrıca kayran arazide tavuk gübresi de kullanmıştık.
Çok nemli iklimdeyiz, uygulamalar değişebilir.
Hocam arazi yapısı bayır karatoprak kumsal karışık her türlü çeşit mevcut.
Önümüzde ki yıllarda 2. traktör ihtiyacı olacak gibi duruyor. O yüzden Landini dar lastik alma planım vardır.
Tek atımlık kurşun misali hocam kararı doğru verip ömürlük bir makine olsun istiyorum.
Ayçiçeği ekiminin yanında mısırda ekersek ileri yıllarda ona göre bir makine de olmasını isterim.
Gübreli olması çok önemli..
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Ayçiçeğinde yabani ot

Baş belası bir çok yıllık ot.Ben bugün sırt pompası ile (15 litre suya 500 mlt Glikozat) tek tek ilaçladım.Ayçiçeğini 3 gün önce ektim.Glifozat bile ( Round up muadili Knock out) tam öldüremiyor.Sarartıyor,hastalandırıyor,gelişimini durduruyor.O sırada bitki çıkışını yapıp gelişiyor.Derinde ve ağ sistemi ile yayılan bir ot.

Çiftçiliğe Başlamak İsteyen Genç Çiftçiler Hakkında

Tavsiyeleriniz için cok teşekkürler uygulayacağım ve yine irtibatta olacağız ilgili konularla alakalı. Bir kısım para kazanılmıyor diyor, bir kısım sürekli işini geliştiriyor ben de tam anlayamadım bu durumu :)
Arka oda da ne fısıldaşıyorsunuz?

Traktör Yağ Değişimi Fiyatları

Bakım Kit işçiliksiz 3.900 TL aynı işi işçilikli benim usta maksimum 2000 TL. Şuan 4.500 alıyorlarmış kite. Kafam karışık bi kaynak yaptııryorum atıver bin lira diyende var lastiğe bir büyük yama 1.800 fiyatlar karışık kim kime ne tutturursa. Çiftçi de ürün satacağı zaman fiyatı alıcıya belirletmese anca öyle adalet sağlanır
İşçiliğe para isteyenlerin bazıları gerçekten gemi azıya aldılar.
Trımsal elektrik işlerinde mesela fahiş fiyatlar var, etik değerlerle iş hayatına girenler de 3 sene, max 3 senede bozuluyor.biraz müşteri toplamaya görsün.tarlada trafo-pano başında arıza var, parçaya fahiş fiyat yazıyor parçayı kendinden getirsen işe gelmez, kendi arabasıyla geliyor yakıt parası yazıyor, yaptığı işçiliğe zaten yazıyor.yazıyor da yazıyor

Dün tornada 60lık mile diş açtırdım, ucuna başka bir boru kaynattırdım.usta malzemeyi tarif etti aldım geldim, elim dolu tezgaha bırak ben seni ararım dedi.iki üç saat sonra cuma namazından sonra aradı gittim, 200 lira işçişik aldı.en az 1 saat bilfiil bu işle uğraşmıştır.işi yapan da kazı koz anlayıp sığır gibi iş yapan bi usta değil.derdini anlattığında dermanını tarif eden cinsten usta.bunlar bi ekmek parası peşindeyken yeni yetmeler 'mecbur gelecekler' diye yamyamlık yapıyorlar.yaptıkları iş de işe benzemez.

Yapılacak bişey yok.

Traktör tavsiyesi

800k 900k arası 4 çeker 2015 ve üzeri mümkünse kabinli 60-75 HP arası traktör bakıyoruz, aklımızda nh 65 56 s serisi var ama yüksek modelli olanlar fazla pahalı, bu fiyatlara Kubota m6040 ve m7040 var SDF 4e ve 4ef serisi traktörler var, birde mfnin 26 serisi var onun dışında da Erkunt başak vs baya traktör var, ortalama yıllık 500 saat civarı 100 dönüm kadar yer işliyoruz, sizlerin tavsiyesi ne olur?
Ek olarak SDF yeni farmotion 4ef serileri nasıldır hiç kullanma şansı olan oldu mu

Ayçiçeğinde İntervix ile hangi ilaçlar karışabilir?

Ayçiçeğinde İntervix ile Orisafem (Kanyaş ilacı) karıştırabilir miyiz?
Hatta gerektiğinde İntervix + Orisafem + Helga Super (Ayrık ilacı) karıştırıp atılabilir mi?
İntervix tarzı bir ilaç ile birlikte siz ne atıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu karışımlar ayçiçeğine zarar verir mi? Orisafemin sararttığını biliyorum.

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları |2 Mayıs 2024

Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.


Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;


Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

Screenshot_7.png

Kurban Bayramı’na Yaklaşırken: Fiyatlar ve Kesim Ücretleri

3.png


Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatlarını açıkladı. Toplantı sonucunda belirlenen fiyatlara göre tosun canlı kilogram fiyatı 280 TL, damızlık vasfını kaybetmiş düve 270 TL, damızlık vasfını kaybetmiş inek 250 TL, dişi koyun 250 TL, ve erkek koyun ise 280 TL’den satılacak. Ayrıca kesim ücretleri ve diğer detaylar da açıklandı. Kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 5 bin TL, küçükbaş için bin 500 TL, söküm ücreti 3 bin TL, Paylama ücreti 2 bin TL, ve et çekim ücreti ise 15 TL olarak belirlenmiştir.


Kurban Bayramı öncesi hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususları vurgulayan Karakaya, “Hemşerilerimiz Sivas Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalı. Et çekiminde ise ilimizde bu sene daha sıkı tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımız et çekimlerini, Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil, hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda yaptırmalarını önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Mastitis Hastalığına ve Döl Tutmama Problemine Çözüm Önerileri

Merhabalar, Holstein ve Simmental hayvanlarımızdaki Mastitis Hastalığına ve Döl Tutmama Problemine Çözüm Önerileri konusunda tavsiyelerinize açığım.
Mastitis ile bayağı uğraştım ilaçlar, aşılar, dezenfektanlar... Laboratuvara süt gönderdim s. aureus çıktı ve antibiyotiklere dirençliydi. Aşıyla biraz azaltsak ta zaman zaman hortluyordu. Sonra asidoz dan şüphelenerek rasyonu değiştirdim ve hayvanların önünde daima yem( karma) bulunmasına özen gösterdim. Şimdi yok denecek kadar az Allah a şükür. Meme kaybı olan hayvanlar da yavaş yavaş sürüden çıktı zamanla. Asidozis döl tutma problemlerine de neden olur. Bence gizli asidoz yönünden bi değerlendirin

Nohut Tarımı Hakkında Bilgi

Allah razı olsun kardeşim, Allah emeğini boşa çıkarmasın İnşaAllah... Hayırlısıyla hasat zamanı verimi ve ek tavsiyelerini de bekliyoruz 🙂
Teşekkür ederim Allah hepimize bol kazanç versin inşallah. Verimi de yazarım, ayrıca nohut tarımı ile ilgili de üretimin başından sonuna kadar genel bir konu da açarım.
  • Beğen
Tepkiler: by_siverekli

Satılık 2021 model Case Farmall 110A

New Holland Bayisi VSB Başer 4.900e sıfır T7.245 satıyor. Bayiler daha traktörleri kapı kapı gezdirecekler liste fiyatına satmayı vs geç… Acele etmeyin. Hatta almayın. Pandemiden bu yana traktör yok diyerek milleti 1 sene bekleterek 1 liralık malı 2 liraya sattılar. Ziraat bankasının düşük faiziyle 1 liralık malı 2 liraya satarak devletide soydular çiftçiyide soydular. Şimdi 4 milyon kredi 5 yılda 10 milyon oluyormuş meydan ortada hadi kazıklayın bakalım milleti. DEVLETİN ÇİFTÇİYE FAİZ SÜBVANSİYONUNU KESİNLİKLE BİTİRMESİ LAZIM. Memleketin yamyam esnafları cahil çiftçiyi kandırarak devleti soyuyorlar.
Avrupa’da olan enflasyon belli %5-6. Türkiyedeki efendiler 100 bin euroluk traktörü 150 bin euro yaptılar ama inşallah 100 bin euronunda altına düşer. Massey fiyatları Fendt fiyatlarını geçmişti bu memleket öyle bi memleket işte

Erkunt Traktör Fiyat Listesi | Mayıs 2024

🚜📊 Erkunt Traktör 2024 Mayıs Ayı Fiyat Listesi!

⛔ Erkunt Traktör, 2024 Mayıs ayı fiyat listesini yayınladı. Ortalama olarak fiyatlara %1 ile 2 arasında zam geldi. Erkunt traktör en son fiyat güncellemesini Şubat ayında yapmıştı.

Güncel listeye göre fiyatlar.


▶️ Standart M serisinin giriş modeli %2 zam ile 1.146.000 TL fiyatına yükseldi.

▶️ E serisi, tarım işleriniz için ideal bir seçenek sunuyor. Bu serinin en güçlü modeli olan Kudret 105E, %1 zam ile 1.873.600 TL fiyat etiketine sahip.

▶️ Lüks serisinin giriş modeli Bereket 65 Lüks, %2 zamlandı ve 1.144.300 TL fiyatına yükseldi.

▶️ Lüks serisinin güçlü modeli olan Hasret 125 Lüks, %1 zamlandı ve 3.279.400 TL fiyatıyla performans ve lüksü bir araya getiriyor.

▶️ CRD Serisinin en düşük M modeli olan Bereket 65 M 2WD %2 zamlandı 1.261.500 TL´lik fiyat etiketine sahip.

▶️ CRD Serisinin Servet 80E+ modelinin en dolu modeli %1,50 zamlanarak 1.824.300 TL´den satışa sunuluyor.

▶️ CRD Serisinin Kudret 105E+ modelinin giriş fiyatı %1 zamlandı 1.788.700 TL oldu.

▶️ CRD Serisinin Haşmet 110 Lüks modeli ise %2 zamlandı ve 2.575.200´lik fiyat etiketine sahip.

▶️ CRD5 serinisinin Misket modeli 595.000 TL fiyat etiketine sahip.

▶️ CRD5 Nimet 75 E+ modeli ise 1,841,800 TL'den satılıyor.

🔗 Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

1.png

2.png

3.png

4.png


CRD SERİSİ

1-1.png

2-2.png

3-3.png



CRD5 SERİSİ

1.png
  • Beğen
Tepkiler: gocabolulu

faiz artışı, enfilasyonu azaltmadı...

Cenap abi sen misin bu hesap
Ben bu siteyi 2013 yılından beri takip ediyorum. 1-2 yıl sonra üye oldum. Çiftçinin hayatını kolaylaştıracak bir çok mekanik ve teknik bilgi paylaştım. Gübre ve toprak kimyasıyla ilgili bilgim dahilinde yine bir çok yazı yazdım.

Gün oldu gübre formlarını yazdık, gün oldu yokuş aşağı dörtçekerin fren sistemini yazdık. Ve bunların hepsi de yaşanmış tecrübelerdi, sahada yapılmış çalışmalardı, hepsi gözlem sonucu oluşmuş verilerdi.

Şu an bile bana bir atölye sunulsun, dünyada hiç üretilmemiş ekipmanları tasarlayabilirim ya da bunların üzerinde köklü değişiklikler yapabilirim. Çünkü işin içinde hem tecrübe var hem de aşk var. Tarımın her detayını not ederim, sahada karşılaştığım her olumsuzluğu kafamda tutarım ve günün sonunda buna mutlaka bir çare bulurum. Zaten benim kullanıcı adımın çevirisi: tarım aşktır!

Fakat darende Nikli bir arkadaş, etnik kökenim üzerinden burdan defalarca bana hakaret etti, bir kaç arkadaş dışında kimse beni savunmadı.

Herhangi bir saldırıya uğramadığımız sürece buradayız! Tarımın kimyasını ve mekanizyonunu yazmaya devam edeceğiz, tabi bilgimiz dahilinde.

Filtrele