Minik Çiftçiler Marmaris'te İlk Hasadı Yaptı

Screenshot_6.png

Marmaris Belediyesi’nin “Çiftçi Çocuklar Parkı” Projesi İlk Hasadını Verdi​

Marmaris Belediyesi tarafından çocukların tarım ve toprakla tanışmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Çiftçi Çocuklar Parkı” projesinde ilk hasat gerçekleştirildi. Çamdibi Mahallesi’nde kurulan parkta, minik üreticiler, kendi elleriyle diktikleri sebzeleri toplamaya başladı.

Bin 200 metrekarelik alanda oluşturulan parkta, 14 adet 10 metrekarelik dikim paneli bulunuyor. Bu panellerde, ata tohumları kullanılarak pazı, tere, domates, kabak, karpuz ve diğer sebzeler ekildi. Bir buçuk aylık süreçte düzenli olarak bakım ve sulama yapan çocuklar, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı. Hasat sırasında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de çocuklara destek oldu.

Marmaris Belediyesi’nin bu projeyle hedefi, çocuklara tarımı sevdirmek ve onlara üretim sürecinin bir parçası olma deneyimini yaşatmak. Parkta çocuklar, ata tohumlarının değerini öğrenirken aynı zamanda ekip biçmenin, toprağa ve doğaya saygı göstermenin önemini kavrıyor.

Projenin Koordinatörü Ayşe Yılmaz, “Çocuklarımızın, toprakla ve doğayla iç içe bir deneyim yaşamasını sağlamak istedik. Bu süreçte hem eğlendiler hem de öğrendiler. İlk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşadılar ve bu da bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu” dedi.

Veliler de projeden son derece memnun. Çocuklarının tarımla tanışmasının ve sorumluluk almasının onları hem fiziksel hem de zihinsel olarak geliştirdiğini belirten veliler, Marmaris Belediyesi’ne bu anlamlı proje için teşekkür etti.

“Çiftçi Çocuklar Parkı” projesi, Marmaris’te çocukların doğayla bağ kurmasını, sürdürülebilir tarım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını ve sağlıklı beslenmenin önemini kavramalarını sağlayarak önemli bir eğitim aracı olmayı sürdürüyor. Proje kapsamında çocuklar, yıl boyunca çeşitli sebze ve meyveleri ekerek, bakımını yaparak ve hasat ederek tarımın tüm aşamalarını deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları | 16 Mayıs 2024

Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.

Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;

Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

Screenshot_7.png

Kayısı Ağacım Gelişmiyor ve Çağla dökülüyor

Herkese merhaba ilk konumu açıyorum doğru yermi bilemedim ama direk sormak istiyorum bir tane kayısı ağacım epey büyük bir ağaç her sene güzel gelişim sağlıyordu ama bu sene ağaç yeni sürgünler vermiyor ağacın üzeri komple çağla dolu bu sebep olabilir mi bir de çağlalar da bu sene büyümedi çoğu küçük kaldı ve ara ara dökülen çağlalarda var demir şelatı döktüm normalde onu dökünce ağaç coşuyordu ama bu sene olmadı azot gübresi döktüm yine olmadı en sevdiğim ağaacım bu kuruyacak diye korkuyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim

Traktör gaz yemiyor

Abilerim kardeşlerim selamın aleyküm Ardahan ilimizden selamlar

3 sene önce tümosan 7070 bi traktör aldık şuan traktör gaz yemiyor 2’den 3’e attığım kaptığı gibi gitmiyor 5-6 saniye sonra yavaş yavaş hızlanıp geri duruyor çoğu arkadaşım filtreden olduğunu söyledi sizce doğrular mı?
kanka belli bir süre sonra tümosanlarda kronik enjektörlere talaş yapiyor eğer öyle yaptiysa 2 enjektör tıkalıdır ve motor 2 silindir çalışıyordur eğer öyle bir sorun varsa 30 40 bin tlye cıkar umarım öyle bir sorun degildir

Landini 7860 hidrolik inmiyor. Motordaki bir hortumdan yağ fışkırıyor.

Merhaba Babam bugün traktörde böyle bir arıza yaşadı. Hidrolik yukarıda takılı kaldı. Aynı zamanda çalıştırınca motordan çıkan bir hortumdan sanırım tahliye hortumu deniyor yağ fışkırıyor. Konuyla alakalı bilgisi oup yardımcı olabilecek varsa sevinirim teşekkürler

Resimler ve ekler

  • IMG_20240520_200419.jpg
    IMG_20240520_200419.jpg
    130.3 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20240520_200407.jpg
    IMG_20240520_200407.jpg
    185.5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20240520_200346.jpg
    IMG_20240520_200346.jpg
    181.3 KB · Görüntüleme: 28
  • Beğen
Tepkiler: gocabolulu

Erkunt Kuvvet 130 Lüks Hakkında

Torkunun daha fazla olmasını beklemezdik.
3 ton traktör genel ağırlığında tek çeker traktörde ,
76 hp 290 n.m. tork , 70 hp , 215 n.m. tork (DIN normu) bulunabiliyor.

Deuthz CRDi motor demek ki ikinci elde çok tutulmuyor.
Şoförün ilk aradığı motor devri 1300 rpm , 1500 rpm , 1600 rpm oluyor.
Motorun sabit tork aralığı 1400-1800 rpm , güç aralığı 1900-2200 rpm .
Deuthz 5120C de aynı motor kullanıyor ama 3 powershift vitesi var.
2000 rpm devir sabitlemelerde 3 powershift vites değiştirilebilir.
Yük altında 1800-2000 rpm kullanım gerektirebilir.
Motorun tork başlangıç devri 1100 rpm de olmadığından sürücülere farklı geliyor, olabilir.
Hem gazlayan hem de vitesle çok oynayan şoföre ihtiyaç olur.
Bana 134 HP'ye göre Torku az gelmişti teşekkür ederim
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Maşallah, bizim bura ekilişi 1 aydır yapanda var, her yıl 20-25 Mayıs arası ekende var, henüz çıkmaya başladılar, bu sizinkiler müthiş, sıcak iklim farkı bu kadarmı olur.
Hocam tesekkur ederim,bizim burada da benden bir ay önce eken oldu. Hava sıcak ama bu yıl haftalık yağmur aldık.Dolayisiyla gelişim hızlı ve güzel. Bizim burada sonu güzel olsun derler.Cumlemizin emeği değerini bulur inşallah...

Diyarbakır'da Yağışlar Arıcılığa Bereket Getirdi

Screenshot_6-1.png

Diyarbakır'da Yağışlar Arıcıların Yüzünü Güldürdü: Yaylaya Göç Haziran Ayına Ertelendi

Diyarbakır'da nisan ve mayıs aylarında düşen yağışlar, arıcıların yüzünü güldürdü. Ovaların çiçeklerle dolması nedeniyle arıcılar, yaylaya gitmek için haziran ayında yola çıkacak. Yağışlar arıcılığa büyük katkı sağlarken, arılar bolca polen bulabilmekte ve bal üretimi artmaktadır.

Yağışlar Verimi Artırdı

Zengin bitki örtüsüne sahip ovalarıyla ilkbaharda farklı bölgelerden gelen bal üreticilerine ev sahipliği yapan Diyarbakır'da nisan ve mayıs ayında düşen yağış, arıcıların yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda sıcak hava ve kuraklık nedeniyle istedikleri verimi alamayan, her yıl mayıs ayında kovanlarıyla yola koyulan bal üreticileri, bu sene ilkbahar yağışlarıyla ovalar çiçeklerle dolduğu için yaylaya henüz çıkmadı. Ovadaki rengarenk çiçeklerden faydalanarak verimi artırmak isteyen arıcılar, yaylalara gitmek için haziran ayında yola çıkacak.

"Arıcı İçin Bir Gün de Olsa Faydası Var"

Bingöl'den arılarını Diyarbakır'a getiren ve yaylaya gitmek için gelecek ayı bekleyen arıcılardan Mehmet Sıddık Çağrıbay, 15 yıldır kaliteli bal üretmek için çiçeklerin izini sürdüğünü söyledi. İlkbahar yağışlarının arıcılığa büyük katkı sağladığını ifade eden Çağrıbay, bu sayede bitkilerin uzun süre canlı kaldığını, çiçeklerin tazeliğini koruduğunu, arıların beslenebildiğini belirtti. Çağrıbay, "Yağmur olmazsa polen olmaz. Polen ne kadar çok olursa yavru o kadar çok olur, arı o kadar güçlenir ve verim olur. Bu sene yağmur yağdığı için arıların yüzü gülecek. Böyle giderse çiçek balına bu sene doyarız." dedi.

Bölgede arıcılık yapan Mehmet Gümüş de arıları kış aylarında portakal çiçeğiyle beslenmeleri için Adana'ya götürdüklerini, ilkbaharda Diyarbakır'a geldiklerini belirtti. Gezgin arıcıların bitki zenginliğinin yoğun olduğu yerleri tercih ettiğini anlatan Gümüş, "Yağışlar olmadığında arımız zayıf kalıyor. Bu sene mevsimsel yağışların olumlu gitmesi hem koloni zenginliğini hem de arıların bal verimini etkiledi. Diyarbakır'da yağışlardan dolayı çiçek türü çok. Bu da bal getiriyor. Polen gelmezse bal da gelmez. Mevsimsel olarak iyi gidiyoruz." diye konuştu. Yaylaya yolculuk sürecinin bu yıl değiştiğini dile getiren Gümüş, "Arıcı için bir gün de olsa faydası var." ifadesini kullandı.

"Arılar Bolca Polen Bulabilmekte"

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır'ın Dicle Vadisi, Hevsel Bahçeleri ve diğer doğal güzellikleriyle bitki çeşitliliği bakımından zengin olduğunu söyledi. Satar, mevsimsel değişikliklerin tüm canlıları olduğu gibi arıları da etkilediğine işaret ederek, özellikle son yıllarda hava sıcaklığının artmasıyla çiçeklenme süresinin de çok kısa sürdüğünü belirtti. Yağışlarla birlikte bu yıl çiçeklenme döneminin uzadığını ifade eden Satar, "Bu da arıcılıkta önemli bir hal aldı ve bal üretimi artmaya başladı. Dolayısıyla arılar dışarı çıktıklarında çeşitli bitkilerden bolca polen bulabilmekte. Arıcılar genelde hava ısındığında daha serin, çiçekli bitkilerin olduğu bölgelere göçüyorlar. Sürenin uzaması arıcılara yaradı. Balda iyi bir rekolte bekleniyor. Arılar da besin bulduğu için daha güçlü olacak." değerlendirmesinde bulundu.

New Holland Zirai Ekipman Fiyat Listesi | Mayıs 2024

📌 New Holland Türkiye, 2024 Mayıs ayı Zirai Tarım Ekipmanları fiyat listesini yayınladı. Geçtiğimiz ay herhangi bir zam yapmayan New Holland bu ayın fiyat listesinde kısmi zam yaptı. Ekim makineleri, römorklar ve ilaçlama makinelerine zam geldi.

Fiyatlar şöyle;

▶️ Gübresiz hassas ekim makinesi fiyatı: %3 zam ile 270.600 TL'ye yükseldi.

▶️Kendi yürür silaj makineleri KDV dahil 646.580 € fiyat etiketine sahip.

▶️3 Sıralı 8 Numara pullukların başlangıç fiyatı 44.800 TL.

▶️4 Sıralı 8 Numara pulluklar ise 67,000 TL´den başlıyor

▶️3 Sıralı 12" Yatık Yaylı Pulluk 147,900 TL`den başlıyor

▶️6 Sıralı 14" Yatık Yaylı Pulluk 352,800 ₺ TL`den satışa sunuluyor.

▶️3 Sıralı 10" Döner Kulaklı Pulluk 208,300 TL´lik fiyattan satılıyor.

▶️5 Sıralı 16" Döner Kulaklı Pulluk (140´lık Hidrolik ayarlı) ise 481,300 TL´ye yükseldi.

▶️ Hububat Ekim makineleri %5 zam ile 220.200TL'lik başlagıç fiyatına yükseldi.

▶️ Gübre Serpma makineleride %3'lük zam ile 139.200 TL'ye yükseldi.

▶️ İlaçlama makineleri %3 zam ile 152.900 TL oldu.

▶️1,5 Tonluk tek dingil römork fiyatı %3 zam ile 95,500 TL´ye yükseldi.

▶️Çift Dingilli Hidrolik frenli 14 tonluk römork´un fiyatı ise % zam ile 593,300 TL.

🔗Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiz.

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_3.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_4.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_5.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_6.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_7.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_8.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_9.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_11.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_13.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_15.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_17.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_19.png

1710425335705-50b60d12-2c63-4b10-9f78-bc5971a1d047_21.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_27.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_28.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_30.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_32.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_33.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_34.png

1710425335705-50b60d12-2c63-4b10-9f78-bc5971a1d047_36.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_39.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_40.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_42.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_45.png

1715896918749-baf88542-3591-4b90-9a9b-7f739cb2d07e_47.png

John Deere 6100M ve Massey Ferguson 5711M - 5711S Arıza Durumları

2021 yılından beri S 5711 kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel motor. Jantlari içe aldırdığım için ayçiçek ve mısır arasina girebiliyorum. İşe vurdugunda yakıt yok. Ama motor boşta da aynı yakıtı yakıyor. Bence güc ve kalıp olarak 54 serisi balina kasalar hariç kıyaslanamaz bile. Balina kasalar hariç dedim. Onlarla kıyaslama fırsatımız olmadı. Yeri geldiginde 18 saat üstünden inmedim. Yorulan tek uzuvum sağ el başparmağımdi.

Buğdaylarda Pas Hastalığı İlaç Tavsiyesi

opera max onerilen dozajı 200ml/dekar. hesapla dekara 17 ml strobin 12,5ml azole düşer. önerilen gramaj/dekar başına bu kadar zengin baska bir ilaç daha yok. gramaj arttırıldığı takdirde diğer markalarda kullanılabılır tabi. bence fiyat performans ürünü opera max.
  • Beğen
Tepkiler: Üstün Tarım

Mısır'a üst gübreleme

''Üstden'' fosfor içerikli gübre vermek bence doğru değil, çünkü fosfor toprakta hareketsiz bir elementdir. Doğrusu ekimi gübreli mibzer ile yapmak veya ekim öncesi gübre serpme makinası ile atıp, son toprak işleme ile gübreyi toprağa karıştırmak.

Bu senelik sadece üre ile yetinin.

Yabancı ot mücadelesini ihmal etmeyin. Mısır (en azından) diz boyuna gelene kadar yabancı ot baskısına maruz kalmamalıdır...
Aynen dediklerinizi yapıcam.ot ilacı aldım mısırcıya sorup yaprak gübresi de vericem.gübreli mibzer ile ektik ama gübreyi yetiştiremedk.makina zamansız geldi alamadım gübreyi. Seneye sezon öncesi hazırlık yapıcaz artık.acemilik gecer bu sene

Case IH Ekipman Fiyat Listesi | Mayıs 2024

Case IH Red Pro Ekipman Mayıs ayı fiyat listesini yayınladı.

Case IH, Red Pro ekipman listesini yayınladı! Geçtiğimiz ayın listesinde ekipmanlara zam yapmayan Case IH bu ay ise Hassas Ekim makineleri ve Römorklara %3 zam yaptı.

▶️ 3 Sıralı 8 Numara pulluğun fiyatı: 44,800 TL oldu.

▶️ 4 Sıralı 16 Numara pulluğun fiyatı: 118,700 TL ye yükseldi.

▶️ 3 Sıralı 12" Yatık Yaylı Pulluk 147,900 TL

▶️ 6 Sıralı 14" (6+0) 120'lik Yatık Yaylı Pulluk 352,800 TL

▶️ 3 Sıralı 10" Döner Kulaklı Pulluk 208,300 TL´lik fiyata sahip.

▶️ 5 Sıralı 16" Döner Kulaklı Pulluk ise 481,300 TL fiyat etiketine sahip.

▶️ Toprak işleme makinesinin giriş fiyatı: 104.300 TL'ye yükseldi.

▶️ Gübresiz hassas ekim makinesinin yeni giriş fiyatı: %3 zamlanarak 282,500 TL'ye yükseldi.

▶️ 1,5 tonluk tek dingilli römork fiyatı: %3 zam ile 95,500 TL ye yükseldi

▶️ 14 tonluk çift dingilli römork fiyatı: %zam ile 593.300 TL oldu.

▶️ Büyük balya makineleri: 220.158 € başlangıç fiyatı ile sabit kaldı.

▶️ Değişken odaklı yuvarlak balya makineleri: 64.844 € başlıyor

▶️ Sabit odalı yuvarlak balya makinesi: 124.549 €

🔗Bir önceki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_3.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_4.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_5.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_6.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_7.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_8.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_9.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_11.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_13.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_15.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_17.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_18.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_19.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_22.png

1715896821399-866035c7-30b1-4125-a2c6-fd16c541dc73_24.png

Antalya'da Çiftçiler Ruhsatsızlık Sorunu Yaşıyor

Screenshot_3.png

Hayvancılık Sektöründe Ruhsat Sorunu: Büyük Ova Koruma Alanı Projesi Engeli​

Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, Türkiye’de hayvancılık sektöründe üreticilerin işletmelerinin yüzde 95'inin ruhsatsız olduğunu belirtti. Ayhan, Büyük Ova Koruma Alanı Projesi'nin üreticilerin ruhsat almasını engellediğini ifade etti.

Türkiye genelinde hayvancılık yapan üreticiler, işletmelerinin ruhsat alımında büyük sıkıntılar yaşıyor. Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, üreticilerin ruhsat almak istediklerini ancak Büyük Ova Koruma Alanı Projesi nedeniyle bu konuda ciddi engellerle karşılaştıklarını söyledi.

Büyük Ova Koruma Alanı Engeli​

Ayhan, “Büyük Ova, tarımsal arazilerimizi korumak demek. Ancak hayvancılık da bir tarım faaliyeti olduğu için, hayvancılık işletmelerinin de ruhsatlandırılması gerekiyor. Maalesef, bakanlık bu konuda izin vermiyor ve üreticilerimiz ruhsat almakta zorlanıyor,” dedi.

Ruhsatlandırma Süreci ve Zorluklar​

Başkan İlhan Ayhan, otel ve restoran gibi işletmelerin kolayca ruhsat alabildiğine dikkat çekerek, hayvancılık işletmeleri için de aynı kolaylığın sağlanması gerektiğini belirtti. Ayhan, "Hayvancılık işletmeleri için de tarım il müdürlüğü ve belediyelerden kolaylıkla ruhsat alabilmeliyiz. Ancak mevcut durumda ruhsat almak ciddi zorluklar doğuruyor," ifadelerini kullandı.

Yerli Üreticinin Desteklenmesi Gerekiyor​

Hayvan ithalatının et fiyatlarını düşürme konusunda çözüm olmadığını belirten Ayhan, yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. "Hayvancılığın sürdürülebilmesi için para kazanmamız lazım. İthalatla hiçbir yere varamayacağımızı düşünüyorum. Bizim tek çaremiz yerli üretici," dedi.

Kurban Bayramı Öncesi Uyarı​

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara hayvan alımı konusunda da tavsiyelerde bulunan Ayhan, hayvan alımının son ana bırakılmaması gerektiğini söyledi. "Kurban Bayramı yaklaşıyor. Tüketiciler, son zamanı beklememeli ve hayvanlarını uygun gördükleri yerlerden bir an evvel almalı. İstenilen sağlıklı hayvanları bulmakta sıkıntı çekebilirler," dedi.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar​

Ayhan, sağlıklı hayvan seçimi konusunda da uyarılarda bulunarak, “Büyükbaş hayvanların tüylerinin parlak olmasına, sağlık durumuna, kulak, göz ve burun akıntısı olmamasına dikkat ederek hayvanlarını almalarını tavsiye ederim,” dedi.

Bu açıklamalarla birlikte Ayhan, yerli üreticinin desteklenmesi ve hayvancılık sektöründeki ruhsat sorunlarının çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Filtrele