Tohumluk Üretimlerinin Desteklenmesinde Başvuru Süresi Uzatıldı

Yurt içi sertifikalı tohumluk üretimlerinin desteklenmesinde 2008 yılı üretimleri için başvurular, 31 Ocak 2009 tarihine kadar uzatıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ' nın, 'Yurt içi Sertifikalı Tohumluk Üretimlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' Resmi Gazete ' de yayımlandı.

Buna göre, tohumculuk kuruluşu destekleme bilgilerini içeren tohumluk üretimlerine ait sertifika bilgilerinin yer aldığı ve ilgili desteklemeye ilişkin hakedişleri gösteren belge (İcmal-1) il müdürlüklerince ÇKS vasıtasıyla oluşturulacak.

2008 yılı üretimleri için İcmal-1 ' ler 20 Şubat 2009 tarihinde il müdürlüklerinde 10 gün süreyle askıya çıkarılacak. Askı süresince herhangi bir itiraz olmazsa icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak. Bu kuruluşlar sertifika işlemlerinin tamamlanmasından sonra sertifikaları ve faturaları 30 Haziran 2009 tarihi mesai bitimine kadar il müdürlüğüne teslim edilecek. İl müdürlüğü ilgili kuruluş veya kuruluşlara ait sertifika bilgilerini işleyerek alınan İcmal-1 ' leri kuruluşa haber vermek kaydıyla uygun görülen bir tarihte askıya çıkaracak.

Bakanlığın, 'Sertifikalı Tohum Kullanımı Ve Sertifikalı Meyve/Asma Fidanı/Çilek Fidesi İle Kapama Bağ/Bahçe Tesisi Desteklemeleri Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' de Resmi Gazete ' de yayımlandı. Buna göre, başvuruların 2008 yılı yazlık ekim/dikimleri için bu Tebliğin yayımlanmasından itibaren 1 Ağustos 2008 tarihi mesai bitimine kadar, güzlük ekim/dikimler için ise 1 Ekim 2008 tarihinden, 31 Ocak 2009 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekecek.
 

Benzer Konular