Bakan Güler 'Fındık yiyin ısının' dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 1. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ' nda yatığı konuşmada Türkiye ' nin üşümemesi için 'yenilebilir enerji kaynakları' hakkında çalışma yürüttüklerini söyleyerek, düzenli olarak 'fındık' yenilirse Türkiye ' nin üşümeyeceğini iddia etti.

Rusya ile gerçekleştirilen doğalgaz görüşmesinin ardından ülkeye dönen Enerji Bakanı Hilmi Güler, enerji konusunda dalga mı geçtiği yoksa ciddi mi olduğu anlaşılmayan bir açıklama yaptı. Avrupa ' nın son yaşanan doğalgaz krizi nedeniyle 'donduğunu' aktaran Güler, Türkiye ' nin krizi iyi yönettiğini belirterek, 'Bizim yenilebilir bir enerji kaynağımız var, fındık... Kalori değeri çok yüksek. Bunu yaygın olarak kullanırsak, üşümeyeceğiz' dedi.

Güler, Rusya ' da gerçekleştirilen doğalgaz görüşmelerinden dönüşünün hemen ardından katıldığı 1. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ' nda konuşma yaparak, Türkiye ' nin üşümemesi için gereken tedbirlerin alındığını ifade etti. Güler, rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalardan bahsederken, Türkiye ' nin uzun bir süredir bir kenarda bekleyen ve yeterince değeri bilinmeyen bir doğal kaynağının daha olduğunu ileri sürdü. Bakan Güler, 'Bu daha çok ' yenilebilir ' bir enerji kaynağı. Fındığı yaygın olarak kullanırsak üşümeyeceğiz' dedi. Güler Fındığın nüfus artışında etkisinin de olduğunu iddia ederek, 'Diğer faydalarını siz de biliyorsunuz. Avrupa çok soğuk günler geçiriyor ve nüfus sıkıntısı var' dedi. AKP ' li bakanlar, bu tarz açıklamalarıyla daha önce de gündeme gelmişti. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker geçen yıl yaşanan pirinç krizinde 'Pirinç bulamıyorsanız bulgur yiyin' demiş, 'Mehdi Antoinette' yakıştırmalarına neden olmuştu.
 

Benzer Konular