elmalar depoda çürümeye bırakıldı

Elma üretiminde yılda 500 bin ton rekolte elde eden ilimizde, üretici ürününü satamıyor. Soğuk hava depolarında adeta çürümeye bırakılan elmalara bakmak için dahi tüccar gelmiyor.

Elma ' nın başkenti Isparta ' da üretici zor durumda.

Yılda 500 bin ton rekolte ile Türkiye ' nin elma ihtiyacını karşılayan ilimizde, elmalar soğuk hava deposu ' nda çürümeye bırakıldı.

Çiftçilerin yaşadığı kabus satış ve maliyet rakamlarına da yansıdı. Bazı çiftçiler ürettiği elmayı yarı fiyatına satarken, bazıları ise satışların olmamasından yakınıyor.

2 bin 500 ton elmanın bulunduğu Sav Soğuk Hava Deposu ' nda ise elmalar depolarda satılmayı bekliyor. Elmaların kasa fiyatının 10-15 TL arasında satıldığını belirten Depo Sorumlusu Hüseyin Karadağ, “Durum oldukça vahim. Elmalar depoda kaldı. Tüccarda gelmiyor” diye konuştu.
Soğuk Hava Depolarındaki elmalar gösteriyor ki; Türkiye ' nin elma başkenti Isparta ' da çiftçi uzun süre daha kâbus yaşayacak
 
Ynt: elmalar depoda çürümeye bırakıldı

tüccar fiyatın düşmesini istemiyor bu yüzden piyasaya elma sürmüyor...kooperatifler,ziraat odaları ve tarım bakanlığı sesini çıkarmıyarak tüccardan taraf tutuyor...çiftçi tüccarın insafına bırakılmış hakkını arayacak kurum ve memurlar yan gelip yatıyor...bu kadar insafsızlık olmaz....
 

Benzer Konular