Çiftçiler krize karşı aşılı değil

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kriz döneminde tarım sektörünün işsizler için 'kurtarıcı sektör' ve 'geçim kapısı' konumuna gelmesine karşın sektörün ve çiftçilerin krize karşı aşılı olmadığını belirtti. Bayraktar, çiftçilerin krize karşı koyabilecek gücü olmadığı gibi, krizin etkilerinden korunabilecek imkanlara da sahip olmadığını söyledi.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar krizin tarım sektörüne etkileri ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

İstihdamda artış var
Bayraktar, tarım sektörünün istihdamdaki payının, son yıllarda giderek ve önemli oranda azaldığını kaydederek, 'Her krizde olduğu gibi, bu krizde de tarım sektörü işsizlere kucak açmış, sofrasında yer vermiştir. 2008 yılının 11 aylık dönemine ait açıklanan işgücü ve istihdam rakamları gösteriyor ki, tarımsal istihdamda yılın ilk aylarında önceki yılın aynı aylarına göre toplam olarak 1 milyonun üzerinde azalma olmuştur. Krizin daha fazla hissedilmeye başlandığı yılın ikinci yarısında ise, önceki dönemin aksine geri dönüşler başlamış ve tarımsal istihdamda önemli artışlar olmuştur' dedi.
Ekim ayı itibariyle tarımda istihdam edilenlerin bir önceki yılın Ekim ayına göre 384 bin kişi, son olarak açıklanan Kasım döneminde de 283 bin kişi arttığını dile getiren Bayraktar, 2008 sonu itibariyle 1 milyonun üzerinde kişinin tarıma döneceğini kaydetti
 

Benzer Konular