Orduda Damızlık Hayvan Projesi

Orduda 2008 yılında büyük ölçekli işletmeler kurulması amacıyla Damızlık Hayvan Alım Projesi kapsamında 114 adet damızlık hayvan dağıtıldı.

--------------------------------------------------------------------------------






Ordu ' da 2008 yılında büyük ölçekli işletmeler kurulması amacıyla ' Damızlık Hayvan Alım Projesi ' kapsamında 114 adet damızlık hayvan dağıtıldı.



İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen projeye 390 bin 656 TL ödenek ayrıldı. Yıl içerisinde toplam ödenekten 386.780 TL ' si kullanıldı. Yıllardır daha fazla çiftçiye ulaşma amacıyla ' fazla sayıda çiftçiye ikişer hayvan ' verme ilkesi nedeniyle büyük ölçekli işletmelerin kurulamadığı Ordu ' da markalaşma ve entegre tesis oluşturma süreci olumsuz etkilendi.



Bu nedenle harekete geçen yetkililer büyük ölçekli işletmelere yer vermek amacıyla en az 10 baş hayvanı hedef alan işletmeler kurmaya başladı. Bunun sonucu olarak Ordu ' da bulaşıcı hastalıklar bakımından büyük mesafe kaydedildi. Bu anlamda büyük yol alınan Ordu ' da hiçbir bulaşıcı hastalık çıkmazken hem de profesyonel anlamda büyük ölçekli işletmeler yayılmaya başladı.



Bu proje kapsamında 114 adet damızlık gebe düve alınarak 5 farklı ilçede yetiştirilmek üzere örnek işletmeler kuruldu. Bu ilçeler içerisinde en çok hayvan 50 adet ile Gölköy ' e verilirken Aybastı ' ya 18 adet, Kabataş ' a 10 adet, Çaybaşı ' na 12 adet, Mesudiye ' ye 24 adet hayvan verildi
 

Benzer Konular