Çanakkale’de zafer haftası coşkusu başladı

25.12.2008
2,632
299
Konya
ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 94’üncü yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ' nü içeren ‘Zafer Haftası’, Çimenlik Kalesi’ndeki törenle başladı.

Boğaza döşediği mayınlarla Çanakkale Deniz Savaşları’nın kaderini değiştiren Nusrat Mayın Gemisi’nin Çimenlik Kalesi içindeki maketi önünde düzenlenen ‘Zafer Haftası’ açılış törenine Vali Abdülkadir Atalık, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, muharip gaziler, öğrenciler ve askerler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, şunları söyledi:

“Çanakkale Savası’nda İngiltere, Fransa kadar güçlü filomuz olsa, muhtemelen çok daha az şehit vererek savaşı kazanabilirdik. İmkansızlıklara rağmen 1 ' inci Dünya Savaşı ' nda denizcilerimizin gösterdiği kahramanlıkların en canlı örneği Çanakkale Deniz Savaşları’dır. Türk milleti Çanakkale’de kanıyla, canıyla, şerefiyle, onuruyla bir destan yazmıştır. Milletimiz, özgürlüğü ve bağımsızlığı için her türlü engeli aşacağını, vatanın her karış toprağını canı pahasına savunacağını, bu savaşta bir kez daha ispatlamıştır. Ulu Önder Atatürk, ‘Türk milleti asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve istiklali yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır’ demiştir. Çanakkale Savaşları bu sözlerin belgesidir. Şüphesiz bu belge kolay elde edilmemiştir. Bizlere Çanakkale Deniz Zaferini miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Atatürk’ün iftiharla bahsettiği ‘bu yüksek ruh’ sahibi şehit ve gazi ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.’(SAYGIYLA ANIYORUM ALLAH RAHMET EYLESIN)
 

Benzer Konular