Kriz Playstation 3'e yaradı

Kriz Playstation 3 ' e yaradı
Sony Eurasia, dünyayı sarsan ekonomik krizin etkisinin artmasıyla ev içi eğlencenin daha fazla önem kazandığını ve bu doğrultuda son 3 ayda PS3 satışlarının beklentilerin yüzde 50 üzerinde gerçekleştiğini açıkladı.

Global ekonomik kriz nedeniyle birçok sektörde küçülme yaşanırken dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oyun konsolları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sony Eurasia Playstation Ürün Müdürü Özgür Kirazcı, PS3’ün kriz döneminde Avrupa’daki büyüme oranının oldukça düşük gerçekleştiğini, buna karşın Türkiye’de yüzde 70 büyüdüklerinin altını çizdi.

Kirazcı, 'Özellikle bayram tatili dönemlerinde ve yeni yıl döneminde normal satışlarımızın çok daha üstünde bir taleple karşılaştık. Bunun yanı sıra popüler oyunların çıktığı haftalarda da satışlarımızda artışlar gerçekleşti' dedi.

En fazla Futbol Oyunları Tercih Ediliyor!

Grand Theft Auto IV, Metal Gear Solid, Little Big Planet gibi oyunların oyun tutkunlarınca oldukça beğenildiğini ve Türkiye’de hala en fazla futbol oyunlarının tercih edildiğini belirten Özgür Kirazcı, Sony Eurasia’nın bu doğrultuda PS3, PSP ve PS2 için futbol oyunu içeren özel paketlerin satışına başladıklarını açıkladı.
 

Benzer Konular