Organik Tarım desteği

Vali Aydın, Özel İdare Genel Sekreteri, daire başkanları ve SÜ Ziraat Fakültesi ' nden Prof. Dr Babaoğlu beş köyde incelemelerde bulundu.








Köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve köylerin gelirlerini artırmak amacıyla Vali Osman Aydın bu hafta Meram ve Seydişehir’deki köylerde incelemelerde bulundu. Özel İdare Genel Sekreteri Dr. Muammer Sönmez, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Günaydın, daire başkanları ve Meram Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hepokur’un katıldığı gezide Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Özel İdare Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, köylerin tarım, hayvancılık, meyvecilik ve jeopolitik durumu hakkında kapsamlı bilgiler aldı.



Vali Osman Aydın ve beraberindekiler ilk olarak Meram’ın Gökyurt Köyü’nde incelemelerde bulundu. Muhtarlarla bir araya gelen heyet köylülerin sorunlarını birebir dinleyerek gerekli notlarını aldı. Gökyurt’daki tarihi alanların gezilmesinin ardından Kayadibi, İkipınar ve Yeşildere köylerinde de incelemelerde bulunuldu.



Meram’a bağlı köylerde yapılan incelemelerin ardından Seydişehir’in Mesudiye ve Yaylacık köylerine geçildi. Özel İdare’nin desteğiyle çilek üretimine geçen ve organik tarımın model olduğu Yaylacık ve Mesudiye köylerinde çilek ve kimyasal bitkileri yerinde gören Vali Aydın, köylülerin gelirlerini artırmak için gereken her türlü imkanın ve çalışmanın yapılacağını söyledi.



Köylülerin az bir imkânla çok şeyler başardığının altını çizen Aydın, “Bugün Meram ve Seydişehir ilçelerimize bağlı köylerde incelemelerde bulunduk. Muhtarlarımızla görüşerek köylerin sıkıntılarını ilgili arkadaşlarımız not aldı. En önemlisi ise Özel İdaremiz, Selçuk Üniversitemiz ile ortak hareket ederek çok önemli çalışmalara imza atıyor. Ziraat fakültemizin değerli hocası Mehmet Babaoğlu, gittiğimiz her köyün en ince ayrıntısına kadar analizini yapıyor. Sorunların çözümü için gerekli çalışmalar hiç gecikmeden yapılıyor. Tabiî ki bizim hedefimiz köylülerimizin sorunlarını en kısa zamanda çözmek ve gelirlerini artırmak için proje üretmek. Bunu da başardık. Şu an içinde bulunduğumuz köy düne kadar çileği markette gören ve çileğin nerede büyüdüğünü bilmeyen köylülerimiz bugün organik çilek üretiyor. Yurt dışına ihraç ediyor. Gelir seviyeleri yıllık 12-13 bin YTL ulaşan çiftçilerimiz var. Bu son derece sevindirici. Bundan sonrada köylerin kalkınması için gerekli projeleri üretmeye ve damla sulama ile organik tarımı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.



KOP ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLECEK



KOP ile ilgili gerekli çalışmaların başladığını kaydeden Vali Aydın, “birkaç gün önce Başbakan Yardımcımız Nazım Ekren ve beraberindeki heyet KOP ile ilgili çalışmalar yaptı. Bu konuda başbakanımızın girişimleri var. KOP’un yapılması demek ovanın kurtuluşu demek. Temennimiz üretimi her alanda artırmak ve köylülerimizin gelir seviyelerini yükseltmek. Bunu da yapacağız” şeklinde ifade etti. İncelemelerin ardından heyet akşam saatlerinde Konya’ya döndü.
 

Benzer Konular