Sana mı inanayım Chrome'a mı?'

JavaScript motoru hakkındaki hız iddiaları inananasınız yoksa, kendi gözlerinize inanmayı deneyebilirsiniz.

Java işleme motorunun hızıyla zaten pek böbürlenen Chrome, yakın zamanda aldığı güncellemeyle iyice tutulamaz hale geldiği iddiasında. İyi de, biz işinde gücünde, ekmeğinin peşinde insanlarız, oturup da tarayıcılararası JavaScript performans karşılaştırması yapacak halimiz yok ya? Google ' ın doğru söylediğini nereden anlayacağız?

Bu noktada devreye yine Google giriyor ve Chrome Experiments ile çıtanın yüksekliğini belirliyor. Google Experiments, Java (ve bazen de Flash) kullanan çeşitli uygulamalar barındıran bir site. Sitede, tarayıcı penceresinde açılan üç boyutlu animasyonlar, pencereden pencereye yuvarlanan top, kendisi ayrı, ağzı ayrı pencerede açılan ve kullanıcı mikrofona konuştukça ağzı hareket eden yüzler gibi çeşitli sistem kaynağı katili uygulamalar var.

Google ' ın iddiası, Chrome ' un bütün bu uygulamaları takılmadan çalıştırdığı yönünde (hala bir Linux sürümü çıkaramadıkları için iddialarını aktarmakla yetiniyoruz). Safari, Opera ve Firefox ' da uygulamalar, özellikle üç boyutlu şekillerin hareket ettiği ve ettirildiği uygulamalar, ilk başlatıldığında değilse bile ekran kalabalıklaşmaya başladığı an takılıyor ya da yavaşlıyor (bunu kendi gözümüzle gördük ama). Internet Explorer 7 ' de ise zaten çalışmıyorlar bile.

Ama siz bize inanmayın, Chrome Experiments ' de kendiniz deneyin, aldığınız sonuçları da yorumlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin.
 

Benzer Konular