Dikkat! Kar geliyor

25.12.2008
2,632
300
Konya

Türkiye ' nin bugün büyük bölümünde görülecek yağışlı havanın yerini kara bırakması tahmin ediliyor.



Sıcaklar ise batı kesimlerinde 2 ila 4 derece birden düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ' nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye ' nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege ' nin iç kesimleri (Afyon, Uşak, Kütahya), İç Anadolu ' nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat), Batı ve Doğu Karadeniz ' in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu ' nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Tunceli, Bingöl ve Muş) ile Bursa, Bilecik, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Çorum ' un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye ' nin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu (Keşişleme), kuzeybatı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ' de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege ' de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Bölgelere göre hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Afyon, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege ' de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas, Yozgat ve Kayseri ile bölgenin kuzeybatı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Ankara çevrelerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyılıları (Zonguldak, Bartın ve Sinop) ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin (Bolu, Karabük ve Kastamonu) yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı (Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. (ANKA)
 

Benzer Konular