New Holland İlk Hidrojenli Traktörü Üretti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
01.02.2010
5,124
1,139
Aksaray
nh2-i.jpg
traktor.jpg



Dünyanın önde gelen traktör markalarından biri, ve Türkiye’nin pazar lideri olan New Holland, hidrojenle çalışan ve su buharından başka herhangi bir atık üretmeyen ilk çevreci traktörü üretti. Henüz prototip aşamasında olan hidrojen yakıtlı traktör NH2’nin 2013-2016 yılları arasında piyasada olması bekleniyor. New Holland’ın yüksek teknolojisiyle üretilen NH2, hidrojen ve oksijen karışımıyla şimdilik 106 HP (beygir) çekiş gücüne sahip. Bu gücün kısa bir sürede 130-140 HP’ye çıkartılması planlanıyor. Şu anda 1,5-2 saat olan sürüş süresinin ise 8 saate çıkarılması için yoğun bir şekilde çalışan New Holland, bu yenilikçi model ile tarımda önemli bir değişimi başlatmaya hazırlanıyor.



NH2’de hidrojen yakıtıyla üretilen enerji hareket olarak doğrudan dört tekerleğe iletiliyor. Traktörün üzerinde herhangi bir vites veya yön değiştirici manivela bulunmuyor. Traktörün ters istikamette ilerleyebilmesi için hidrojen yakıt hücrelerinin yer aldığı terminalin yönü değiştiriliyor. Diğer bir deyişle araçtaki hidrojen aküsünün kutupları değiştirilerek aracın ileri veya geri gitmesi sağlanıyor.



Fransa’da düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı SIMA’dan 3 ödül ile dönen dünyanın ilk hidrojenli traktörü NH2, Yenilikçi Ödülü’nün yanı sıra, gelişmiş vites ve rahat sürüş teknolojisi EasyDrive ile gümüş madalya, ‘Akıllı Kullanıcı Paneli’ ile de mansiyon ödülünün sahibi oldu.



Her yerde üretilebilen enerji
Uzmanlara göre, 10-20 yıl içinde çevre dostu hidrojen teknolojisi traktörlerde aynı zamanda bir kalite göstergesi de olmaya başlayacak. Hidrojen akülerde görece pahalı bir malzeme olan platin yoğunluğunu azaltmaya yönelik teknolojilerin öne çıkmasıyla hidrojen yakıt kullanan araçlar da günlük yaşamımızda daha fazla yer almaya başlayacak.
Ayrıca hidrojenin gelecekte hemen her yerde üretilebilmesi de bir hayal gibi görünmüyor. Uzmanlar özellikle çiftliklerin güneş, rüzgar ve biogaz gibi kaynaklardan bol bol elektrik üretebileceklerini ve su elektroliziyle üretilecek hidrojenin de birçok traktörü yüksek performansla çalıştırabileceğini vurguluyorlar.
Bu konu yada mesaj 'www.turkishajan.com' sitesine aittir.
 
Ynt: New Holland İlk Hidrojenli Traktörü Üretti.

1- daha önce paylaşıldı
2- konuyu yanlış yere açmışın
3- galiba yenisiniz paylaşım için tşkler ve daha düzenli bir şekilde paylaşımlarınzı beklıyoruz..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular