Pancar Üreticileri, Kredi Kartla Yaptıkları Harcamaları 8 Ay Sonra Ödeyecek

Tokat ' ın Turhal ilçesinde pancar üreticilerine özel kredi kartı çıkartılıyor. Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Yapı Kredi Bankası ' nın ortaklaşa hayata geçirdiği projeyle, yaklaşık 80 bin çiftçiye kredi kartı dağıtılacak. Kredi kartını kullanan çiftçiler ödemeyi 8 ay sonra yapacak. Bu süre zarfında çiftçilerden herhangi bir komisyon ve faiz alınmayacak.


Yapı Kredi Bankası Turhal Şubesi ve Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi arasında yapılan protokolün tanıtımı ve kart teslim töreni kooperatif binasında yapıldı. Çiftçiyi faiz yüküne sokmadan tüm tarımsal girdilerini temin etmesi ile mahsulü kolayca ödemeleri hedefiyle yapılan protokol, çiftçilerin finansal sorunlarını çözmelerinde yardımcı oluyor. Tanıtım törenine Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Cemalettin Uzamış, banka yetkilileriyle çiftçiler katıldı.


Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yalçın Bekler, çiftçilerin menfaatlerini düşünerek bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Bekler, ayrıca çiftçinin en büyük tarım girdisi olan mazotun da bu kartla faizsiz 8 ay vade ile alımını sağlamak için akaryakıt istasyonu kurulacağı müjdesini verdi.


Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen projenin çiftçilere büyük katkı sağlayacağını belirttiler. Yapı Kredi Bankası Turhal Şube Müdürü Ekrem Gülhan ise banka olarak çiftçileri desteklemek amacıyla tarım destek paketi oluşturulduğunu vurguladı. Bu paket içerisinde sektör ihtiyaçlarına göre kredilerin yer aldığını söyleyen Gülhan, projenin çiftçilere daha uygun bir ödeme vadesi getirdiğini kaydetti.


Protokolün imzalanmasının ardından Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen çiftçilere kartlarını dağıttı.
 

Benzer Konular