Her yıl yaklaşık 20-25 milyon ton tahıl biçerdöverle hasat edilmekte ve hasat sırasında oluşacak % 1’lik bir kayıp 200 – 250 bin ton tahılın kaybedilmesi anlamına gelmektedir. Bunun parasal değeri açıklanan kg buğday fiyatıyla çarpılıp bulunabilir. Bulunacak rakamlar gerçekten gelişmekte olan bir ülke ekonomisi için önemli miktarlarda olup milyonlarla ifade edilmektedir. Hasatta dane kayıplarını azaltmada konu ile ilgili herkese önemli görevler düşmektedir. Dane kaybının önemini açıklamak için basit bir örnek verirsek, dönüme dane verimi 500 kg olan 100 dönümlük bir buğday tarlasında %5 dane kaybı oluştuğunda; bu bir römork(2500 kg) dolusu tahılın ulusal ekonomimizden kaybı anlamına gelmektedir.
Hasat sırasında meydana gelen kayıplar genellikle giderilmesi mümkün olan kayıplar olup, biçerdöverin tarlaya girişinden, ürünün biçerdöveri terk edişine kadar oluşan ürün kayıplarıdır. Bu kayıplar esas olarak tarla faktöründen, makine ayarsızlıklarından ve hatalı kullanımdan (insan) kaynaklanabilir.
Hasat sırasında meydana gelen kayıplar genellikle giderilmesi mümkün olan kayıplar olup, biçerdöverin tarlaya girişinden, ürünün biçerdöveri terk edişine kadar oluşan ürün kayıplarıdır. Bu kayıplar esas olarak tarla faktöründen, makine ayarsızlıklarından ve hatalı kullanımdan (insan) kaynaklanabilir.