İnşaat Ustası


Sayın şantiye şefim;
İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım.Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı bir şekilde yazmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama sebep olan olaylar, aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur:

Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım.İnşaatın altıncı katında işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı.Yaklaşık 250 kg kadar olduğunu sandığım bu tuğlaları aşağıya indirmem gerekiyordu.Aşağıya indim bir varil buldum,ona sağlam bir ip bağladım, altıncı kata çıktım.İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya salladım.Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım.Tüm tuğlaları varile doldurdum.Aşağıya inip ucunu çözdüm.İpi çözmemle birlikte kendimi havalarda buldum.

Nasıl bulmayayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum.250 kg lık varil hızla aşağıya düşerken, beni yukarıya çekti.Heyecandan ve şaşkınlıktan ipin ucunu çekmeyi akıl edemedim.Yolun yarısında dolu varille çarpıştık.Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarıya çıkınca, iki parmağım iple birlikte çıkrığa sıkıştı. Parmaklarımda bu sırada kırıldı.Bu arada yere çarpan varilin dibi çıktı ! ve tuğlalar çevreye saçıldı. Varil hafifleyince, bu kez ben aşağı inmeye , varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık.Sol bacağımın kaval kemiğinin bu sırada kırıldı. Can havliyle ipi bırakmayı akıl ettim. Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin hızla üzerime geldiğini gördüm.Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum.Bayılmışım gözümü hastanede açtım. Cenabı haktan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim.
 

Benzer Konular