Tarım arazisine EPDK onaylı santral

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Aksa Enerji AŞ tarafından Antalya ' nın merkez Selimiye ve Kovanlık köyleri arasında yaptırılacak doğalgaz çevrim santralının yapımına, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ' ndan (EPDK) alınan 'kamu yararı' ve Organize Sanayi Bölgesi ' nde yeterli büyüklükte arazi bulunmadığına ilişkin yazı üzerine, üçüncü başvurusunda izin verildiğini söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü ' nün TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesini yanıtladı. Güler yanıtında, Aksa Enerji AŞ tarafından Selimiye ve Kovanlık köyleri arasındaki tarım arazisine yapılacak doğalgaz termik kombine çevrim santralıyla ilgili başvuruya Antalya Tarım İl Müdürlüğü ' nce olumsuz yanıt verildiğini hatırlattı. Bunun üzerine şirketin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ' na müracaat ederek, arazi kullanım izni istediğini belirten Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ' nın da başvuruyu olumsuz değerlendirerek, santralın Antalya Organize Sanayi Bölgesi ' ne kurulmasını önerdiğini ifade etti. Güler, EPDK ' dan alınan 'kamu yararı' belgesi üzerine başvuruya olumlu yanıt verildiğini ifade etti.

Kamulaştırma yapılacak
Şirketin lisans başvurusu aşamasında tesisin kurulacağı yere ilişkin kamulaştırma talebinin olmadığını bildirdiğini ancak, lisans tadil başvurusu aşamasında ise kamulaştırma talebinde bulunulduğuna değinen Güler, lisans tadil talebinin de EPDK tarafından uygun bulunduğunu belirtti.
Bakan Güler, şirketin Ocak 2008 tarihli ilerleme raporunda, tesis inşaatının henüz başlamadığının bildirildiğini de kaydetti. CHP Milletvekili Çöllü ' nün, iki kez mühürlenmesine karşın inşaat çalışmalarının nasıl devam ettiği sorusu üzerine Bakan Güler, böyle bir bilginin kendilerinde olmadığını söyledi.
 

Benzer Konular