Üretici süt yerine dert sağıyor

Süt fiyatlarında ülke genelindeki düşüş İç Ege’nin süt deposu konumundaki Kütahya Simav’da da endişeyle izleniyor. Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bu günlerde üreticinin süt yerine dert sağdığını söyledi
Geçen yıl 70–80 kuruş civarında olan süt fiyatının günümüzde 55–60 kuruşa kadar gerilemesinin İç Ege’nin süt deposu konumundaki Simav’da endişeye neden olduğunu dile getiren Kadir Bütüner,” Süt üreticisini zor günler bekliyor. 2011’i süt üreticisi açısından hiç iyi görmüyorum” dedi.


Geçmişi hatırlatan Bütüner şöyle konuştu: “Geçmiş yıllarda süt fiyatları düşünce üretici hayvanlarını kasaba götürmüştü. Bunun bedelini hem üretici hem de ülke çok ağır ödedi. Yine aynı şeylerin süt üreticisinin başına gelmesinden endişe duyuyoruz” diye konuştu.
Yem fiyatlarının arttığını vurgulayan Bütüner, eskiden bir litre süt ile 1,5 kilogram yem alabilen üretici, şimdi bir litre süt sattığında 800 gram yem alabiliyor. Bu durum karşısında süt üreticileri olarak 2011’i kara yıl olarak ilan ediyoruz. Simav’da ortalık yangın yeri gibi. Üretici perişan. Derdimizi anlatacak merci de bulamıyoruz. Üretici bu günlerde süt yerine dert sağıyor. Soruna bir an önce çözüm bulunmazsa Simavlı süt üreticileri olarak havlu atmaya hazırlanıyoruz”” diye konuştu.
Simavlı süt üreticisi Alaattin Armutçu, gerileyen süt fiyatları ve fırlayan yem fiyatları yüzünden son 2 ayda 27 bin TL dolayında zarara uğradığını bildirdi. Süt üreticisinin yanlış tarım politikaları yüzünden dayanacak gücü kalmadığını vurgulayan Armutçu,” Ben de diğer üretici arkadaşlarımızda önümüzdeki günlerde ineklerimizi kasaba götürmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Benzer Konular