KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİNE DESTEK AÇIKLAMASI

Besicilerin aldığı desteklerin şeklinin değiştirildiğini ifade eden Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, 'Desteğin sorunsuz bir şekilde üreticiye ulaşması için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kırmızı et üreticilerimiz kestirdikleri hayvanların tüm belgelerinin olmasına dikkat etsinler' dedi.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, 1 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere besi hayvan desteklemelerinde önemli bir değişiklik gerçekleştirildiğini belirterek, 'Eskiden kesimhanelerde kesilen besilik hayvanların yerine hayvan alındığı takdirde alınan hayvan başı 300 lira teşvik vardı. Yeni düzenleme ile birlikte artık besicilerimiz kesimhanelerde kestirdiği karkas hayvan başına 300 lira destek alacaklar. Değişikliğin bu hafta sonunda tebliğ edilmesini bekliyoruz' dedi. Teşviklerin Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından besicilere aktarılacağını da ifade eden Özkök, 'Desteklemeler birliğimiz tarafından yapılacak. Konuyla ilgili Eras İşhanı‘nın 3. katında birliğimizin yerini oluşturuyoruz. Buradan desteklerle ilgili her türlü işlem gerçekleştirilecek' dedi.

Destekten yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili de bilgiler veren Özkök, 'Destekten yararlanmak isteyenler için en önemli husus kesimhanelere hayvanlarımızı götürürken Aksaray merkez ise işletmenin bulunduğu muhtarlık veya belediyeden menşei şahadetnamesi alınması ve hayvanın pasaportunun alınıp kesimhaneye götürülmesi gerekiyor. Eksik evrak olduğu takdirde besicilerimiz destekten yararlanamayacaklar. Özellikle tüm arkadaşlarımızı uyarıyoruz, evrakların tam olduğuna dikkat etsinler. Tebliğ geldiği günden itibaren biz de üreticilerimizi birliğimize kayıt işlemlerine başlayacağız. Konuyla ilgili İl Tarım Müdürlüğü ile görüştük ve bize eleman desteği de verecekler. Tebliğ gelir gelmez besicilerimizin destekten yararlanmasını sağlamak için hızlı bir çalışma içine gireceğiz. Bilgi almak isteyen besicilerimize her konuda yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum' şeklinde konuştu
 

Benzer Konular