Anonymous TİB'e saldırdı!


Uluslararası hacker grubu, TİB'in web sitesine saldırdı. Siteye erişim sağlanamıyor.
ANKARA - İnternette 'filtre' iddiaları karşısında temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunarak, Türkiye'deki bazı hedeflere siber saldırı düzenleyeceğini açıklayan 'Anonymous' (Anonim) adlı grup,

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) bağlı web sitelerini hedef aldı.

Saat 18.00'de 'operationturkey' (Türkiye Operasyonu) adıyla başlayan siber saldırıda ilk olarak, TİB'in resmi internet sitesi 'www.tib.gov.tr' ile kurum bünyesindeki İnternet Bilgi İhbar Merkezi'nin 'www.ihbarweb.org.tr', 'www.guvenliweb.org.tr', 'www.guvenlicocuk.org.tr' isimli web sayfalarına 'DDoS' adı verilen saldırılar gerçekleştirildi.

Söz konusu saldırı yöntemi ile TİB'in internet sayfalarını erişime engellemeye çalışan grup üyeleri, istedikleri sonuca bir türlü ulaşamadı.

TİB uzmanlarının aldığı etkin siber güvenlik önlemleri sayesinde kendilerine yeni hedefler seçen Anonymous üyeleri, bu kez de bazı kamu kurumları ile siyasi partilerin web sayfalarına yöneldi.

Çok sayıda siteyi hedef tahtasına oturtan Anonymous'un siber saldırısı devam ediyor.

Siber terör 'kırmızı kitap'a girmişti

'Siber Terör' tehdidi bir süre önce yenilenen ve kamuoyunda 'Kırmızı Kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne de girmişti.

Genelkurmay Başkanlığının önerisiyle belgeye eklenen siber terörizm konusunda, 'Teröristlerin herhangi bir bilgisayar merkezine yapacakları küçük bir elektronik saldırının, klasik bir terör eyleminden daha büyük zararlar verebileceği' görüşü aktarılmıştı.

İran'ın ilk nükleer santralı Buşehr'i vuran 'Stuxnet' virüsünün gündeme damgasını vurduğu dönemde ele alınan siber tehdit, Wikileaks sitesi üzerinden yayınlanan belgeler ve son olarak Sony Play Station'ı hedef alan saldırılarla zirveye çıkmıştı.



Bu arada bugün Anonymous, YSK'ya saldıracakları iddiasını ise yalanladı.
 
Ynt: Anonymous TİB'e saldırdı!

ateş olsalar cürümleri kadar yer yakarlar merak etmeyin arkadaşlar Türkiye sahipsiz midir ki sanalı sahipsiz olsun en fazla yaptıkları da yapacakları da budur animal animuscukların...ünlü Türk hack grublarına da saldırı var şu an ama cevabı en kısa zaman da verilecektir...