Eşşeğe uydu, 15 yıl hapis yattı ! İLGİNÇ OKUYUN

Hatay ' ın Yayladağı ilçesine bağlı Uluyol Köyünde bir kişi, Suriye topraklarına geçen eşeğinin peşinden gidince, evine tam 15 yıl sonra dönebildi.

Hatay ' ın Yayladağı ilçesine bağlı Uluyol Köyünde 1985 yılında sınırda zeytin toplarken Suriye topraklarına geçen eşeğinin peşinden gidince sınırı geçtiği için gözaltına alınıp cezaevine konulan Abdulcelil İşlekyay, ülkesine 15 yıl sonra sonra 1999 ' da dönebildi.

Türkiye Suriye sınırına yakın bölge olan ve bugünlerde Suriyelilerin güvenli bölge olarak nitelendirdikleri Güveççi Köyü yakınlarında kendilerine ait zeytin bahçesinde çalışan Abdulcelil İşlekyay, eşeğinin ipini koparıp sınırı geçtiğini fark edince peşine düştü ve oda sınırı geçti. Ancak İşlekyay eşeğiyle birlikte Suriye askerleri tarafından yakalandı.

Terörist muamelesi yapılan İşlekyay Humus ' ta bulunan Tutmar Cezaevine kondu ve 15 yıl sürecek olan serüven başladı. Suriye ' de yaşanan olayları takip eden ve Suriye ' de ceza evinde birlikte yattığı arkadaşını ziyaret için Güveççi Köyüne gelen Abdulcelil İşlekyay başından geçenleri anlattı.

Eşeğinin peşinden gittiği için yakalandığını ve Suriye ' li askerler tarafından çeşitli işkencelere maruz kaldığını söyleyen İşlekyay, şunları dile getirdi:

'TIR tekerinin içerisine beni koyuyorlar ve coplarla dövüyorlar, falakaya yatırıyorlar, pişmemiş olarak verdikleri yemeklerimizin içine küçük tuvaletlerini yapıyorlardı. Her hafta idamlara şahit oluyorduk, bizi tuttukları yerde hayvanı bağlasanız durmazdı. Esat ve askerleri tam bir Sünni düşmanıdır. Cezaevine düşenler Aleviyse sorun yok ama eğer Sünni ise işkence vardı.

Suriyeli asker ve polisler bize, ' burayı bombalamaya mı geldiniz buradaki karışıklık hep sizin yüzünüzden ' diyerek her fırsatta dövüyorlardı. Allah yardım etti ve her türlü işkenceye rağmen hayatta kaldım ve 1999 yılında benle birlikte 13 kişiyi Cilvegözü Sınır Kapısına yakın bir yere götürüp attılar. Başımızdan geçenleri anlattığımda Cilvegözünde görevli polisler bile ağladılar. Savcıya ifade verdikten sonra köyüme döndüm.

Benden haber alamadıkları için ümidi kesen ailem ve akrabalarım yaşadığımı öğrenip köye akın ettiler ve beni gören herkes bayıldı. Annem ben Suriye ' de iken ölmüş göremedim. Köyüme geldiğimde ne eşim vardı ne evim, eşim öldüğümü sanıp buralardan gitmiş evim ise yıkılmıştı. Şimdi Antakya ' da serbest meslek yapıyorum ve yaşadığıma şükür ediyorum'

Abdulcelil İşlekyay Beşar Esad ' ın Türkiye ' ye kaçanlara geri dönün çağrısının aldatmaca olduğunu söyledi. Geri dönen herkesin öldürüleceğini söyleyen İşlekyay, 'Sakın geri dönmesinler dönen herkes öldürülecek kurşuna dizilecek. Bu kadar işkence ve zulmün tek sebebi Alevi Sünni ayrımcılığıdır. Sünniler Suriye ' de eziyet görmektedirler. Lütfen kimse dönmesin' dedi. (Haber7)
T