Zam yağmuruna devam :) (BENZİNE ZAMMMMMMMMMM )

47655.jpg


[size=14pt]Petrol fiyatlarındaki artış pompaya zam olarak yansıyor. Mazota yapılan zammın ardından benzinin fiyatı da yükseldi. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı 6 kurulş zamlandı.

Yani haziran ayı başında yapılan 6-7 kuruşluk indirim bu zamla birlikte geri alınmış oldu. Bu yeni ayarlamaya göre 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatının akaryakıt bayilerinde 4.21-4.24 lira arasında satılması bekleniyor.

9 HAZİRAN'DA NE OLMUŞTU?

Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan benzinlerin satış fiyatı, o günden geçerli olmak üzere litrede 6-7 kuruş indirilmişti. Buna göre 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara ve İstanbul'da litrede 4,23 liradan 4,17 liraya inmişti. Daha önce 4,28 liradan satılan 97 oktan kurşunsuz benzin ise indirim sonrası litrede 4.21 liradan satılmaya başlanmıştı.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

MAZOT DA YÜKSELMİŞTİ

Ham petrol fiyatlarında görülen hızlı düşüşün ardından önceki hafta mazota yapılan 7-8 kuruşluk indirim ikin gün önce geri alınmıştı.
Motorinin litre fiyatı 5 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 4 kuruş zamlanmıştı.

Motorine en son 28 Mayıs tarihinde 10 kuruş zam yapılmıştı.

Brent petrolün varili bugün 115 dolardan, ham petrol ise 98.15 dolardan işlem görüyor
[/size]
 
Ynt: Zam yağmuruna devam :) (BENZİNE ZAMMMMMMMMMM )

Birisi çıkıp ta buğdaya, süte vs ürettiklerimize zam dediği ve diyeceği de yok zaten. Bizim ürettiklerimiz hep düşmekte. Petrol ve gübre zamları gibi zamlar artık bizleri şaşırtmayan sıradan olaylar. ıh-*-s
 

Benzer Konular