erkunt bereket 60 meyveci 4*4 :S :S

  • Konbuyu başlatan kyle_xy_171
  • Başlangıç tarihi
K

kyle_xy_171


s.a arkadaşlar bende 2011 model bereket 60 meyveci 4*4 var ama direksiyonu çok sert sanki hidrolik degilmiş gibi bütün filtreleri degişti.servisi geldi rolantası düşük dedi rolantasını yüksetti yine degişen birşey olmadı.acaba neden ypıyor olabilir yagı tam eksik falanda degil. :S :S
 
Ynt: erkunt bereket 60 meyveci 4*4 :S :S

:S bizde 2 tane nimet var ikiside sorunsuz sadece motor dışarda durdugundan karlı ve donlu havalarda içindeki yag donuyor o zaman donmuyor ama direksiyonu birkaç kez zorlayıp dondurunce yagıda ısınınca eski haline geliyo bence sorun vardır erkunt -new holland -tumosan gibi markalar satış fazla yaptıgından yenilerde ozellikle kontrolu tam yapmadan bayiye sevk ediyolar sanırım.
 
Ynt: erkunt bereket 60 meyveci 4*4 :S :S

Tam bilmiyorum ama yağı eskimiş veya normalinden kalın yağ koymuş olabilirler.En güzeli yağını değiştirin derim zaten en fazla 1 litre alıyor galiba.
 
Ynt: erkunt bereket 60 meyveci 4*4 :S :S

yeni nesil traktörlerin şanzımanlarına TMS 300 isimli özel bir yağ konuluyor.hidrolik direksiyonun yağını arkadan alan traktörlerde hidrolik direksiyon sorunsuz çalışır.ama 1500 saat te bir değişmezse yağ özelliğini kaybeder.bağzı eski model traktörlerin transmisiyon yağları yıllarca değişmez.çamura döner.bu eski traktörlerin kullandığı harici pistonlu makinaları sende kullunırsan pistonun içinde kalan çamura dönmüş yağla senin traktördeki temiz yağ karışarak senin traktöre geçer.aynı değişikliği 10 kullanımda eski model traktörün yağı nispeten temizlenmiş senin yeni traktörün yağı bozulmuş olur.direksiyon dönmez.hidrolik arıza verir.yağlı disk fren tutmaz.bahsettiğim olay benim başıma geldi hidrolik sübabı pislikten kapanmadığı için hidrolik kollarını iyice yukarı kaldırınca sürekli yağ pompalıyor.traktör zorlanarak çalışıyordu.
 
Ynt: erkunt bereket 60 meyveci 4*4 :S :S

anayurtlu 3105d link=topic=45668.msg430630#msg430630 date=1312312795' Alıntı:
hayır ayrı değil şanzumandan alıyor hidrolik pompasında sorun olabilir başkabi olasılık yok gibi görünüyo..evet ali abi bizde TMS 300 koyuyoruz.

ewet güzel bir yağdır.250 derecede bile çalışıyor.tek kötü yanı pahalı olması.damper hortumu patlayanın vay haline.litresi tamirhanedelerde 8-10 lira.
 

Benzer Konular