TKK Ayçiçeği alımına başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş, Adana, Osmaniye ve Mersin ' de ayçiçeği alımına başladıklarını açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş, kooperatifin ayçiçeği alımına başladığını belirtti.
Okumuş, yazılı açıklamasında, Adana, Osmaniye ve Mersin illerinde bulunan Ceyhan, Kurtkulağı, Sarımazı, Doruk, Yumurtalık, Sağkaya, İmamoğlu, Tepecikören, Yeniyayla, Buruk, Çınarlı, Baklalı, Misis, Belören, Kırıklı, Salbaş, Karaisalı, Durak, Kurbanlı, Kadelli, Küçükdikili, Adana merkez, Kürkçüler, Hamdilli, Yenice, Günyurdu, Toprakkale, Osmaniye, Cevdetiye, Kaldırım, Kozan, Aslanpınarı, Yalnızdut, Yukarıbozkuyu, Durmuşsofular ve Tacirli yerleşim merkezlerinde faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatiflerini alım ofisi haline getirerek üreticilerin ürünlerini almaya başladıklarını bildirdi.

Bu yıl 20 bin ton alım yapmayı hedeflediklerini anlatan Okumuş, şunları kaydetti:
Çalışmalar kapsamında henüz bir iki gün geçmesine rağmen 3 bin ton ürün alımı gerçekleştirdik. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, amacımız çiftçilerimizin ürünlerinin değerlendirildiği tam rekabet piyasa koşullarının oluşmasıdır. Rekabetçi ve verimli bir sistemde çiftçilerimizin ekonomik menfaatleri korumak, kurum olarak en büyük hedeflerimizden biridir. Tarım Kredinin olduğu piyasalar yakından incelendiğinde, çiftçilerimiz için uygun piyasa şartlarının oluştuğu görülmektedir. Bizim piyasalarda olmamız, ürününü satan çiftçinin ürün bedeli hemen tahsil etmesi anlamına gelmektedir. Bunu bilen çiftçilerimiz ürünlerini öncelikle Tarım Kredi Kooperatifine vermek istemektedirler.
Okumuş, çiftçinin ürünlerini Tarım Kredi Kooperatiflerine danışmadan satmamasının uygun olacağını, kooperatiflerin üreticinin emeğinin karşılığını vermek için çaba gösterdiğini anlattı.
Ayçiçeğinin bu yılki fiyatlarının istenilen seviyede olduğunu ifade eden Okumuş, Şu anda üreticilerimizden peşin olarak 1. 24 TL ' ye ayçiçeği alımı yapıyoruz ifadelerini kullandı.
Facebook ' ta Paylaş
04 Ağustos 2011 Perşembe 17:29
 

Benzer Konular