Kavun büyüklüğünde soğan!

2wS7dIxK.jpg
Türkiye nin yerleşim birimi altındaki tek yaylası olma özelliğini taşıyan Karabağlar yaylasında yetişen ürünler normalinden kat kat büyük olması görenleri şaşkına çeviriyor.

Yıllardır tarlasına tütün diken Rahim Aldeniz isimli çiftçi, tütünden para kazanamayınca tarlasına soğan, karpuz ve patates ekti. Bahar ayında ektiği soğan, karpuz ve patatesler gübresiz ve organik olarak yetişirken, karpuzlar 15-25 kilo, soğan ise 750 gram ile 1 kilo arasında.

Gübre ve hormon kullanmadığını belirten çiftçi Rahim Aldeniz, “Daha önce geçimimi tütüncülük yaparak sürdürüyordum.

Tütünden artık para kazanamayınca tarlama değişik sebze ekerek geçimimi sağlıyorum. Ürünlere ilaç vermedim. Bu yıl Tarım İl Müdürlüğü’nden aldığım soğan tohumları normalden kat kat büyük çıktı. Benim gibi aynı tohumu kullananlar küçük. Sadece benim soğanlar beklenenden daha büyük ürün verdi. Pazarda vatandaşların ilgisini çekiyor, lokantacılardan başkası almıyor. Çünkü bir soğanın ağırlığı 750 gram ile 1 kilo arasında. Evlerde yemekte kullanılmaz, çünkü fazla geliyor. Karpuzlar da 15 ila 25 kilo arasında büyüklükte. İlaç kullanmadığım için topraktan kaynaklandığını sanıyorum” dedi.
 

Benzer Konular