Okul çantası, defter ve kitap yerine 3G bağlantılı tablet bilgisayarlar geldi.


[[size=12pt]b]Bu okulda kitap-defter yok[/b][/size]


Ankara'daki bir özel okulda başlatılan 'Öğrence Bulutu' projesi çerçevesinde 3G internet bağlantılı tablet bilgisayar uygulamasıyla eğitimde defter ve kitap ihtiyacı ortadan kalktı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, okulda düzenlenen tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Türkiye için bir ilk olan 'Öğrence Bulutu' projesinin dünya standartlarında olduğunu ifade etti.

Tablet bilgisayardaki uygulamayla öğrenciyi tüketici değil tam tersine üretici haline getirdiklerini belirten Özmen, 'Eğitimi kuvvetlendirerek, öğrenci ve öğretmeni bir araya getirip, okul içinde ve okul dışında çalışan farklı bir ortam yaratıyoruz' dedi.

Özmen, 'Öğrence Bulutu' projesinin içinde worldwide teleskop gibi bir takım uygulamalardan, şarkı bestelemeye kadar pek çok değişik yaratıcı uygulamaların yapılabildiğine işaret etti.

Öğrenci Bulutu'nun çözüm ortaklarından Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da projenin 'dijital eğitim' ve 'akıllı okul' konseptinin bir örneği olduğunu söyledi.

Kocabaş, projeyle hem öğretmenlerin hem öğrencilerin hayatında ciddi bir dönüşümün yaşanacağını vurgulayarak, 'Artık okul çantalarımız yerine tabletlerimiz oluyor' dedi.

Projenin donanım tedarikçisi Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender ise Türkiye'de teknoloji ve öğrencilerin buluşması ve öğrencilerin bu kadar genç yaşta eğitimlerine teknolojiyle devam etmelerinin ve eğitimde kağıt ve kalemin minimum kullanıma indirgenmesinin kendilerinde heyecan yarattığını dile getirdi. Kender, proje kapsamında kullanılacak tablet bilgisayarlara klavye imkanının sunulmasıyla öğrencilerin içerik de oluşturabileceğini kaydetti.

Yüce Okulları
Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Kalınyazgan da 'Öğrence Bulutu' projesinin hayata geçirilmesiyle öğrenci ve öğretmenlerin karşılıklı olarak tablet bilgisayarlar üzerinden çalışacaklarını bildirdi.

Teknolojinin içeriğinin çeşitli eğitim kurumlarınca sağlandığını anlatan Kalınyazgan, projelerinin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile paylaşılıp, bir emsâl teşkil etmesini umduklarını sözlerine ekledi. (AA)
tabsat_b.jpg

http://www.yuce.k12.tr/#/habergetir2.asp?id=10.379
 
Ynt: Okul çantası, defter ve kitap yerine 3G bağlantılı tablet bilgisayarlar geldi.

teknolojinin gözünü seveyim .bizim zamanımızda çantada 5 kilo defter kitap olurdu,paylaşım için teşekkürler
 
Ynt: Okul çantası, defter ve kitap yerine 3G bağlantılı tablet bilgisayarlar geldi.

şarklılı18 link=topic=46730.msg445029#msg445029 date=1316291149' Alıntı:
bunlar şimdi tabletlere canter ı yükleyip derste kapışmasınlar la :D valla tür çocuğu yaparmı yaparlar ;D

kesinlikle pix-*-a boks-*-* tv izleyenden tut face ' e girene kadar herşey olur bende trakkulube girerim )))
 

Ynt: Okul çantası, defter ve kitap yerine 3G bağlantılı tablet bilgisayarlar geldi.

yakında millieğitim bakanlığıda fatih projesi kapsamında 3. Sınıflardan itibaren öğrencilere tablet bilgisayar verecek kitaplar ortadan kalkacak öğrenci bilgisayarı okul hayatı boyunca kullanacak
 
Ynt: Okul çantası, defter ve kitap yerine 3G bağlantılı tablet bilgisayarlar geldi.

SmhGwz link=topic=46730.msg445126#msg445126 date=1316335074' Alıntı:
:D ah ah biz şöle okuyamadık be :D
büyüklerimizin odalarda babalarımız sobalı okullarda biz kanenferli okullarda yeni nesil tabletli bilgisayarlarla okudu
 

Benzer Konular