Angus gerginliği E-5 i kilitledi (Kahrolsun Angus Eylemi)

http://video.mynet.com/habervideo/Angus-gerginligi-E-5-i-kilitledi/1362119/

Angus gerginliği E-5'i kilitledi
Güncelleme : 02 Kasım 2011 15:30 Ataşehir'de E-5 Karayolunu trafiğe kapatan hayvan satıcıları ile sürücü ve polisler arasında tartışma çıktı. Kurbanlık hayvan ithalatı nedeniyle ellerindeki hayvanları satamadıklarını ileri süren kurban satıcıları, E-5 Göztepe mevkiinde 1 saat yolu kapattı. Yolu trafiğe açmak isteyen polis ekipleriyle hayvan satıcıları arasında gerginlik yaşandı. Eylem nedeniyle E-5 karayolunun her iki istikametinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

ARBEDE ÇIKTI, YOL KİLİTLENDİ

Ataşehir Yenisahra’da kurulan hayvan pazarında kurban satışı yapan satıcılar hayvan ithalatı nedeniyle satmak için getirdikleri kurbanlıkların ellerinde kaldığını ileri sürerek eylem yaptı. Yaklaşık 200 kişilik grup, saat 11.00’da E-5 Karayolu Göztepe mevkii Harem istikametinde yolu kesti.






KALASLARLA YOLU KAPATTILAR
Grup yola ağaç parçaları ve kalaslar koyarak yolu tamamen trafiğe kapattı. Çeşitli illerden getirdikleri büyükbaş hayvanların ellerinde kaldığını belirten satıcılar bir an önce sorunlarının çözülmesini istediler. 'Kahrolsun Angus' şeklinde slogan atan hayvan satıcılarından Saffet Kalkancı kendilerine 5 bin 5 yüz liraya malolan bir hayvanın 4 bin liraya satıldığını belirterek “Zararımız çok büyük. Angusların ithal edilmesi nedeniyle bizim hayvanlarımız para etmiyor. 25 hayvan getirdim ancak 2 tanesini satabildim. Et Balık Kurumu bizim hayvanlarımızın kilosuna 10 lira veriyor. 13, 5 liradan bizim hayvanlarımızı alırsa zararımızı kurtarabiliriz. Yetkililer bir an önce bizlerin sorunlarını çözsün' diye konuştu.

Avrupa yakasına hayvanlarını geçirememekten de yakınan Yusuf Tokdemir ise Ordu’dan 50 büyükbaş hayvan getirdiğini belirterek “Hayvanları yaklaşık 8 bin liradan aldım nakliye ve yer parasıyla birlikte 9 bin 5 yüz liraya maloldu, 7 bin liraya satamıyorum. 150 bin lira zararım var' diyerek tepkisini dile getirdi. Bingöl’den büyükbaş hayvan getirin Ahmet Aksoylu ise devletin hayvan ithalatı yaparak üretici ile rakip haline geldiğini belirterek sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. Bazı hayvan satıcıları da Ataşehir belediyesinin kendilerinden 4 bin lira yer parası aldığını ancak hiçbir hizmet vermediklerini tuvalet ihtiyacı için bile yer bulamadıklarını dile getirdiler.

POLİS EKİPLERİYLE ARBEDE YAŞANDI



Yolun kesilmesiyle E-5 karayolunda kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluşurken olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Yolu trafiğe açmak isteyen polis ekipleriyle hayvan satıcıları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Yoldan geçmek isteyen sürücülere de eylemciler tepki gösterdi.

Yolu 1 saat boyunca trafiğe kapatan satıcılar polis müdürlerinin araya girmesiyle yolu tekrar trafiğe açtılar. Hayvan satıcıları sorunlarının çözülmemesi halinde bütün çadırları yakarak eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Trafiğin açılmasının ardından bir saat boyunca beklemek zorunda kalan sürücüler de korna çalarak bu durumu protesto ettiler. Polis ekipleri ikinci bir olaya karşı olay yerinde beklemeye devam ediyor.
 

Benzer Konular