Çakmak gazına 8’inci kurban! ÖNEMLİ KONU


Liseli gencin ciğerinin patlaması sonucu öldüğü tespit edildi

Son yıllarda çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşan çakmak gazı koklama girişimi İstanbul’da 8’inci ölümü de getirdi. Kağıthane’de oturan lise öğrencisi Serdar Pala (15) geçen cumartesi akşamı evden ayrılarak bir arkadaşıyla buluştu. Mahalledeki marketten çakmak gazı alan ve arkadaşıyla gazı çeken Pala, tüp bitince tekrar markete gitti. Bir kutu gaz daha alan liseli genç, oturduğu sokağa doğru ilerlerken daha önce çektiği gazın etkisiyle aniden yere yığıldı. Sokakta bulunan vatandaşların ihbarıyla gelen ambulansla Okmeydanı SSK Hastanesi’ne kaldırılan Pala kurtarılamadı. Pala’nın basınç nedeniyle ciğerlerinin patladığı belirlendi. Pala’nın yakınları ise gaz çektiğini reddederek “Serdar’da gizli kalp varmış. Ondan öldü” dedi.

‘Kolay ulaşılması engellenmeli’

n Çocuk Ergen Erişkin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuran Erengin, çakmak gazının kolay ulaşılabilme ve fiyatının ucuz olması nedeniyle son dönemde çocuklar arasında kullanımının arttığını belirterek şöyle konuştu: Gaza çocukların kolay ulaşması mutlaka engellenmeli. Daha önce yaşanan ölümler üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, bir dizi önlemler aldı. Ancak Serdar Pala’nın bu ölümü Sağlık Bakanlığı’nın önlemlerinin ve denetimlerinin yetersiz olduğunu ortaya koydu.
 
Ynt: Çakmak gazına 8’inci kurban! ÖNEMLİ KONU

KONU ANALARI BABALARI İLGİLENDİYOR.
BİRDE ÇATAPAT OLAYI VAR BASINDA GÖRDÜK ÖLEN ÇOÇUKLARI
çoçuklarımıza sahip çıkmalıyız.sigara ile başlayan tiner ile bali ile alkol ile çakmak gazı ile derken uyuşturucu ve sonuç.
suçlu ve ölüm -asi ve kötü -
ANALAR BABALAR DİKKAT
 
Ynt: Çakmak gazına 8’inci kurban! ÖNEMLİ KONU

Affedersiniz,manyak mı çocuklar çakmak gazı koklanır mı hiç, ölmese ileride neler koklar bunlar.Ölen ölmüş inkar etse ne olacak aile...

Allah rahmet eylesin...
 
Ynt: Çakmak gazına 8’inci kurban! ÖNEMLİ KONU

cahilligin yaşı yoktur.işte çocundan haberi olmayn boş ailer boşlukta kalan çocuklar.bunlar bizim bunları kazanmak varken.öyle agır söylemek çok yersiz.
kırmak çok kolay ya tamiri
üzmek çok kolay ya özürü
suçlu ve suç kazandırmak çok kolay ya temiz kalmak
anne baba olmak işte koşlay degil.....
 
Ynt: Çakmak gazına 8’inci kurban! ÖNEMLİ KONU

Ben ağır birşey söylemedim abi sonuçta yaşıt sayılırız o çocukla.2 yaş fark var aramızda.Etrafımda öyle birşey yapan olsa konuşurum ağır hele yaşıtsak vay haline. ))) Kazanalım tabi ki kaybedelim demiyorum ama bu iş ilk önce aileye düşüyor,saldım çayıra mevlam gayıra hesabı çocuk büyütülmüyor.Gözetmek yanlışında kızmak yerine güzelce anlatmak lazım.Her an ailede takip edemez sonuçta iki ayaklıyız abi iki ayaklıya çoban olmazmış.Birazda çocukta suç var 15 yaşında kendini biliyor artık insan ve yapılmayacak şeyleri de biliyor.Çakmak gazını koklamaması gerektiğini de biliyordur.Benimde sınıfta,okulda arkadaşlarım vardır ilkokulda iken sigara,içki derken ayyaş ayyaş dolaşıyorlar.Kabul etmedikten sonra söylesen ne olacak abi değişen birşey yok.Benden geçer ama ailesinden gelecek en büyük destek.
İlk olarak çocuk bilinci yerinde olacak ne yapıp yapmaması gerektiğini hesap edecek arkadaşları zorluyorsa bile bırakacak onları yanlarına bile uğramayacak.
İkinci olarak aile çocuğa sahip çıkacak hal ve hareketlerinde ne yapıp yapmadığı belli olur zaten yanlışı varsa düzeltilecek çocukta biraz kendini bilecek.
 

Benzer Konular