SÜT DESTEKLEMELERİ YARIN ÜRETİCİ HESAPLARINA YATIRILIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Tunca, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2011 yılına ait üçüncü 3 aylık (Temmuz, Ağustos, Eylül) süt destekleme ödemeleri üreticilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına bugün aktaracaktır. Hayvancılık ve tarım sektörü ülke kalkınması için en önemli adımlardan biridir. Bakanlığın vermiş olduğu desteklemeler ile de çiftçilerimizin hayvancılıkla ilgili faaliyet kapsamları artmaktatır.

2011 yılında 2 kez, birinci dönem (Ocak, Şubat, Mart) ve ikinci dönem (Nisan, Mayıs, Haziran) olmak üzere destekleme ücretleri hükümetimiz tarafından ödendi. Şimdide 3. dönem olan (Temmuz, Ağustos, Eylül) desteklemeleri Çarşamba günü Süt Üretici Birliğine üye olanların hesabına aktarılacak. Üretici, üçüncü 3 aylık süt desteklemesinin 1 litresinde 6 kuruş alacak.” dedi.

Üreticilerin bir an önce Birliğe üye olarak devletin üreticilere sunduğu imkanlardan yararlanmalarını isteyen Tunca, “Üreticimizin üretmiş olduğu çiğ sütü, Bakanlıktan çalışma izni, üretim izni ve süt teşvik kod numarası almış, gıda siciline kayıtlı olan süt işleme tesislerine, fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan üreticilere; Ulusal Süt Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla beher litre çiğ süt için destekleme ödemesi yapılmakta olup üreticilerin aldıkları müstahsil makbuzlarının yanında TÜRKVET kaydından süt ineği olup olmadığı ve inekleriyle bu kadar süt elde edip etmeyeceği de kontrol edildikten sonra destekleme ödemesi yapılmaktadır” dedi.

Süte verilen desteklerin üreticiler için önemi olduğunu belirten Tunca, “Ülkemiz hayvancılığının lokomotifi olan sütün desteklemesi çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü süte verilen destek hayvancılık işletmelerinin günlük masraflarını karşılamasında ve sürdürülebilirlik açısından büyük rol oynamaktadır. Dolayısıyla bu durum çiftçilerimizin bitkisel üretimine de yansımaktadır. Süte verilen destek tarımda verilen desteklemelerin en önemlisidir” diye vurguladı.

Birlik başkanı Tunca, Manisa’daki süt üreticilerinin 2011 yılı 3.döneminde 36 milyon 156 bin 431 litre sütün devlet desteğinden yararlandığını söyledi.
 

Benzer Konular