50 bin liraya çiftleşiyor!


Aygır ‘Caş’ın 14 yavrusu oldu. Yavrularının tanesi 100 bin liraya satıldı. Onlar da katıldıkları yarışlarda tam 4 milyon lira kazandılar. Caş, 10 yılda 18 milyon lira kazandırdı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), Bursa’nın Karacabey ilçesindeki işletmesinde bulunan Arap yarış atı “Caş”, bugüne kadar kazandırdıklarıyla dikkati çekiyor. “Caş”, yavrularının satışı ve bunların katıldığı yarışlardan alınan payla birlikte devlete milyonlarca lira para kazandırdı.

Dünyanın en iyisi

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Uçan, İşletmede yetiştirilen safkan Arap atlarının 9 değişik baba kan hattı ve 38 ana kan hattından üretildiğini dile getiren Uçan, özellikle “Caş”ın sadece TİGEM’in değil, Türkiye ve dünyanın en iyi aygırlarından biri olduğunu vurguladı. Uçan, şöyle konuştu, “Hayatı şampiyonluklarla geçmiş Caş’ın 17 adet ’Grup 1’ birinciliği bulunuyor. Caş’ı, koşu hayatının bitmesinden sonra 2001’de satın aldık. O yıldan bu yana aygır olarak değerlendirilen Caş’ın 140 yavrusu oldu. Bu yavruları, 100 bin liradan satarak, toplamda 14 milyon lira gelir sağladık. Yavrularının katıldığı ve dereceler elde ettiği yarışlardan alınan pay da 4 milyon lirayı geçti. Yavruları hem sahibine hem de bize (pay olarak) para kazandırıyor.”

Önemli yarış atlarından “Kafkaslı”nın, Caş’ın yavrusu olduğunu dile getiren Uçan, bu atın da sahibine milyonlarca lira kazandırdığını söyledi. “Caş”ın paha biçilemez olduğunu ifade eden Uçan, “Özenle bakıyoruz, her şeyiyle yakından ilgileniyoruz. Kısrağını Caş ile çiftleştirmek isteyenler, bunun için 50 bin lira ödüyor. Çünkü, Caş’ın yavrusunun gelecekte koşular kazanacağını, iyi gelir getireceğini biliyorlar” dedi.


191220112021242570242_2.jpg
 

Benzer Konular