Türkiye iki tane F35 savaş uçağı sipariş verdi...


Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterden çıkarılması beklenen F-4 uçaklarının yerine almayı planladığı yeni nesil savaş uçağı F-35'lerden 2 adet sipariş edildi.Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere alınması planlanan ilk 2 adet F-35A uçağının siparişinin verilmesi konusunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gelecek planlarına ilişkin önemli kararlar alındı.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye'nin 1999 yılından itibaren konsorsiyum üyesi olarak katıldığı Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamında, tedarik planında yer alan ve 2015 yılında teslim alınması planlanan ilk 2 adet F-35A uçağının siparişinin verilmesi konusunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı.

Müteakip yıllara ilişkin siparişlerin yine Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından projedeki gelişmelere göre değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının orta irtifa uzun süre havada kalan insansız hava aracı ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen Anka Projesi kapsamında seri üretim fazına ilişkin 10 uçaklık ilk paket için TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi

ÇOK MUHTEŞEM BİR MAKİNA HAYRAN OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.UMARIM DAHA BÜYÜK BİR FİLOMUZ OLUR..ZOR ÖLÜM 4 FİLMİNDEN BİR GÖRÜNTÜ...

very die hard
 
Ynt: Türkiye iki tane F35 savaş uçağı sipariş verdi...

F35 ' ten tam 100 tane alınacaktı. 2 tane sorun çıktı. İlki 10 milyar dolar olan tahmini bedenin birden bira 14 milyar dolara çıkartılması. Üstelik teslimat tarihi de gecikti. İkinci neden ise kaynak kodların verilmemesi.

4 milyarlık ek fatura ve kaynak kod rezilliğinden sonra Ankara projeden ayrılacağını açıklayıp vermiş olduğu (tam hatırlamıyorum ama 100 milyon dolardı galiba) kaporayı yakıp resti çekti.

En son durum buydu. Bi iki tane numune. Test amacı ile istiyorlar. Bu iki tane gelsin, durum netlik kazanır.
 

Benzer Konular