tarım ilaçları ve kanser ilişkisi


ökse otu ile araştırma yaparken süleyman demirel üniversitesinde yapılmış bir araştırma dikkatimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim.Araştırma konusu tarım ilaçlarının (pestisit) kanser belirtilerinden olan kardeş kromatiti değişimi (kkd) ne etkisi araştırılmış.senirkent ilçesine baglı büyük kabaca kasabasından yaşayan sulu tarımla uğraşan aktif olarak ilaçlara maruz kalan gönüllü 30 kişi ve pestisitlere maruz kalmamış 30 kişi üzerinde araştırma yapmışlar. sonuç olarak pestisitlere maruz kalmayan grupda kkd oranı 6,1 iken ,ilaçlara maruz kalanlarda oran 10,4 olmuş. son gruba daha sonra ökse otu ektraktı verilmiş ve degerlerin normal gruba yaklaştığı görülmüş (6.5) ilginç,ökse otu tarım ilaçlarının vucudumuz üzerindeki olumsuz kanserojenik etkilerini gidermek için kullanılabilir
http://www.belgeler.com/blg/v6y/okse-otu-viscum-album-l-nun-kardes-kromatid-degisimi-uzerine-etkisi-the-effects-of-viscum-album-l-on-sister-chromatid-exchange#
 
Ynt: tarım ilaçları ve kanser ilişkisi

teşekürler ben hep bu konuyu dile getirdim.nohut için ve kullnılan ilaçlar için ama beni kimse dinlemdi.halada dinlemiyorlar halbuki kendi hayatları.
%100 dogal nohutum var yemeklik hastalanmıyor.kimyasal dahi kullanılmadan yetişiyor dedim diyorum millet kendi yolunda.
bugün ankrada bir çok yemek şirketi almak için sıraya girdiler.ama YAYLA VE REİS GİDA kabul etmöedi.ne 10 mm olcakmış.benim ki 8 mm olmaz.
sıra marketlerde bunları bağladın mı olay yaygınlaşacak.
neden bilinçsiz ilaç ve üretim yapıyoruz. anlamış degilim.
traktör almaya çekiştirmeye bire biriz....
 
Ynt: tarım ilaçları ve kanser ilişkisi

Halk sağlığını korumakta önemli bir sorumlulukta biz çifçilere düşüyor.ilacın üzerinde yazan son uygulama tarihi ile hasat arasındaki geçmesi gereken zamana dikkat etmek gerekli.bunu denetliyecek bir mekanizma da yok.

herkesin vicdanına kalmış.
antibiyotikli sütleri firmalar almaz ;evlerde kullanılmamalı.peynir yapılıp kasaba pazarında satılmamalı. toplama merkezlerinde antibiyotik çıkan sütler lağıma dökülmeli.üreticiye geri dağıtılmamalı.yada yarı fiyatına küçük mandralara verilmemeli.kul bilmiyorsa Allah biliyor.lütfen dikkat.

gündüz saatlerinde arılara zararlı ilaç atılmamalı.çocuklardan dolu kutular kilit altında,boşlarda yakılmalı.
ilaçlama yaparken kendimize çok dikkat etmeliyiz
 

Tarim ilaclarinin kanserle iliskisi

Tarlaya ilac atmazsan urun alamazsin ancak devlet organik tarima tesvik verecek ki ne ilac ne gubre atican tarlaya iste o zaman eskisi gibi sicak ekmekten misler gibi kokular yayilir simdiki gibi olmaz ekmekte eski tad kalmamis .
 

Benzer Konular