Tohum üreticilerine düşük faizli kredi desteği

Bakanlar Kurulunun, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karar ile yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi ile, sertifikalı tohum, fide ve fidan kullanımına Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Hakkı Şafak Ses, Tohumcular Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde böyle bir sonuca ulaşılmış olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Ses, 'Alınan bu stratejik karardan dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker’in şahsında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgililerine ve Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’a Türk Tohumculuk sektörüne duyarlılık ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu karar yerli tohum, fide, fidan üretimi ile yerli tohum, fide, fidan kullanımını desteklemek açısından büyük önem taşımaktadır. Tohumculuk sektörünün tamamını yakından ilgilendiren bu önemli kararın Türk tohumculuk camiasına ve Türk çiftçisine hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.
 

Benzer Konular