Çiftçiler ucuz traktör istiyor


Geçen yıl dünya traktör satışlarının yüzde 10 büyümeyle 1,4 milyon adede ulaştığı, 2012de ise bu rakamın yüzde 7 artması beklenirken çiftçi ucuz traktör istiyor.
Dünyadaki en büyük 10 traktör üreticisi arasında yer alan Hindistanlı bir firmanın Uluslararası İlişkiler Başkanı Rajiv Wahi, Global Traktör Satın Alam Zirvesi kapsamında geldiği Bursa ' da yaptığı açıklamada, firmalarının 43 yıllık olduğunu söyledi.

Yılda 50 bin traktör üretimiyle dünyadaki diğer büyük üreticilerle rekabet içinde olduklarını ifade eden Wahi, 50 farklı traktör, tarım ve iş makinesi üretimi yaptıklarını anlattı.

İmalatlarının sadece Hindistan ' da olmadığını vurgulayan Wahi, ' ' Bazı parçaların üretimlerini Afrika ' da yapıyoruz. Kamerun, Nijerya ve Mısır ' da üretimlerimiz var. Cezayir ve Arjantin ' de yeni üretim hatları kuruyoruz. Bu traktör üretim hatlarıyla birlikte yıllık kapasitemiz bu yıl 60 bine, birkaç yıl içinde ise 80 bin adede çıkacak ' ' dedi.

Wahi, Avrupa standartlarında üretim yaptıklarını dile getirerek, Hırvatistan, İspanya, Romanya gibi Avrupa ' nın da içinde yer aldığı 70 ülkeye ihracatlarının olduğunu bildirdi.

Dünya traktör pazarında Hindistan ' ın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Wahi, şöyle devam etti:

' ' Dünya traktör üretiminin yüzde 45 ' ini Hindistan gerçekleştiriyor. Dünyanın en büyük traktör üreticisi Hindistan. Dünya traktör pazarı tarım alanları ve üretimi genişledikçe büyümesini sürdürüyor. Dünya traktör satışları, 2011 ' de önceki yıla oranla yüzde 10 büyüyerek, 1,4 milyon adede ulaştı. Bu yıl ise beklenti, yüzde 7 civarında büyüme. 2012 sonunda satışların 1,5 milyon adede göreceği tahmin ediliyor. Şubat ayı sonunda ulaşılan satışlara bakılırsa bu rakama ulaşılacak. ' '

Çiftçiler ucuz traktör istiyor

Wahi, dünya traktör parkının 10 milyon adedin üzerine çıktığını belirterek, ' ' Her 10 yılda bir traktörlerin değişmesi gerekiyor. Bunların ne kadarı eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış bilmiyoruz. Ancak daha modernize traktörlerin kullanılması gerekiyor. Rekabet çok sert. Romanya, Sırbistan ve Polonya gibi birçok ülkede modernizasyonu takip edemeyen firmalar kapanıyor ' ' dedi.

Çiftçilerin taleplerinin de bu rekabette ve pazarda önemli olduğunu dile getiren Wahi, şunları kaydetti:

' ' Biz birkaç yıldır yüzde 20 ' lik büyüme sağlıyoruz. Bunda çiftçinin isteklerini takip etmemizin büyük rolü var. Yüksek teknoloji ve kaliteyi her çiftçi istiyor, ama en önemlisi fiyatlar. Uygun fiyatlar çok önemli. Çiftçilere yönelik yapılan üretimlerde fiyat büyük önem taşıyor. Tarlada konforu fazla düşünen çiftçi yok. Zaten bu bir iş makinesi. Ticari araç olduğu için amaç çiftçinin para kazanması. Otomobildeki gibi lüks detayları isteyen çiftçi sayısı azalıyor. Çünkü bunlar, fiyatı artırıyor. Çiftçi maliyetini düşürmenin peşinde. Maliyeti düşürmek için de tarım makinelerinde yüksek fiyattan kaçıyorlar.
 
Ynt: Çiftçiler ucuz traktör istiyor

katılıyorum traktörler daha pahalıla$sa sorun değil .. sonucta 1 kere alınıyo .. ama mazot gübre sürekli alınan bi$ey .. gübredende geçtim mazotu gemiciklere yatcıklara verdikleri gibi verseler oda yeterli ..
 

Benzer Konular