Türk bayrağına çirkin saldırı

18.02.2011
6,058
1,598
sivas

Ankara ile Bağdat arasındaki 'Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi' nedeniyle başlayan kriz nedeniyle Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Basra ' da Türkiye ' ye karşı protesto gösterisi yapıldı.

TÜRK BAYRAKLARI ÇİĞNENDİ

300 kişilik bir grup Türk Başkonsolosluğu ' nun önünde Türkiye aleyhine sloganlar attı, ellerinde bulunan Türk bayraklarını yırtıp çiğnedi.

BOYKOT ÇAĞRISI

Basra Başkonsolosluğu ' ndan edinilen bilgiye göre ilk protesto gösterisi 9 Mayıs ' ta yapılmıştı. Dün yapılan protesto gösterisine de daha kalabalık bir grup katıldı. Eylemde, Türkiye ' nin Haşimi ' yi 15 gün içinde iade etmemesi durumunda Türk mallarının boykot edileceği öne sürüldü. Şii göstericiler 'Türkiye, Sünni Haşimi ' yi destekliyor. Şiiler bundan rahatsız' sloganları da attı. Haşimi ' nin terörist olduğunu da savunan Şii göstericiler, 'Türkiye, Haşimi ' ye sahip çıkıyor. Türkiye ' nin Sünni gündemi mi var' diye sordu. Protesto sırasında dağıtılan broşürlerde de, 'Türkiye ' ye hayır', 'Boykot kapıda' yazdığı öğrenildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak gösteriyi kınadı. Açıklamada, 'Bazı kendini bilmez çevrelerce maniple edildiği aşikâr gösteride Türk bayrağına karşı gerçekleştirilen çirkin davranışın şiddet ve nefretle' kınandığı ifade edildi.
 

Benzer Konular