Gül çiçeği alımı başladı

23.04.2009
14,004
23,992
35
Bilecik
Gül çiçeği alımı başladı -GÜLBİRLİK Genel Müdürü Çelik: - ' ' Üreticilerimizin teslim ettikleri ürünlerine kilogram başına net 2 lira ön ödeme yapacağız ' '

ISPARTA (A.A) - Merkezi Isparta ' da bulunan Gül, Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), gül çiçeği alım kampanyasına Kılıç beldesindeki tesislerinde başladı.

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, törende yaptığı konuşmada, bu sezon 2 bin ton gül çiçeği almayı hedeflediklerini belirterek, alım fiyatının daha sonra açıklanacağını, ama fiyatların geçen yılın altında kalmayacağını söyledi.
Kapasiteleri kadar alım yapacaklarını ifade eden Çelik, ' ' 2012 gül çiçeği alım kampanyasını tesislerimizde başlattık. Bol ve bereketli bir yıl geçmesini dileriz. Üreticimizin yüzü gülecektir. Bu yıl 10 Haziran ' dan itibaren bölgelerde kampanya başlama sürecini de dikkate alarak, üreticilerimizin teslim ettikleri ürünlerine kilogram başına net 2 lira ön ödeme yapacağız ' ' dedi.
Çelik, 2012 yılı gül çiçeği kampanyasının hava şartları nedeniyle gecikmeli olarak başladığını, bu nedenle resmi açılışı bugüne kadar beklemek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Beklentilerin geçen yılın üzerinde rekolte gerçekleşmesi olduğunu anlatan Çelik, geçen yıl 6 bin 500 ton civarında gül çiçeği alındığını, bu yıl rakamın 7 bin ile 7 bin 500 ton civarında olacağını tahmin ettiklerini ifade etti.
Pazarda sıkıntı yaşamayacaklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

' ' Ancak her şeye rağmen tedbirli olmak gerekiyor. Çok fevri çıkışlardan, sektörün geleceğini sabote edecek, teminatını ortadan kaldıracak olan tutum ve davranışlardan kaçınılması gerekiyor. GÜLBİRLİK çok güçlü bir kuruluş. Dolayısıyla üretici ortaklarının menfaatlerini korumak ve onların lehine kararlar almak asli görevimiz. Ortaklarımıza en iyi fiyatı verebilmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. ' '

Çelik, gül yağı fiyatlarının kesin olarak netleşmesinin ardından gül çiçeği için üreticilere en iyi fiyatı vermek için gayret sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gül çiçeği alımı, dua okunması ve kurban kesimiyle başladı. Daha sonra üreticiler tarafından getirilen gül çiçekleri tesislerde işlenmeye alındı.

Öte yandan GÜLBİRLİK, geçen yıl gül çiçeğini 2 lira 25 kuruştan almıştı.
 

Benzer Konular