Silifke Yaylalarında Domatese Alternatif Çilek Ekildi

23.04.2009
13,999
23,983
35
Bilecik
Mersin ' in Silifke ilçesinde ilk defa yayla köylerinde çilek yetiştiriciliği yapılmaya başlandı.

Silifke ilçesinde serada çilek yetiştiriciliği ve serada topraksız çilek yetiştiriciliğinden sonra yayla köylerinde de ilk defa çilek üretimi yapıldı. Keşlitürkmenli köyünde ilk defa toplam 15 dekar alanda çilek yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Keşilitürkmenli köylülerinden Yemliha Eerdem, Hasan Eerdem, Ali Eker, Mehmet Topçu ve Fatih Topçu ' nun yaptığı çilek tarlalarında kaliteli verim alındı.

Keşlitürkmenli köyü muhtarı Rasim Dölek köylerinde daha çok yazlık ve güzlük domates yetiştiriciliğinin yapıldığını belirterek çiftçilerimiz alternatif ürün olarak çilek ekmeye başladı. Çilek bölgemize uyum sağladı, güzel ve kaliteli verim verdiğini ifade etti.

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, 'Ülkemizde en fazla çilek yetiştiriciliği yapılan ilçe Silifke ' dir. İlçemiz ayrıca 11 tane soğuk hava deposu ve paketleme tesisi ile çilek ihracatımızın yüzde 60-70 ' ini ilçemizden gerçekleşmekte, 3 bin civarında ailemiz geçimini çilekten kazanmaktadır.

Keşlitürkmenli köyümüzün rakımının yüksekliği ve topraklarının verimli ve az kullanılmasından dolayı çilek meyveleri harika bir lezzet ve aromaya sahip olmakta, yayla köylerimizde önümüzdeki yıllarda çileğin domatese alternatif olacağını düşünüyoruz' dedi.

MERSİN (İHA)

Ekleme Tarihi
04.06.2012