Bağcılar’da kiraz dalından yenecek

23.04.2009
14,006
24,003
35
Bilecik
İSTANBUL (CİHAN)- Bağcılar Belediyesi Kiraz Bahçesi’nde kirazlar oldu. Kirazlı Mahallesi’ndeki Kiraz Bahçesi yarın düzenlenecek programla pikniğe açılacak.

Mahalle sakinleri, dalından kiraz yiyerek unutulan bir nostaljiyi yeniden yaşayacak.
Bağcılar Belediyesi Kiraz Bahçesi’nde kirazlar olgunlaştı. Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde oluşturduğu Kiraz Bahçesi’nde kirazlar olgunlaştı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle sakinlerinin katılımı ile yarın Kiraz Bahçesi sezon açılışı yapılacak.
Bağcılar’ı ismine uygun olarak Nostalji Bahçeleri ile donattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Üzüm Bağı ile başlattığımız projemizin ikincisi Kiraz Bahçesi olmuştu. Daha sonra Kayısı ve Kestane Bahçelerimizi halkımızın hizmetine sunduk. Kiraz Bahçemizde kirazlar olgunlaştı ve yarın açılışını yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.
Bağcılarlılara bir nostaljiyi yaşatmak için Nostalji Bahçeleri Projesi’ni başlattıklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, hedeflerinin her mahalleye bir meyve bahçesi açmak olduğunu söyledi. 80’e yakın kiraz ağacının bulunduğu Kiraz Bahçesi yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu.

CİHAN

Ekleme Tarihi
07.06.2012
 

Benzer Konular