'İMKANI OLAN ÇİFTÇİ, BUĞDAYINI ELİNDE TUTSUN'

23.04.2009
14,006
24,003
35
Bilecik

OSMANİYE (İHA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası (OZO) Başkanı Bahadır Sezgin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkladığı buğday alım fiyatının çiftçinin beklentisinin altında kaldığını söyledi.

Sezgin, bakanlığın buğday alım fiyatı olarak açıkladığı ton başına 665 lirayı bu yıl ki rekolte düşüklüğünden dolayı beklentinin altında olarak değerlendirdi. Sezgin, “Son 2 yılda buğday rekoltesinin yüksek olmasından dolayı çiftçimiz fiyatın düşük olmasının eksikliğini hissetmiyordu. Ancak buğdayda rekolte bu yıl çok çok düşük. Buğday, başak oluşum döneminde yağmur alamadı. İklimin de uygun gitmeyişi normalde dönüme 500-600 kg mahsul alınan tarlalarda 300-350 kg ürün alındı. Hasat, istediğimiz ve beklediğimiz gibi değil. Alım fiyatlarının üretim düşüklüğü göz alınarak, en azından kiloda 70 kuruşun altında olmamasını istiyorduk. Fakat öyle olmadı. Açıklanan fiyat çiftçinin beklentisinin altında kaldı. Alım fiyatlarının biraz daha yüksek olması gerekiyordu. Allah’tan daha da düşük açıklanmadı” dedi.

Türkiye’nin yıllık buğday üretiminin 20 milyon ton olduğunu söyleyen Bahadır Sezgin, bu yıl verim düşüklüğünden dolayı yıllık üretimin 16 milyon ton beklendiğini de açıkladı. “4 milyon ton üretim açığı var” diyen Sezgin, imkanı olan çiftçinin buğdayı elinde tutmasını da tavsiye etti.

Ekleme Tarihi
22.06.2012
 
Ynt: 'İMKANI OLAN ÇİFTÇİ, BUĞDAYINI ELİNDE TUTSUN'

Evet bu sene alıcılarda nazlı biraz buğdayın kıtlığına rağmen. Geçen yıl 68 krş a cumhuriyet sattık aşurelik bu yıl 60 krş o da hatıra binaen 26 ton mal aldı sadece. Kalanı yemliğe giti 57 krş ' a.
 

Benzer Konular