Ankara’nın filosu doğalgazlı MAN otobüslerle güçleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ' ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla filosunu çevre dostu MAN doğalgazlı otobüslerle genişletiyor. Avrupa ' nın en çevreci araç filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki 1090 doğalgazlı araca; engelli asansörlü, klimalı ve kameralı 250 MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüs daha ekliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu ' nda düzenlenen imza törenine, Başkan Melih Gökçek ' in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı K.Tuncay Bekiroğlu katıldı. Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelişen teknoloji ve Başkentlilerin ihtiyaçları doğrultusunda otobüs filosunu sürekli yenilediklerini belirtti.

Dünya fiyatlarının altında doğalgazlı ve çevreci otobüsler

Konuşmasında toplu taşımanın önemine vurgu yapan Başkan Gökçek, “İnsanları toplu taşımaya yönlendirmemiz çok önemli. Dünyanın en yeşil, temiz filosu Ankara’da bulunuyor. 1090 adet MAN doğalgazlı otobüsümüz vardı. Attığımız imza ile bu rakama 250 adet daha eklenecek ve toplam 1340 adet olacak. Ayrıca otobüsün markasının MAN olması beni şu açıdan mutlu ediyor. Biz sanayinin Ankara ' da gelişmesini istiyoruz. MAN fabrikası da Ankara ' da. Dolayısıyla bunlar Ankara ' da imal ediliyor. Vermiş olduğumuz paranın ciddi bir kısmı da netice itibariyle Ankara ' da kalıyor ve bu da bizi memnun ediyor” şeklinde konuştu.

Araçların iki yıl boyunca bakımlarının MAN tarafından gerçekleştirilecek olmasının belediye açısından büyük kazanç olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Bu giderler için ayrı bir ücret ödemeyeceğiz. Bu da belediye için ciddi bir avantaj olarak ortaya çıkacak” dedi.

Doğalgazlı MAN otobüsler büyük katkı sağlayacak

İmza töreninde konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı K.Tuncay Bekiroğlu ise bir Ankaralı olarak Başkent’in son 15 yıldaki büyük gelişimine şahitlik ettiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ' e Ankara’mızı dünyanın en güzel başkentlerinden biri haline getirdiği için en derin şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Dünyanın en büyük ağır araç üreticilerinden biri olan MAN Otobüs üretim üssü olarak Türkiye’yi ama daha özelde Ankara’mızı seçti. Bugün Ankara’daki tesislerimizde ürettiğimiz otobüsler dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Aynı zamanda yan sanayisi ile birlikte yaklaşık 10 bin aileye de ekmek kapısı oluşturuyor” dedi.

MAN‘ın Ankara tesislerinde daha önce üretilen Türkiye’nin ilk doğalgazlı otobüslerinin başkentlilerin hizmetinde olduğunu hatırlatan Bekiroğlu, “Bu ürettiğimiz otobüslerin tamamı en son doğalgaz teknolojisine sahip. Dolayısıyla Ankara’nın hava kirliliği sorununa bir çözüm oluşturmuş aynı zamanda işletme ekonomisi ile de Ankara Belediyesi’ne ciddi bir katkı sağlamıştır. Ankaralılar için körüklü, doğalgazlı, klimalı, engelli platformu, alçak tabanlı 250 adet otobüsü yine Ankara tesislerimizde Ankaralıların hizmetine sunacağız” dedi.
pm_tr_Ankara_nn_filosu_doalgazl_MAN_otobueslerle_gueleniyor.JPG
 
Ynt: Ankara’nın filosu doğalgazlı MAN otobüslerle güçleniyor

4 senelik lise hayatımın yarısı 87 model ' İkarus ' larda geçti.531 nolu otobüsler.Saat başı kalkar.Şehirler arası otobüsler bile saatte en az 2-3 kere kalkar.Kışın biraz soğuk oluyodu ama yazın heryeri açık olduğu için serin oluyodu :) Sesine duyan 140 ı görür der ama 70-80 yapar. Milli bayramlarda doğalgazlı MAN lardan verirler.Saatlerde biraz sıklaşır.Şimdi üniversite kazanıp Konya ya gidiyoruz.Gerçi 250 otobüsten biri 531e düşer mi bilmem ama :) Uzun lafın kısası gençlik baharım İkarus larda soldu :)
 
Ynt: Ankara’nın filosu doğalgazlı MAN otobüslerle güçleniyor

zaten bikaç yıldır yarıdan fazlası doğalgazlı ve klimalı olmuştu,Ayrıca bunların yakıtı acayip düşükmüş kuzenim şoför diğer dizel olanlarin yarısı kadarını bile yakamıyor diyodu..
 

Benzer Konular