ET VE SÜTE BAŞBAKAN ERDOĞON EL ATACAKMIŞ


Et ve süte Başbakan Erdoğan el atacak




Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın et ve süte müdahale kurumu kurulmasıyla ilgileneceğini ve miras hukuku konusundaki değişikliğin arkasında olduğunu bildirdiğini aktardı.


Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Erdoğan ' a ' ' Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri ' ' ile ilgili rapor sunduğunu kaydeden Bayraktar, görüşmenin iyi sonuçlar doğuracağının altını çizdi.

Sektörün, et ve süte müdahale kurumu kurulması ve miras hukukuna ilişkin iki önemli sorunu olduğunu bildiren Bayraktar, şöyle devam etti:

' ' TZOB olarak beklentimiz, Et ve Balık Kurumu bünyesinde oluşturulması düşünülen bu kurumun kuruluş çalışmalarının tamamlanıp, bir an önce faaliyete geçirilmesidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ' nın miras hukuku konusundaki çalışmalarının yeterince destek bulamadığını görmekteyiz. Bakanlığın bu konuda Başbakanlığın desteğine ihtiyacı var. TZOB olarak, miras hukuku ve arazi toplulaştırmasıyla ilgili her türlü çalışmayı sonuna kadar destekliyoruz. Başbakan Erdoğan da et ve süte müdahale kurumuyla ilgileneceğini, miras hukuku konusundaki değişikliğin de arkasında olduğunu bildirdi. ' '

-Diğer konular-

Şemsi Bayraktar, Başbakan Erdoğan ' a, tarımsal destekler ve girdiler, lisanslı depoculuk, fındık, buğday, pamuk, çay, baklagiller, zeytin ve zeytinyağı, narenciye, yaş meyve sebze, patates, domates, tarımsal kredi kullanımı, borç erteleme, canlı hayvan ve et ithalatı, okul sütü programı, kaba yem sıkıntısı, elektrik borçları, tohumculuk, tarımsal mücadele, tabii afetler ve tarım sigortası, kadın çiftçiler, tarım sigortalıları ve sosyal güvenlik, tarımsal örgütlenme konularında sorunları ve çözüm önerilerini aktardığını da kaydetti.

Son günlerde meydana gelen aşırı yağışların verdiği zararlar konusunda da Erdoğan ' ı bilgilendirdiğini ifade eden Bayraktar, üreticilerin ihtiyaç duyacağı finansmanın karşılanabilmesi bakımından da kredi veren kuruluşlarca gereken kolaylığın sağlanması, borçların ertelenmesi, çiftçinin zararının karşılanması konusundaki taleplerini dile getirdiğini bildirdi.
 
Ynt: ET VE SÜTE BAŞBAKAN ERDOĞON EL ATACAKMIŞ

Ülkemizde her konunun sonucunu Başbakan mı belirleyecek?
Devleti yönetmek bir ekip işi değil mi?
Öyle olacak ise;
Bakanlara, Milletvekillerine, Genel Müdürlere, Daire Başkanlarına, Mühendislere vs. ne gerek var.
Tarımda ve hayvancılıkta ilgili birimler çalışmıyor mu?
Veya başka bir konuda da.
 
Ynt: ET VE SÜTE BAŞBAKAN ERDOĞON EL ATACAKMIŞ

Hatırlarmısız,
Domuz gıribinde, sağlıkta en yetkili ağız olan Sağlık Bakanı, aşının mutlak olunması gerektiğini günlerce tekrarladı.
Son sözü yine 'Başbakan' söyledi.
Aşı olmayacağım.
O zaman Sağlık Bakanlığı gibi bir Bakanlığa va Bakana ihtiyaç var mı?
Ya da şimdi olduğu gibi et ve sütte Tarım Bakanlığı gibi bir Bakanlığa va Bakana ihtiyaç var mı?
 
Ynt: ET VE SÜTE BAŞBAKAN ERDOĞON EL ATACAKMIŞ

hacimmet link=topic=60848.msg674123#msg674123 date=1356668720' Alıntı:
İnşallah öngördüklerini yaparlar süt ve ette üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde taban fiyat koymaları lazım
Kesinlikle katılıyorum,bizi sanayicinin kucağına bırakmak yerine mesela süt için konuşursak,süt primlerini şu kadar kuruş demek yerine,sütte taban fiyat 80krş 90 krş vs neyse artık açıklayıp,süt düştüğü zamanlar aradaki farkı prim olarak devlet verirse zaten problemler ardı arkasına çözülecek.İnekler kesime gitmeyecek,haliyle kesilen hayvan azalıp et de değerlenecek.Aynı şey et için de geçerli olmalı tabi.300 lira besi desteği vermektense böyle birşey yapılsa,zaten piyasdaki dalgalanmalar 1-2 liraya düşer,o da besi desteğiyle hemen hemen kafa kafaya gelir.
 

Benzer Konular