+ Konuya Cevap Yaz
12 sonuçtan 1 ile 12 arası gösteriliyor
  1. #1

    Üyelik Tarihi
    18 Mayıs 2009
    Şehir
    Denizli
    Yaş
    39
    Mesajlar
    6,623
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Facebook'ta vahim bir paylaşım...




    http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=4912687252075&set=a.4517303127719.2 180858.1144970371&type=1&theater

    YAZILANLARIN DOĞRU OLMAMASI DILEĞİYLE


    ARKADASLAR YAZIDA HANGI FIRMALARIN VE RESTORANTLARIN DOMUZ ETIYLE ALAKALARI VAR HEPSIDE BELGELI
    Türkiyede üretilen 3 milyon kg domuz eti hangi müslümanın midesi...ne gidiyor ?
    Müslüman hükümetimiz müslüman seçmenine domuz etini niye layık görüyor ?
    SUCUK,SALAM,SOSİS,FASTFOOD,PİZZA YERKEN BİRDAHA DÜŞÜNÜN...
    VEYA HİÇ DÜŞÜNMEYİN AFİYET OLSUN
    ''Lütfen sonuna kadar okuyun, neler öğrendiğinize hayret edeceksiniz ! ' '
    İstanbul Gaziosmanpaşa Hacımaşlı Köyü Domuz Çiftliği ' nin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı ' na akıyor. Baraj, 10 milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.

    Türkiye ' deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarinda et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere ' kıyma ' seklinde satılıyor. Domuz etini Salam, sosis ve sucuk olarak da piyasaya sürmek en çok kullanılan yöntem.

    Peki neden domuz?

    Türk yemek kültürüne aykırı ve en önemlisi ' Dinen yasak olmasına, rağmen neden domuz cazip bir konu? '

    Çünkü domuz yetistiriciligi çok kârli bir iş.Domuz üretken bir hayvan.Cinslerine ve yaşına göre yılda 1, 2, bazen de 3 kez; ve her batında da 15-20 ' ye kadar varan yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yılda 2 kez doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor!

    Normal şartlarda evcil bir domuzun % 30 ' u yağ olarak ayrılabilmekte iken; bu rakam bazen % 50 ' yi bulabiliyor. Yani 150 kg ' lik bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da Dana ya da Koyuna göre tercih edilmesinde çok önemli bir etken.

    Beslenmesi çok kolay, cam dışında -leş dahil- her şeyi hatta kendi pisliğini bile yiyebiliyor. Her domuz ortalama 80-100 kiloya ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor.

    Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul!? Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye ' de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor.

    Türkiye ' deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1 ile 3.5 Türk lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak Kıyma, Sucuk, Salam ve Sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından İsmail Türk ' ün verdigi bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük otellere, yemek fabrikalarina kiyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor.

    Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak 5 firma domuz satın alıyor: 1-Çerkezo, 2-Polonez, 3-Nuta, 4-Namet ve 5-Sütte ...

    1. Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı zamanda Teşvikiye ' deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor. (ki bu firmanin bir de 'TADET' adı altında otellere ürün sattığı bir markası daha bulunuyor... ) Ayn zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir mağazalarda satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO...

    2- Ayazağa daki Çerkezo ' nun hemen yanında üretim yapan SÜTTE firmasi da salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor. Ancak bilinen bu firmalar ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde piyasaya sürüyor. Daha önce Sütte olarak piyasaya sürülen domuz mamulleri son dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fast food zincirlerinden Little Caesar ' s Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri et mamullerini SÜTTE firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor!!!

    3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip MIGROS ' larda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana etinden ürünler imal ettigini iddia ediyor.

    ' Peki ya bunlar göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma müdürleri aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını da biliyorlar mı sizce? '

    POLONEZ ' in ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör MIGROS ' tur . O dönem Migros ' un et mamülleri satın almasında olan (Şu an oyuncak reyonunda Satın Almacılık yapan) Coşkun Bey ' in büyük paralar karşılığında POLONEZ ' le işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzlari bizlere yediren kişi olduğunu biliyor muydunuz?

    Peki ya
    Migros ' ta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay sonunda POLONEZ ' in sahibi MUSTAFA AKKAS Bey ' den (veya Satış Müdürü sıfatı ile çalışan ALİ ÖZYAVAŞ ' tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et mamulleri üzerinden ) aldıklarını biliyor muydunuz?
    Peki
    METRO GROS MARKETLER ' in (Su anki değil bir önceki) satın almacılığını yapan kişinin Şu an BAGDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü Restoranları ' nın sahibi olduğunu biliyor muydunuz?

    Peki Izmir ' in kalesi olarak görülen KiPA Marketler ' in satın almacılğını yapan bayanın Polonez ' in resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?

    PEKİ AMERİKAN FAST FOOD ZİNCİRİ
    DOMINO ' S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ
    DR. OETKER PİZZALARIN İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

    PEKİ GIMA MARKALI ve PİYASALARDA SATILAN 'OPI' MARKALI ÜRÜNLERİ POLONEZ ' İN ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

    ' Peki, sizce Türkiye de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır? '

    4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki - Herşey dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi... Ee tabi yabancı turistlerin yanında yerli turistler de güme gidiyor! Bu firmalar özellikle Büyük Alışveriş Merkezlerinde ayrı bir stant açıyorlar. Ancak Küçük Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına varmadan domuz ürünlerini satın alabiliyor . Üstelik işin ilginç tarafi bu firma Şimdi de firma tanıtım cd ' si hazırlamış Carrefour gibi büyük hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor. Ama 7 TEPE SOSİS hafta sonları marketlerde KDV dahil 2.900 TL ye satılıyor.

    Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde 'hayvan küspesi' gibi lafını bile etmek istemedigimiz katkılar kullanıyorlar ... Domuz hammaddeli salam ve sosislerin kesiminin yapılıp piyasaya sürüldüğü bir başka yer de NUTA ' nın üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere ' deki imalathane. ('IDEAL' markali salam sosis imalatçısı )

    5- NAMET ünlü EMİNÖNÜ HASIRCILAR ÇARŞISININ İÇİNDE yıllardır tanınan NAMLI PASTIRMACI ' nin modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri BAYRAMPAŞA MEGACENTER (GIDA HALİ) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24 saati çalıştıklarını düşünürseniz-70 tonu geçemeyecek olan bu imalathanede NAMET ayda tam 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor!!!

    Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yaptırıp üzerine ' %100 NAMET KALİTESİ ' bastıktan sonra (üretim yeri olarak BAYRAMPAŞA ' daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar.

    Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZ ' in uyguladığı benzer taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim yaparak gururla ülkemizi temsil ediyor!..

    Peki,Cem YILMAZ ' ın dedigi gibi janjanlı ambalaja sahip NAMLI pastırmaları ' nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa Kardeşlerin aynı zamanda Çorlu ' daki domuz çiftliklerinin yarı hissesine sahip olduklarını da biliyor muydunuz?

    2000 yılında patlak vermiş olan kaçak Buffalo (Yaban Öküzü) etlerinin de NAMLI pastırmaları ' nın sahipleri olan Engin & Esen Mepa Kardeşler tarafindan getirildiğini hatta Bayrampaşa ' daki imalathanelerinin Gazetecilerin ve Kameralarin gözü önünde basıldığını, Engin Mepa ' nin Show TV ' ye, o dönemin 1 trilyon lirayı kendi elleriyle hediye ettiğini, sonra da Milliyet, Hürriyet ve Sabah gazetelerine verdikleri dev ilanlarla TÜM OLANLARIve BASKINLARI yalanladıklarını biliyor muydunuz?

    NAMLI Pastırmalarının hem % 5 hissesine sahip olan, hem de İmalat Müdürlüğünü yapan 'Muzaffer ....' adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi ile Bağcılar semtinde açmış olduğu imalathanede At ve Eşek etinden yaptığı pastırmaları dilimleyerek Zincir Marketlere sattıklarını biliyor muydunuz?

    2004 yılında da Uğur DÜNDAR ekibi tarafından BASILARAK ekranlarda gösterildiğini hatırlayabildiniz mi?

    Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor! Bu noktada tüketicinin yapması gereken şeyi Çevre Saglık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi

    Müdürü İrfan YILMAZ özetliyor:

    ' - Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor. ' ' Kısacası ne yediğinize dikkat edin. Çok emin olmadığınız ve bilmediğiniz markaların ambalaj güzelligine kanmayın. ' Ömer KIZILIRMAK TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve Kalibrasyon Birim AmiriDevamını Gör

  2. #2

    Üyelik Tarihi
    30 Nisan 2010
    Şehir
    ERZURUM
    Yaş
    27
    Mesajlar
    733
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    ya gidin işize midem bulandı

  3. #3

    Üyelik Tarihi
    18 Mayıs 2009
    Şehir
    Denizli
    Yaş
    39
    Mesajlar
    6,623
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    işin dini,ahlaki ve sağlık yönleri hepsi kendi başına ayrı bir konu.peki ya bizim ürettiğimiz helal etler neden para etmiyor.neden hep zarardayız şimdi anlaşılıyor.

  4. #4
    Barış UZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    05 Mart 2009
    Şehir
    Ankara
    Yaş
    26
    Mesajlar
    5,930
    Adı geçen
    5 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    pc başında tıkınıyodum iştahın kaçtı valla. Biz marketten falan asla et sucuk gibi şeyler almayız senelerdir tanıdığımız kasaptan alırız veya 1 2 tanıdıkla ortak kuzu dana fln alır kestirip ondan kıyma sucuk yaparız. bence en iyisi böyle yapmak yoksa dışarıdan alınanların neler olduğu ortada...

  5. #5

    Üyelik Tarihi
    07 Eylül 2011
    Şehir
    Nevşehir -Kırşehir
    Yaş
    44
    Mesajlar
    5,257
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    ali bey paylaşım için teşekkürler.
    müslümanım diye salya sümük birbirine karışıp orda burda anıranların canına değsin.
    güzel ülkemizde olan güzel şeyler bu olsa gerek.
    allahtan iyi kötü kapımda varda et,suçuk gibi şeylere para vermiyom.
    ama sade etle sucukla kalmıyoki bu karışım.
    allaha havale ediyom ben .

  6. #6

    Üyelik Tarihi
    23 Mart 2011
    Şehir
    SİVAS
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,209
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    hal böyleyse gerçekten içler acısı, duyardık hep domuz çiftliklerini demekki tamamı dışarı gitmiyormuş,içerdede tüketime sunuluyormuş...
    çok şükür yıllardır kendi ürettiğimiz dana veya küçükbaşdan yılda bikaç kez kesip, sucuğumuzu dahi evyapımı tüketiriz.
    zaten yıllar önce zararlarının farkına varıp,hiç fastfood veya salam sosis tüketmiyoruz.
    et ürünlerini tanıdığınız kasaplardan almalısınız.
    Allah şehir ortamında yaşayıp hazır gıda tüketenlere yardım eder inşllh...

  7. #7

    Üyelik Tarihi
    26 Ekim 2008
    Şehir
    Isparta
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,830
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    Az evvel facebook ta birader paylaşmış okuyordum, büyük marka dememek lazım en sağlam bildik tanıdık kasap yada koyunu kuzuyu kendin kesmek.

  8. #8

    Üyelik Tarihi
    17 Şubat 2011
    Şehir
    sivas
    Yaş
    35
    Mesajlar
    4,668
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    E

  9. #9
    ranger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    21 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Yaş
    28
    Mesajlar
    5,278
    Adı geçen
    3 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    Valla midem bulandı

  10. #10
    ismail_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    17 Ekim 2010
    Şehir
    Çanakkale - Biga KARABİGA kasabası
    Yaş
    46
    Mesajlar
    4,568
    Adı geçen
    5 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    Malesef insan oğlu çiğ süt emmiş para için yapar . Paylaşıma teşekkürler. Bizde dana kuzu yetiştirelim diye cabalayıp duruyoruz . Yanlış iş yapıyoruz galiba.

  11. #11

    Üyelik Tarihi
    01 Ekim 2012
    Yaş
    28
    Mesajlar
    3,066
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    Lokantada çalışırken sordum peynirciye hangi markada katkı var diye. Cevabı aynen böyleydi : Hangisinde yokki ?


  12. #12

    Üyelik Tarihi
    23 Aralık 2012
    Şehir
    Isparta/Eğirdir
    Yaş
    19
    Mesajlar
    142
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu

    Ynt: Facebook'ta vahim bir paylaşım...



    YAZIK ÇOK YAZIK!!!

+ Konuya Cevap Yaz

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. LS lerin vahim halleri... (Sorun Çözüldü)
    Konu Sahibi arapörenli Forum Fotoğraflar (Çekimler)
    Cevap: 44
    Son Mesaj : 13.Mart.2015, 22:00
  2. durum vahim gibi
    Konu Sahibi köylü Forum Çiftçi Muhabbetleri
    Cevap: 23
    Son Mesaj : 28.Aralık.2013, 13:53
  3. Erkunt Traktör Facebook Sayfamız Kapandı ( www.facebook.com/erkuntcular)
    Konu Sahibi cscscs Forum Teknik Bilgiler-Yorumlar
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 28.Nisan.2013, 23:18
  4. halimiz içler acısı çok vahim
    Konu Sahibi şerefli1 Forum Muhabbet - Geyik
    Cevap: 39
    Son Mesaj : 04.Ocak.2013, 15:52
  5. Süt 53 kuruşa düştü, vahim bir durum
    Konu Sahibi Ağır Abi Forum Süt Hayvanclığı
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 06.Şubat.2011, 18:37

Arama Motoru Etiketleri

traktör, tarım, çiftçilik, tarım makineleri, tarım aletleri SEO Blog

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
  •  
Yukarı Çık
Hakkımızda
TrakKulüp, Türkiye'nin en büyük çiftçi paylaşım sitesidir. Sitemizde traktörler, biçerdöverler, tarım makineleri, tarım aletleri, çiftçilik, tarım ve hayvancılık ile ilgili 1.000.000'dan fazla mesaj bulunmaktadır.

62.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Bizi Takip Edin
trakkulup@trakkulup.net
DMCA.com Protection Status